Akoestisch Noppenschuim (SH0021)
Akoestisch Noppenschuim (SH0021)
Art.nr.: SH0021
Akoestisch Noppenschuim (SH0021)
Art.nr.: SH0021

Akoestisch Noppenschuim (SH0021)

Art.nr.: SH0021
Akoestisch noppenschuim voor industriële geluidsisolatie
  • Rechthoekige plaat (100 cm x 50 cm) met noppenprofiel
  • Kleur: anthraciet
  • veelzijdig, b.v. voor machine behuizingen, motoren, elektronische apparatuur, compressoren, bedieningspanelen
In 5 eenvoudige stappen naar uw perfecte akoestiek:

* Verplichte velden

Sorry, het maximum bedrag dat u kunt bestellen is 10000.

Sorry, het minimum bedrag dat u kunt bestellen is 1.

1 Pack = = 1
Klaar geconfigureerd?
Hier gaat het verder
Uw keuze:
Wat zit er in je selectie?
U ontvangt in totaal 1 verpakkingseenheden met de volgende inhoud:

Akoestisch Noppenschuim (SH0021)
Art.nr. SH0021

1 Pack =
= 1
€ 56,17
incl.. 19 % btw
FormaatHoogteAbsorptiegraad volgens DIN 52212
in mm in mm
    125 Hz 250 Hz 500 Hz 1000 Hz 2000 Hz 4000 Hz
1000 x 500 30 (15/15) 0,10 0,21 0,50 0,90 0,98 0,93
1000 x 500 40 (20/20) 0,11 0,32 0,63 0,90 0,91 0,95
1000 x 500 60 (30/30) 0,16 0,54 1,01 0,99 1,01 1,02

 

De meting van de absorbtiegraad werd aan polyester akoestiekschuimen door het "Institut für technische Akustik der RWTH-Aachen" uitgevoerd. De plaatselijk optredende waardes boven 1 kunnen in de door ITA realistische uitgevoerde opstelling optreden. Dit is te verklaren doordat het werkelijke oppervlak groter is dan het oppervlak dat lengte x breedte zou geven.

 

Eigenschappen  
Geluidsdemping in perfectie! Bij dit akoestiekschuim met noppenprofiel wordt de beweging van de lucht door het geprofileerde oppervlak en de structuur van het materiaal geremd en in warmteenergie omgezet. Deze akoestiekschuim behoort tot de klassieke dempers. Uiterst veelzijdig inzetbaar.

Tip  
Wij willen U er op attent maken, dat aixFOAM door een veeltal aan opties, die wij als fabrikant aanbieden, altijd opdrachtgebonden geproduceerd wordt. Hierdoor krijgt iedere klant bij ons zijn persoonlijk aixFOAM - geluiddempproduct, dat volgens wens, behoefte en zijn toepassing expleciet gemaakt zijn.

Tolerantie  
Wij vervaardigen het product volgens DIN 7715 Part 5 P3.

Verpakking  
Verschillend per materiaalhoogte (te vinden onder de rubriek "formaat" van het calculatievenster in het bereik Prijzen.

Achtergrondinformatie over noppenschuimstof SH0021:

SH0021 is een akoestische noppenschuimstof, dat verkrijgbaar is in polyester en polyether (met of zonder brandvertraging) en in diktes tussen 30 en 60 mm. Noppenschuim wordt in eerste instantie gebruikt voor geluidsisolatie. Dit materiaal wordt steeds vaker toegepast op verschilende tereinen. Afhankelijk van de dikte van het schuim worden verschillende absorptieniveaus tusen 0,10 en 1,02 gerealiseerd. Hiermee wordt reeds grotendeels de vereiste geluiddemping of geluidsisolatie gerealiseerd.
Maar dit type noppenschuim wordt voor heel veel vormen van geluidsisolatie gebruikt. Zo kan het, met behulp van optionele montagesystemen, toegepast worden in machineomkastingen of in grote machineruimtes om het geluid van de desbetreffende machine te isoleren. Dit is vaak al een verplichting die voortvloeit uit de wettelijke bepalingen over geluidsemissies op de werkplek. Maar deze platen van noppenschuim kunnen ook de sterke geluiden van diverse, andere, elektronische apparaten (bijv. in serverruimtes) reduceren.

Geluidsisolatie van motoren en motorruimtes, toepassingen in de vrachtwagenindustrie en scheepsbouw

Daarnaast kan het SH0021 noppenschuimstof ook gebruikt worden voor het isoleren van motoren respectievelijk Motorruimtes. Zodoende wordt de stof  vaak toegepast in de vrachtwagenindustrie en de scheepsbouw. Verder kunnen de platen ook in geluidswerende deuren geplaatst worden. Niet alleen in machineruimtes, maar bijvoorbeeld ook in discotheken en cafés, muziek- en testruimtes en in speciale laboratoria worden deze geluidswerende deuren gebruikt. Deze speciale deuren zorgen ervoor dat aan wezenlijke punten van de voorschriften betreffende geluidsemissies kan voldaan worden.

Wat iedereen moet weten over noppenschuim!

Montageopties   
aixFOAM-zelfkleefvoorziening   
Hierbij wordt de achterkant van de geluiddemper in de fabriek machinaal van een oplosmiddelvrij lijmsysteem voorzien en met linerpapier afgedekt. Dit linerpapier moet er vóór het vastplakken door de klant worden afgetrokken.    
  
aixFOAM montage-/ophangcassette   
Hiermee verschaft u zich een zeer hoogwaardige montagemogelijkheid. De aixFOAM-cassettes zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en maken elk aixFOAM-basisproduct tot een geluiddemper eerste klasse. Deze optie biedt de mogelijkheid uw geluiddemper rechtop, liggend of hangend aan het plafond te monteren en natuurlijk ook op elk moment weer te demonteren. De aixFOAM montage-en ophangcassette wordt in de fabriek uitgerust met de aixFOAM geluiddemper van uw keuze. Als alternatief kunt u de montage-/ophangcassette als afzonderlijk product in verschillende verpakkingseenheden in de categorie "Toebehoren" vinden.
Verhoging van het akoestisch effect!   
aixFOAM montage- en ophangcassettes hebben fysisch gezien - naast de statisch dragende taak - de eigenschap, door het zogenaamde "tegentrillingseffect", lage akoestische frequenties te absorberen en daarmee de mate van absorptie van de aixFOAM-geluiddemper van uw keuze in het lage frequentiebereik sterk te verhogen (resonator). Belangrijke informatie hierover kuntu vinden in het artikel "Montage- en ophangcassettes" in de artikelrubriek "Toebehoren".    
  
Akoestisch zware aixFOAM   
Zware, zeer flexibele folie zonder steunlaag, met mineraalvulling. De zware akoestiekfolie bestrijkt een meer dan gemiddeld vierkantemetergewicht, waardoor lage frequenties en trillingen van materiaal worden geabsorbeerd. Door de samenstelling heeft de zware akoestiekfolie uitstekend dempende eigenschappen, zelfs bij lage temperaturen. Bovendien is het materiaal brandvertragend en wordt deze optie als basismateriaal onder uw aixFOAM-basisproduct gelamineerd. Als alternatief is de zware aixFOAM akoestiekfolie SH0131 ook afzonderlijk te verkrijgen (zie artikeloverzicht) .

Montagevoorschrift Akoestiekzwaarfolie
Onze Akoestiekzwaarfolien zijn met een special ontwikkelde, hoogwaardige kleefstofsysteem op acrylbasis uitgerust. De Akoestiekzwaarfolie mag met de zelfplakuitrusting alleen maar op oppervlakken gekleefd worden de in macro bereik glad zijn (blik, aluminium etc.). Op ruwen oppervlakken is de werking van de zelfplakutrusting begrensd en kann alleen maar als montage hulp gebruikt worden. Preciezer informatie ontvang U in onze technische datablad en onze montagevoorschrift, de U graag gratis aanvragen mocht.

Materiaalopties    
Brandklasse UL 94 HF1   
Brandklasse FMVSS302 DIN 75200 (zie online consultant)   
Brandklasse FAR 25.853 met certificaat van de technische laboratoria van Lufthansa (zie online consultant)   
Brandklasse DIN 4102 B2 (uitsluitend met aixFOAM-zelfkleefvoorziening, zonder akoestisch zware folie) (zie online consultant)
Brandklasse DIN 4102 B1 (SH0021 MH)
De vermelde brandklas zijn exclusief maar geldend voor de gekozen akoestiekschuim. Bij akoestiekschuim de naar de brandklas DIN 4102 B1 of B2 gecertificeerd zijn, kunnen wij dese brandklas in meeste gevallen met en zonder selfplakuitruisting bevestigen.
Een juiste opsomming van de doeltreffende brandklas vind U in onze technische datablad.
  
Formaatopties   
Elke aixFOAM-product is in verschillende diktes met bijbehorende verpakkingseenheden verkrijgbaar.      

Advies  
Onder het kopje "prijzen" bieden wij u de mogelijkheid van geluidswerende zware folie aan. Met deze optie krijgt u een product dat niet alleen het luchtgeluid maar ook het contactgeluid absorbeert.

Inzetgebieden   
Machineomkappingen, motoren, elektronische apparatuur, machineruimtes, motorruimtes, geluidswerende deuren, etc.

Wij adviseren volgende accessoires geschikt voor dit product: