Absorptieplaten met vilt oppervlakte - SH0061
Absorptieplaten met vilt oppervlakte - SH0061
Art.nr.: SH0061
Absorptieplaten met vilt oppervlakte - SH0061
Art.nr.: SH0061

Absorptieplaten met vilt oppervlakte - SH0061

Art.nr.: SH0061
Absorptieplaten met robuust vilt oppervlakte
    >
  • Kleur: Vilt zwart / Polyether antraciet (100 cm x 50 cm)
  • Inzetgebieden: Machine ruimte, panelings, delen van de mening, cabines
In 5 eenvoudige stappen naar uw perfecte akoestiek:

* Verplichte velden

Sorry, het maximum bedrag dat u kunt bestellen is 10000.

Sorry, het minimum bedrag dat u kunt bestellen is 1.

1 Pack = = 1
Klaar geconfigureerd?
Hier gaat het verder
Uw keuze:
Wat zit er in je selectie?
U ontvangt in totaal 1 verpakkingseenheden met de volgende inhoud:

Absorptieplaten met vilt oppervlakte - SH0061
Art.nr. SH0061

1 Pack =
= 1
€ 109,15
incl.. 19 % btw
FormaatHoogteAbsorptiegraad volgens DIN 52212
in mm in mm
    125 Hz 250 Hz 500 Hz 1000 Hz 2000 Hz 4000 Hz
1000 x 500 30 0,10 0,50 0,78 0,63 0,49 0,53
1000 x 500 50 0,17 0,73 0,71 0,59 0,57 0,45
1000 x 500 80 0,23 0,75 0,73 0,64 0,59 0,70

 

De meting van de absorbtiegraad werd aan polyester akoestiekschuimen door het "Institut für technische Akustik der RWTH-Aachen" uitgevoerd. De plaatselijk optredende waardes boven 1 kunnen in de door ITA realistische uitgevoerde opstelling optreden. Dit is te verklaren doordat het werkelijke oppervlak groter is dan het oppervlak dat lengte x breedte zou geven.

 

 

Eigenschappen  
Vanwege een breed absorptiespectrum veelzeidig inzetbaar. Het oppervlak van het speciale schuim wordt met een vilt oppervlakte overedelt. De combinatie van een akoestiek vilt oppervlakte met het akustiekschuimen resulteert in een optisch zeer aanschouwelijk en effectief akoestiekproduct met een breed absorbtiespectrum.

Tip  
Wij willen U er op attent maken, dat aixFOAM door een veeltal aan opties, die wij als fabrikant aanbieden, altijd opdrachtgebonden geproduceerd wordt. Hierdoor krijgt iedere klant bij ons zijn persoonlijk aixFOAM - geluiddempproduct, dat volgens wens, behoefte en zijn toepassing expleciet gemaakt zijn.

Tolerantie  
Wij vervaardigen het product volgens DIN 7715 Part 5 P3.

Verpakking  
Verschillend per materiaalhoogte (te vinden onder de rubriek "formaat" van het calculatievenster in het bereik Prijzen.

Achtergrondinformatie over akoestisch vilt:

Geluidsisolatie wordt tegenwoordig in heel veel gebieden van ons dagelijks leven toegepast. Meestal onzichtbaar verwerkt valt het ons nauwelijks nog op. Akoestische platen worden gebruikt bij het bouwen van cabines of bij bekledingen om zo de allerbeste geluidsisolatie te realiseren.

Geluidsoverlast doeltreffend verminderen

Akoestisch vilt SH0061 wordt echter ook gebuikt om geluidsoverlast door machines, zoals generatoren of verwarmingsinstallaties, zo laag mogelijk te houden en zo de milieubelasting door geluid zo laag mogelijk te houden. Door het gebruik van brandvertragend materiaal kunnen de platen ook voldoen aan de bepalingen in de voorschriften betreffende brandbeveiliging. Ze kunnen dan ook in installaties waarbij brandbeveiliging belangrijk is gebruikt worden.
U kunt zelf een oplossing proberen te vinden voor het monteren van de akoestische platen of u kunt gebruik maken van onze geprefabriceerde platen van geëloxeerd aluminium. Ook een zelfklevende uitvoering is mogelijk. Naast de diverse industriële en ambachtelijke toepassingen, bieden deze akoestische platen ook door de doe-het-zelver veelzijdige mogelijkheden. Zo kan door extra isolatie van vrachtwagens het geluid in de binnenruimte aanzienlijk gedempt worden. Ook geluidsoverlast in computer- en andere IT-installaties kan met hoogwaardig akoestisch vilt aanzienlijk gedempt worden. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, want een goede isolatie mag er ook mooi uitzien en het ontwerp kan dan ook volledig aan uw persoonlijke wensen aangepast worden.

 

Montageopties   
aixFOAM-zelfkleefvoorziening   
Hierbij wordt de achterkant van de geluiddemper in de fabriek machinaal van een oplosmiddelvrij lijmsysteem voorzien en met linerpapier afgedekt. Dit linerpapier moet er vóór het vastplakken door de klant worden afgetrokken.    
  
aixFOAM montage-/ophangcassette   
Hiermee verschaft u zich een zeer hoogwaardige montagemogelijkheid. De aixFOAM-cassettes zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en maken elk aixFOAM-basisproduct tot een geluiddemper eerste klasse. Deze optie biedt de mogelijkheid uw geluiddemper rechtop, liggend of hangend aan het plafond te monteren en natuurlijk ook op elk moment weer te demonteren. De aixFOAM montage-en ophangcassette wordt in de fabriek uitgerust met de aixFOAM geluiddemper van uw keuze. Als alternatief kunt u de montage-/ophangcassette als afzonderlijk product in verschillende verpakkingseenheden in de categorie "Toebehoren" vinden.
Verhoging van het akoestisch effect!   
aixFOAM montage- en ophangcassettes hebben fysisch gezien - naast de statisch dragende taak - de eigenschap, door het zogenaamde "tegentrillingseffect", lage akoestische frequenties te absorberen en daarmee de mate van absorptie van de aixFOAM-geluiddemper van uw keuze in het lage frequentiebereik sterk te verhogen (resonator). Belangrijke informatie hierover kuntu vinden in het artikel "Montage- en ophangcassettes" in de artikelrubriek "Toebehoren".

Akoestisch zware aixFOAM   
Zware, zeer flexibele folie zonder steunlaag, met mineraalvulling. De zware akoestiekfolie bestrijkt een meer dan gemiddeld vierkantemetergewicht, waardoor lage frequenties en trillingen van materiaal worden geabsorbeerd. Door de samenstelling heeft de zware akoestiekfolie uitstekend dempende eigenschappen, zelfs bij lage temperaturen. Bovendien is het materiaal brandvertragend en wordt deze optie als basismateriaal onder uw aixFOAM-basisproduct gelamineerd. Als alternatief is de zware aixFOAM akoestiekfolie SH0131 ook afzonderlijk te verkrijgen (zie artikeloverzicht) .

Montagevoorschrift Akoestiekzwaarfolie
Onze Akoestiekzwaarfolien zijn met een special ontwikkelde, hoogwaardige kleefstofsysteem op acrylbasis uitgerust. De Akoestiekzwaarfolie mag met de zelfplakuitrusting alleen maar op oppervlakken gekleefd worden de in macro bereik glad zijn (blik, aluminium etc.). Op ruwen oppervlakken is de werking van de zelfplakutrusting begrensd en kann alleen maar als montage hulp gebruikt worden. Preciezer informatie ontvang U in onze technische datablad en onze montagevoorschrift, de U graag gratis aanvragen mocht.

Materiaalopties    
Brandklasse FMVSS302 DIN 75200 (zie online consultant)
Brandklasse DIN 4102 B2 (uitsluitend met aixFOAM-zelfkleefvoorziening, zonder akoestisch zware folie) (zie online consultant)
De vermelde brandklas zijn exclusief maar geldend voor de gekozen akoestiekschuim. Bij akoestiekschuim de naar de brandklas DIN 4102 B1 of B2 gecertificeerd zijn, kunnen wij dese brandklas in meeste gevallen met en zonder selfplakuitruisting bevestigen.
Een juiste opsomming van de doeltreffende brandklas vind U in onze technische datablad.
  
Formaatopties   
Elke aixFOAM-product is in verschillende diktes met bijbehorende verpakkingseenheden verkrijgbaar.    
  
Aanbeveling   
In het bereik „Prijzen", bieden wij de mogelijheid een akoestiekzwaarschuimafdekking te bestellen. Hierdoor zal naast het uchtgeluid ook het lichaamsgeluid gedempd worden.

Inzetgebieden   
Machine ruimte, panelings, delen van de mening, cabines

Wij adviseren volgende accessoires geschikt voor dit product: