Akoestiek geluidsstudio en opnamestudio

Om de akoestiek in uw geluidstudio en opnamestudio te verbeteren, kunt u gebruik maken van de volgende aixFOAM-producten:

 

Geluidsabsorber met driehoekig oppervlak (SH015)     Werkzaam, professioneel schuim met noppenprofiel (SH002)

           

 

 

De klassieker: schuimstof met piramidestructuur (SH003)  Efficiënte basabsorbers in twee verschillende groottes(SH012) 

           

 

 

Zeer efficiënte designabsorber met modern oppervlak (SH005 ) 

 

 

De eisen aan kwalitatief hoogwaardige geluidsopnames, binnen een steeds lager budget, worden steeds hoger. Vooral de zogenaamde home recording studio’s worden steeds populairder en schieten als paddenstoelen uit de grond. Het grote voordeel van deze kleine, maar vaak onafhankelijk opererende studio's is dat ook amateurmusici hun composities kunnen opnemen en mixen. En dat zonder grote financiële investeringen of groot financieel risico. Maar het laag houden van de kosten hoeft natuurlijk geen negatief effect te hebben op de kwaliteit. Met een goed uitgekiende geluiddemping kunnen voorkomende reflecties van de geluidsbronnen in de akoestisch actieve ruimte, gericht gecontroleerd of gestuurd worden. De hierbij gegarandeerde ondersteuning van individuele frequentiebereiken kan zelfs tot het volledig elimineren van het geluid leiden.

Perfecte resultaten in een geluidsstudio worden vaak gerealiseerd met mobiele stelwanden of vast geïnstalleerde akoestische elementen zoals geluidsabsorbers, resonatoren en diffusoren van akoestisch trage verbindingsstoffen, meerlaagse foliesystemen en schuimmaterialen.

Met geluiddemping kan voorkomen worden dat geluiden van buiten naar binnen of van binnen naar buiten komen. Alleen zo kunnen op elk moment van de dag (of de nacht) opnames (opnamestudio) gemaakt worden zonder dat men continu rekening  hoeft te houden  met verkeerslawaai, rusttijden in woongebieden of met de verordeningen betreffende geluidsoverlast.

Dankzij onze ruime ervaring (sinds 1958) op het gebied van professionele geluiddemping realiseren onze producten, zeker wat betreft akoestiek in geluidsstudio's, de allerbeste resultaten.

Samen met het Institut für technische Akustiek (Instituut voor technische Akoestiek) van de Rijnland-Westfaalse Hogeschool (RWTH) in Aken doen wij voortdurend onderzoek, opdat wij onze klanten de beste tools voor een akoestisch perfect luistergenot kunnen bieden.

Profiteer van onze grote schat aan ervaring, onze wetenschappelijk aangetoonde resultaten en onze professionele ondersteuning.