Absorptieplaten - SH0011 - Glad oppervlak
Absorptieplaten - SH0011 - Glad oppervlak
Art.nr.: SH0011
Absorptieplaten - SH0011 - Glad oppervlak
Art.nr.: SH0011

Absorptieplaten - SH0011 - Glad oppervlak

Art.nr.: SH0011
Absorptieplaten - glad
  • Rechthoekige plaat (100 cm x 50 cm) met een glad oppervlak
  • Breedband absorber
  • Kleur: anthraciet
  • Woor geluidsisolatie b.v. in de machinebouw, automobielindustrie, machinebehuizingen
In 5 eenvoudige stappen naar uw perfecte akoestiek:

* Verplichte velden

Sorry, het maximum bedrag dat u kunt bestellen is 10000.

Sorry, het minimum bedrag dat u kunt bestellen is 1.

1 Pack = = 1
Klaar geconfigureerd?
Hier gaat het verder
Uw keuze:
Wat zit er in je selectie?
U ontvangt in totaal 1 verpakkingseenheden met de volgende inhoud:

Absorptieplaten - SH0011 - Glad oppervlak
Art.nr. SH0011

1 Pack =
= 1
€ 32,46
incl.. 19 % btw
FormaatHoogteAbsorptiegraad volgens DIN 52212
in mm in mm
    125 Hz 250 Hz 500 Hz 1000 Hz 2000 Hz 4000 Hz
1000 x 500 20 0,09 0,14 0,28 0,59 0,87 0,86
1000 x 500 30 0,11 0,23 0,53 0,92 0,90 0,99
1000 x 500 40 0,15 0,39 0,69 0,92 0,90 1,01
1000 x 500 50 0,19 0,53 0,81 1,00 0,94 1,01
1000 x 500 80 0,36 0,98 1,19 1,01 1,03 1,04

 

De meting van de absorbtiegraad werd aan polyester akoestiekschuimen door het "Institut für technische Akustik der RWTH-Aachen" uitgevoerd. De plaatselijk optredende waardes boven 1 kunnen in de door ITA realistische uitgevoerde opstelling optreden. Dit is te verklaren doordat het werkelijke oppervlak groter is dan het oppervlak dat lengte x breedte zou geven.

 

Eigenschappen  
Bereikt bij relatief kleine hoogtes al een grote absorptiewaarde. Vanwege en breed spectrum veelzijdig te te passen.

Tip  
Wij willen U er op attent maken, dat aixFOAM door een veeltal aan opties, die wij als fabrikant aanbieden, altijd opdrachtgebonden geproduceerd wordt. Hierdoor krijgt iedere klant bij ons zijn persoonlijk aixFOAM - geluiddempproduct, dat volgens wens, behoefte en zijn toepassing expleciet gemaakt zijn.

Tolerantie  
Wij vervaardigen het product volgens DIN 7715 Part 5 P3.

Verpakking  
Verschillend per materiaalhoogte (te vinden onder de rubriek "formaat" van het calculatievenster in het bereik Prijzen.

Achtergrondinformatie bij het schuimstof als isolatiemateriaal:  
aixFOAM is producent en systeemleverancier van speciale akoestische schuimen voor het isoleren respectievelijk dempen van geluid. Wij houden ons al tientallen jaren zeer intensief bezig met ruimteakoestiek. In ons zeer uitgebreid productassortiment vindt u dan ook zeer verschillende soorten geluidsdempers voor het regelen van akoestiek in de meest uiteenlopend ruimtes. Het gaat dan bijvoorbeeld om call centers, kantoren, studio’s, testruimtes, woonruimtes, kinderkamers, speelkamers, thuisbioscopen of om luidsprekers etc. Maar technische akoestiek wordt ook steeds vaker toegepast in machines, serverruimtes, PC-omkastingen, werkplaatsen en ateliers, voertuigen, jacht- en scheepsbouw en nog veel meer.
Compleet op maat gemaakt, aan de specifieke behoefte aangepast, en rekening houdend met de opdracht maken wij geschikt geluidsisolatiemateriaal voor de diverse toepassingsgebieden. Eén van de vele mogelijkheden voor het isoleren van geluid zijn geluidsisolerende matten of platen met een glad oppervlak. Deze zogenaamde klassieke akoestische schuimstof is verkrijgbaar in verschillende kleuren, desgewenst ook met extra brandvertragend materiaal. Al bij geringe materiaaldiktes realiseren deze speciaal ontwikkelde akoestische schuimstoffen zeer hoge absorptiewaardes. De geluidsisolerende matten kunnen dan ook voor veel toepassingen gebruikt worden.  
Absorptieplaten met een glad oppervlak kunnen gebruikt worden voor zeer specifieke toepassingen en kunnen voldoen aan zeer specifieke eisen. Ze kunnen dan ook aan individuele wensen aangepast worden. Ook hier helpt aixFOAM zijn klanten met individueel advies en technische ondersteuning.

Montageopties   
aixFOAM-zelfkleefvoorziening   
Hierbij wordt de achterkant van de geluiddemper in de fabriek machinaal van een oplosmiddelvrij lijmsysteem voorzien en met linerpapier afgedekt. Dit linerpapier moet er vóór het vastplakken door de klant worden afgetrokken.    
  
aixFOAM montage-/ophangcassette   
Hiermee verschaft u zich een zeer hoogwaardige montagemogelijkheid. De aixFOAM-cassettes zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en maken elk aixFOAM-basisproduct tot een geluiddemper eerste klasse. Deze optie biedt de mogelijkheid uw geluiddemper rechtop, liggend of hangend aan het plafond te monteren en natuurlijk ook op elk moment weer te demonteren. De aixFOAM montage-en ophangcassette wordt in de fabriek uitgerust met de aixFOAM geluiddemper van uw keuze. Als alternatief kunt u de montage-/ophangcassette als afzonderlijk product in verschillende verpakkingseenheden in de categorie "Toebehoren" vinden.    
  
Akoestisch zware aixFOAM   
Zware, zeer flexibele folie zonder steunlaag, met mineraalvulling. De zware akoestiekfolie bestrijkt een meer dan gemiddeld vierkantemetergewicht, waardoor lage frequenties en trillingen van materiaal worden geabsorbeerd. Door de samenstelling heeft de zware akoestiekfolie uitstekend dempende eigenschappen, zelfs bij lage temperaturen. Bovendien is het materiaal brandvertragend en wordt deze optie als basismateriaal onder uw aixFOAM-basisproduct gelamineerd. Als alternatief is de zware aixFOAM akoestiekfolie SH0131 ook afzonderlijk te verkrijgen (zie artikeloverzicht) .

Montagevoorschrift Akoestiekzwaarfolie
Onze Akoestiekzwaarfolien zijn met een special ontwikkelde, hoogwaardige kleefstofsysteem op acrylbasis uitgerust. De Akoestiekzwaarfolie mag met de zelfplakuitrusting alleen maar op oppervlakken gekleefd worden de in macro bereik glad zijn (blik, aluminium etc.). Op ruwen oppervlakken is de werking van de zelfplakutrusting begrensd en kann alleen maar als montage hulp gebruikt worden. Preciezer informatie ontvang U in onze technische datablad en onze montagevoorschrift, de U graag gratis aanvragen mocht.

Verhoging van het akoestisch effect!   
aixFOAM montage- en ophangcassettes hebben fysisch gezien - naast de statisch dragende taak - de eigenschap, door het zogenaamde "tegentrillingseffect", lage akoestische frequenties te absorberen en daarmee de mate van absorptie van de aixFOAM-geluiddemper van uw keuze in het lage frequentiebereik sterk te verhogen (resonator). Belangrijke informatie hierover kuntu vinden in het artikel "Montage- en ophangcassettes" in de artikelrubriek "Toebehoren".

Materiaalopties
Brandklasse UL 94 HF1
Brandklasse FMVSS302 DIN 75200 (zie Online consultant)
Brandklasse DIN4102 B1 (SH0011 MH)   
De vermelde brandklas zijn exclusief maar geldend voor de gekozen akoestiekschuim. Bij akoestiekschuim de naar de brandklas DIN 4102 B1 of B2 gecertificeerd zijn, kunnen wij dese brandklas in meeste gevallen met en zonder selfplakuitruisting bevestigen.
Een juiste opsomming van de doeltreffende brandklas vind U in onze technische datablad.
  
Formaatopties   
Elke aixFOAM-product is in verschillende diktes met bijbehorende verpakkingseenheden verkrijgbaar.    
  
Aanbeveling   
In het bereik „Prijzen", bieden wij de mogelijheid een akoestiekzwaarschuimafdekking te bestellen. Hierdoor zal naast het uchtgeluid ook het lichaamsgeluid gedempd worden.

Inzetgebieden   
Machineomkapselingen, motoren, elektronische apparatuur, machinekamers, motorruimtes, luchtschachten, geluiddempende deuren, enz.

Wij adviseren volgende accessoires geschikt voor dit product: