Piramideschuim - Absorptieplaten Piramide Schuimstof - SH003
Piramideschuim - Absorptieplaten Piramide Schuimstof - SH003
Art.nr.: SH003
Piramideschuim - Absorptieplaten Piramide Schuimstof - SH003
Art.nr.: SH003

Piramideschuim - Absorptieplaten Piramide Schuimstof - SH003

Art.nr.: SH003
Akoestisch schuim piramide met vaste base
  • Rechthoekige plaat met piramidestructuur
  • Maat 100 x 50 cm in verschillende materiaaldikten
  • Kleur: antraciet, lichtgrijs, frambozenrood, oranje
  • geschikt voor diverse toepassingen, b.v. Geluidsisolatie van HiFi kamers, opnamestudio's, oefenruimtes, vocaal cabines, scholen en kleuterscholen
In 5 eenvoudige stappen naar uw perfecte akoestiek:

* Verplichte velden

Sorry, het maximum bedrag dat u kunt bestellen is 10000.

Sorry, het minimum bedrag dat u kunt bestellen is 1.

1 Pack = = 1
Klaar geconfigureerd? Hier gaat het verder
Uw keuze:
Wat zit er in je selectie?
U ontvangt in totaal 1 verpakkingseenheden met de volgende inhoud:

Piramideschuim - Absorptieplaten Piramide Schuimstof - SH003
Art.nr. SH003

1 Pack =
= 1
€ 108,81
incl.. 19 % btw
FormaatHoogteAbsorptiegraad volgens DIN 52212
in mm in mm
    125 Hz 250 Hz 500 Hz 1000 Hz 2000 Hz 4000 Hz
1000 x 500 50 0,13 0,25 0,50 0,75 0,88 0,94
1000 x 500 70 0,14 0,40 0,75 0,98 0,98 1,02
1000 x 500 100 0,18 0,61 1,06 1,01 1,01 1,10

 

De meting werd aan polyester akoestiekschuimen door het Institut für technische Akustik (ITA - RWTH-Aken) uitgevoerd. De plaatselijk optredende waardes boven 1 kunnen in de door ITA realistische uitgevoerde opstelling optreden. Dit is te verklaren doordat het werkelijke oppervlak groter is dan het oppervlak dat lengte x breedte zou geven.

 

Eigenschappen  
De beweging van de luchtdeeltjes wordt door de piramidevorm en de speciale poriën van het materiaalin warmteenergie omgezet. Dit product wordt op moderne CNC snijmachines gemaakt en telt tot de absolute High-end producten. Dit product heeft de eigenschap om de galm enorm te dempen en een geluidsreflectie te eleimineren. Bij voldoende en juiste plaatsing onstaat een briljante akoestiek. De akoestische en optische kwaliteit maakt dit aixFOAM product bijzonder aanbevelenswaardig.

Lichtechtheid en kleurkwaliteit  
Aan al onze akoestische schuimen op polyesterbasis wordt tijdens het schuimproces een speciale UV-blokker toegevoegd, die de zogenaamde Xenontest met uitzonderlijk goede resultaten doorstaan heeft. Daardoor behouden onze producten hun kleurkwaliteit en lichtechtheid . Meer informatie over bescherming tegen vergeling door UV-stralen vindt u online.

Tip  
Wij willen U er op attent maken, dat aixFOAM door een veeltal aan opties, die wij als fabrikant aanbieden, altijd opdrachtgebonden geproduceerd wordt. Hierdoor krijgt iedere klant bij ons zijn persoonlijk aixFOAM - geluiddempproduct, dat volgens wens, behoefte en zijn toepassing expleciet gemaakt zijn.

Tolerantie  
Wij vervaardigen het product volgens DIN 7715 Part 5 P3.

Verpakking  
Verschillend per materiaalhoogte (te vinden onder de rubriek "formaat" van het calculatievenster in het bereik Prijzen.

Nog meer achtergrondinformatie over de piramide schuimstof platen:  
Nagalm is het zachter worden van een geluidsemissie na het uitschakelen van de geluidsbron. De nagalm ontstaat als gevolg van herhaalde geluidsreflecties, die na een bepaalde tijd zwakker worden. Deze vermindering wordt enerzijds veroorzaakt door het feit dat bij elke reflectie een deel van de energie omgezet wordt in warmte en anderzijds de verspreiding van het geluid in de lucht steeds minder sterk wordt. Want elke trilling van een luchtdeeltje creëert een zeer sterke wrijving. Doel van elke akoestische maatregel is dan ook het verminderen van de nagalm, het afzwakken van de dieptes of iets dergelijks. In de loop der jaren hebben zeker platen of schuimstoffen met piramidestructuur hun nut al ruimschoots bewezen. En iedereen die zich bezighoudt met geluidsdemping of geluidsisolatie zal onvermijdelijk wel eens met piramideschuimstof te maken hebben! De piramidestructuur ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook heel erg doeltreffend, waardoor deze structuur voldoet aan alle mogelijke eisen die tegenwoordig aan geluiddempende producten gesteld worden. Aan de steeds groter wordende behoefte aan geluidsbeperking en een steeds sterkere wens naar "geluidsafbakening" wordt voldaan in deze piramideschuim absorptieplaten. In ruimtes waar geluidsmaatregelen vereist zijn, zijn ze dan ook niet meer weg te denken. Onze SH003 voldoet aan alle complexe eisen voor moderne geluidsisolerende platen en kan, door een complex natuurkundig effect, de akoestiek in elke ruimte efficiënt en professioneel verbeteren. Alleen in een akoestisch geoptimaliseerde ruimte kan geluid ook echt beleefd worden.

Voor een professionele montage adviseren wij onze montage-/ophangcassetten in combinatie met onze trilpluggen.

Montageopties   
aixFOAM-zelfkleefvoorziening    
Hierbij wordt de achterkant van de geluiddemper in de fabriek machinaal van een oplosmiddelvrij lijmsysteem voorzien en met linerpapier afgedekt. Dit linerpapier moet er vóór het vastplakken door de klant worden afgetrokken.    
  
aixFOAM montage-/ophangcassette   
Hiermee verschaft u zich een zeer hoogwaardige montagemogelijkheid. De aixFOAM-cassettes zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en maken elk aixFOAM-basisproduct tot een geluiddemper eerste klasse. Deze optie biedt de mogelijkheid uw geluiddemper rechtop, liggend of hangend aan het plafond te monteren en natuurlijk ook op elk moment weer te demonteren. De aixFOAM montage-en ophangcassette wordt in de fabriek uitgerust met de aixFOAM geluiddemper van uw keuze. Als alternatief kunt u de montage-/ophangcassette als afzonderlijk product in verschillende verpakkingseenheden in de categorie "Toebehoren" vinden.   
Verhoging van het akoestisch effect!   
aixFOAM montage- en ophangcassettes hebben fysisch gezien - naast de statisch dragende taak - de eigenschap, door het zogenaamde "tegentrillingseffect", lage akoestische frequenties te absorberen en daarmee de mate van absorptie van de aixFOAM-geluiddemper van uw keuze in het lage frequentiebereik sterk te verhogen (resonator). Belangrijke informatie hierover kuntu vinden in het artikel "Montage- en ophangcassettes" in de artikelrubriek "Toebehoren".

Materiaalopties   
Brandklasse UL 94 HF1
Brandklasse FMVSS302 DIN 75200
Brandklasse FAR 25.853 met certificaat van de technische laboratoria van Lufthansa (zie online consultant)
Brandklasse DIN4102 B2 (uitsluitend met aixFOAM-zelfkleefvoorziening) (zie online consultant)    
Brandklasse DIN4102 B1 (SH003 MH)     
De vermelde brandklas zijn exclusief maar geldend voor de gekozen akoestiekschuim. Bij akoestiekschuim de naar de brandklas DIN 4102 B1 of B2 gecertificeerd zijn, kunnen wij dese brandklas in meeste gevallen met en zonder selfplakuitruisting bevestigen.
  
Formaatopties    
Elke aixFOAM-product is in verschillende diktes met bijbehorende verpakkingseenheden verkrijgbaar.

Inzetgebied   
HIFI- kamer, oefenruimtes, geluidstudio

Wij adviseren volgende accessoires geschikt voor dit product: