Absorbers en dempers van zwaar schuim - SH0081
Absorbers en dempers van zwaar schuim - SH0081
Art.nr.: SH0081
Absorbers en dempers van zwaar schuim - SH0081
Art.nr.: SH0081

Absorbers en dempers van zwaar schuim - SH0081

Art.nr.: SH0081
Zwaarschuim-absorptieplaten met oppervlakteafdekking
  • Rechthoekige plaat (100 cm x 50 cm) met zilverachtige glanzend oppervlak
  • Olie-resistent membraan
  • multicolored absorberende kern
  • geschikt voor diverse toepassingen, zoals b.v. Motor behuizingen, ventilatiekanalen, boot machinekamers, warmtepompen
In 4 eenvoudige stappen naar uw perfecte akoestiek:

* Verplichte velden

Sorry, het maximum bedrag dat u kunt bestellen is 10000.

Sorry, het minimum bedrag dat u kunt bestellen is 1.

1 Pack = = 1
Klaar geconfigureerd?
Hier gaat het verder
Uw keuze:
Wat zit er in je selectie?
U ontvangt in totaal 1 verpakkingseenheden met de volgende inhoud:

Absorbers en dempers van zwaar schuim - SH0081
Art.nr. SH0081

1 Pack =
= 1
€ 108,10
incl.. 19 % btw
FormaatHoogteAbsorptiegraad volgens DIN 52212
in mm in mm
    125 Hz 250 Hz 500 Hz 1000 Hz 2000 Hz 4000 Hz
1000 x 500 20 0,05 0,09 0,30 0,48 0,91 0,90
1000 x 500 30 0,08 0,10 0,42 0,75 0,99 0,80
1000 x 500 40 0,12 0,22 0,75 0,89 0,91 0,85
1000 x 500 50 0,18 0,30 0,83 0,92 0,88 0,91

 

Eigenschappen  
Ontworpen voor de demping van voornamelijke lage frequenties. Vanwege het hoge gewichtbehaalt dit product tevens hoge waardes met lichaamsdemping. Om een afwasbaar, gesloten oppervlak te krijgen, adviseren wij de naden tussen de platen met onze Aluminiumtape af te plakken.

 

Temperatuurbestendigheid  
-40 C° tot en met +100 C° langtijdig (korttijdig ook kouder/warmer).

Bestendigheid  
alifatische en aromatische koolwaterstoffen, olie, vet, bandstoffe

Tip  
Wij willen U er op attent maken, dat aixFOAM door een veeltal aan opties, die wij als fabrikant aanbieden, altijd opdrachtgebonden geproduceerd wordt. Hierdoor krijgt iedere klant bij ons zijn persoonlijk aixFOAM - geluiddempproduct, dat volgens wens, behoefte en zijn toepassing expleciet gemaakt zijn.

Tolerantie  
Wij vervaardigen het product volgens DIN 7715 Part 5 P3.

Verpakking  
Verschillend per materiaalhoogte (te vinden onder de rubriek "formaat" van het calculatievenster in het bereik Prijzen.


Achtergrondinformatie over platen van zwaar schuim:

Door de steeds hoger wordende eisen op het gebied van geluidsisolatie moeten akoestische schuimen kwalitatief steeds beter zijn. Speciaal zwaar schuim werd ontwikkeld voor de absorptie van hoofdzakelijk diepe frequenties. Het gaat hier om de membraanabsorbers, waarbij een vliesdun oppervlakfolie werkt als een membraan en als het ware door geluid tot trillen gebracht wordt, waarbij dan uiteindelijk deze trilling door de elastische kern van de absorber geabsorbeerd wordt.
Door deze bijzondere eigenschap zijn deze absorbers zeer geschikt in de machinebouw en machineconstructies. Zware- en  geluidsoverlast producerende machines, zoals bijvoorbeeld de motoren van boten, worden hiermee bekleed om de trillingen te dempen. Het zelfde principe wordt ook toegepast bij omkappingen van machines en bij de geluidsisolatie van ingebouwde luchtkanalen. De SH0081 is gemaakt van een speciaal zwaar schuim met een hoge dikte en heeft veel uitstekende absorptiekenmerken. Hiermee kunnen dan ook uitmuntende geluidsdempingniveaus gerealiseerd worden.
Voor elke behoefte en voor elk toepassingsdoel van onze klanten kunnen we diverse oplossingen bieden. De oplossing is dan ook speciaal op maat gemaakt! Er worden verschillende materiaaldiktes aangeboden die verschillende absorptieniveaus realiseren. Een zeer belangrijke, extra optie is het plaatsen van een zware, akoestische folie. Dit zeer buigzame folie heeft uitstekende absorptie-eigenschappen en kan dan ook breed ingezet worden. Het hoge oppervlakgewicht zorgt voor goede dempingseigenschappen, wat zeker belangrijk is in verband met de hoge materiaaltrillingen.
De materiaalsamenstelling van het zware, akoestische folie maakt dit folie ook zeer geschikt voor toepassingen bij lage temperaturen. Het folie wordt als basismateriaal in de absorptieplaat SH0081 gelamineerd of onder het schuim aangebracht. De folie kan als los product besteld worden, want ook als apart product is deze folie heel efficiënt en doeltreffend. Er zijn ook verschillende montagemethodes mogelijk, bijv. aluminiumtape die de overgang van- en tussen platen afdekt.

Montageopties   
aixFOAM-zelfkleefvoorziening   
Hierbij wordt de achterkant van de geluiddemper in de fabriek machinaal van een oplosmiddelvrij lijmsysteem voorzien en met linerpapier afgedekt. Dit linerpapier moet er vóór het vastplakken door de klant worden afgetrokken.    
  
aixFOAM montage-/ophangcassette   
Hiermee verschaft u zich een zeer hoogwaardige montagemogelijkheid. De aixFOAM-cassettes zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en maken elk aixFOAM-basisproduct tot een geluiddemper eerste klasse. Deze optie biedt de mogelijkheid uw geluiddemper rechtop, liggend of hangend aan het plafond te monteren en natuurlijk ook op elk moment weer te demonteren. De aixFOAM montage-en ophangcassette wordt in de fabriek uitgerust met de aixFOAM geluiddemper van uw keuze. Als alternatief kunt u de montage-/ophangcassette als afzonderlijk product in verschillende verpakkingseenheden in de categorie "Toebehoren" vinden.
Verhoging van het akoestisch effect!   
aixFOAM montage- en ophangcassettes hebben fysisch gezien - naast de statisch dragende taak - de eigenschap, door het zogenaamde "tegentrillingseffect", lage akoestische frequenties te absorberen en daarmee de mate van absorptie van de aixFOAM-geluiddemper van uw keuze in het lage frequentiebereik sterk te verhogen (resonator). Belangrijke informatie hierover kuntu vinden in het artikel "Montage- en ophangcassettes" in de artikelrubriek "Toebehoren".

Akoestisch zware aixFOAM   
Zware, zeer flexibele folie zonder steunlaag, met mineraalvulling. De zware akoestiekfolie bestrijkt een meer dan gemiddeld vierkantemetergewicht, waardoor lage frequenties en trillingen van materiaal worden geabsorbeerd. Door de samenstelling heeft de zware akoestiekfolie uitstekend dempende eigenschappen, zelfs bij lage temperaturen. Bovendien is het materiaal brandvertragend en wordt deze optie als basismateriaal onder uw aixFOAM-basisproduct gelamineerd. Als alternatief is de zware aixFOAM akoestiekfolie SH0131 ook afzonderlijk te verkrijgen (zie artikeloverzicht).

Montagevoorschrift Akoestiekzwaarfolie
Onze Akoestiekzwaarfolien zijn met een special ontwikkelde, hoogwaardige kleefstofsysteem op acrylbasis uitgerust. De Akoestiekzwaarfolie mag met de zelfplakuitrusting alleen maar op oppervlakken gekleefd worden de in macro bereik glad zijn (blik, aluminium etc.). Op ruwen oppervlakken is de werking van de zelfplakutrusting begrensd en kann alleen maar als montage hulp gebruikt worden. Preciezer informatie ontvang U in onze technische datablad en onze montagevoorschrift, de U graag gratis aanvragen mocht.

Materiaalopties    
Brandklasse FMVSS302 DIN 75200 (zie online consultant)    
De vermelde brandklas zijn exclusief maar geldend voor de gekozen akoestiekschuim. Bij akoestiekschuim de naar de brandklas DIN 4102 B1 of B2 gecertificeerd zijn, kunnen wij dese brandklas in meeste gevallen met en zonder selfplakuitruisting bevestigen.
Een juiste opsomming van de doeltreffende brandklas vind U in onze technische datablad.
  
Formaatopties   
Elke aixFOAM-product is in verschillende diktes met bijbehorende verpakkingseenheden verkrijgbaar.    
  
Aanbeveling   
In het bereik „Prijzen", bieden wij de mogelijheid een akoestiekzwaarschuimafdekking te bestellen. Hierdoor zal naast het uchtgeluid ook het lichaamsgeluid gedempd worden.    
  
Extra   
Wij adviseren U om de overgangen met onze Aluminiumtape af te plakken

Inzetgebieden   
hoogbestendige machineinkapselingen, scheepsmotor ruimtes

Wij adviseren volgende accessoires geschikt voor dit product: