Akoestisch schuim B1; brandveilig & geluidsisolerend

Akoestisch schuim B1; brandveilig & geluidsisolerend

Vuur is een van de meest destructieve krachten van de natuur. Eenmaal uitgebroken is het zeer moeilijk onder controle te krijgen. Om de veiligheid van personen en objecten -zoals gebouwen- te garanderen, worden brandveiligheidsnormen in verschillende klassen aangehouden.

Een van de belangrijkste veiligheidsvoorschriften in de bouw is de NEN 4102. Hierin is het brandgedrag van bouwmaterialen, die beantwoorden aan de klasse moeilijk ontvlambaar bij brand (NEN 4102 B1) vastgelegd.

De akoestische isolatie of demping van ruimtes met hoge brandveiligheidseisen was een paar jaar geleden nog heel moeilijk, omdat er geen materialen bestonden die zowel aan de brandveiligheidseisen voldeden, alsook bruikbare akoestische waarden lieten zien.

Deze tijden zijn nu voorbij!

aixFOAM akoestisch schuim MH voor gebruik bij hoge brandveiligheidseisen komt overeen met brandveiligheidsnorm volgens NEN 4102 B1. Het is dus moeilijk ontvlambaar en laat daarbij ook nog eens uitstekende akoestische waarden zien.

Dit product geschikt voor de volgende doeleinden:


-          alle gebouwen waarvoor de brandveiligheidsklasse NEN 4102 B1 is vereist.


-          openbare gebouwen


-          commerciële gebouwen


-          ziekenhuizen


-          publieke ruimtes


-          kinderdagverblijven


-          bejaardenhuizen

Veel materialen volgens NEN 4102 B1 zijn slechts geïmpregneerd met een speciale vloeistof, waardoor de brandvertragende eigenschappen worden bereikt. Dit is geen duurzame oplossing. Deze impregnering kan namelijk al slijten door de normale luchtvochtigheid in de ruimte, wardoor deze coating regelmatig moet worden vernieuwd.

Als gevolg van de grondstof en de schuimprocedure, bezit aixFOAM akoestisch schuim MH 1 duurzame brandwerende eigenschappen volgens NEN 4102 B1, terwijl het niet is geïmpregneerd. Zelfs bij inwerking van open vuur vat de absorber geen vlam, maar verkoolt slechts een beetje. Daardoor wordt een regelmatig impregneren overbodig, hetgeen aixFOAM akoestisch schuim niet alleen zuinig, maar ook betrouwbaar en veilig maakt.  

aixFOAM ontwikkelt een veelvoud aan geluidsabsorbers, die de brandveiligheidsklasse NEN 4102 B1 recht doet. Laat ons u versteld doen staan door onze fraaie geluidsisolatie oplossingen. Ontworpen op maat: in de vorm van akoestische verlaagde plafonds, bedrukbare modules of in verschillende vormen en kleuren. Maak kennis met een verscheidenheid aan verschillende geluidsabsorbers, die bovendien , geplaatst in onze speciale montagecassettes, een lust voor het oog zijn.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies!