Akoestisch schuim met vlak oppervlak (SH0011 MH)
Akoestisch schuim met vlak oppervlak (SH0011 MH)
Art.nr.: SH0011 MH
Akoestisch schuim met vlak oppervlak (SH0011 MH)
Art.nr.: SH0011 MH

Akoestisch schuim met vlak oppervlak (SH0011 MH)

Art.nr.: SH0011 MH
Bijzonder effectieve bescherming tegen geluidshinder van Duroplast akoestisch schuim
 • Oppervlak: homogeen poreus (100 cm x 50 cm), hoge geluidsabsorptie
 • Kleur: witgrijs, donkergrijs
 • Speciale kenmerken: buitengewone hitte- resp. vuurbestendigheid
 • Toepassingsgebieden (uittreksel): Geluidsisolatie van en geluidsdichte ruimtes voor machines, geluidsisolatie voor scheepswerven en de bouw van rollend materieel /railvoertuigen, geluidsisolatie voor de auto-industrie, geluidsisolatie voor ventilatieschachten en lift apparatuur
In 5 eenvoudige stappen naar uw perfecte akoestiek:

* Verplichte velden

Sorry, het maximum bedrag dat u kunt bestellen is 10000.

Sorry, het minimum bedrag dat u kunt bestellen is 1.

1 Pack = = 1
Klaar geconfigureerd?
Hier gaat het verder
Uw keuze:
Wat zit er in je selectie?
U ontvangt in totaal 1 verpakkingseenheden met de volgende inhoud:

Akoestisch schuim met vlak oppervlak (SH0011 MH)
Art.nr. SH0011 MH

1 Pack =
= 1

Deze geluiddempende matten met vlak oppervlak bieden nagenoeg onovertreffelijke eigenschappen met betrekking tot de akoestiek en flexibiliteit. Dankzij deze kenmerken zijn ze uiterst populair bij machinebouwers, auto- en scheepsbouwers alsook bij technici.

De akoestische matten onderscheiden zich door uitstekende absorptiewaarden, een extreem hoge vlamwerendheid (brandveiligheidsklasse DIN4102 B1 zonder Akoestiekzwaarfolielaminering) en chemische bestendigheid. Daarmee zijn ze geschikt voor vrijwel alle technische sectoren, die zowel een brandveiligheid alsook een grote weerstand tegen de inwerking van chemicaliën vereisen. Onder andere worden de aixFOAM akoestische platen SH0011 succesvol ingezet voor machine isolatie, geluidsdichte ruimtes voor machines en voor geluidsisolatie voor scheepsbouw en constructie van rollend materieel.

De geluidsisolerende platen laten zich zeer flexibel verwerken. Omdat wij met CNC-snijmachines van de nieuwste generatie werken, kunnen we een vervaardiging van onze producten op het hoogste technische niveau garanderen.
Vanwege hun open cel poriënstructuur is het gewicht van de akoestische platen uiterst gering. Tegelijk bieden ze een hoog geluidsabsorberend vermogen en zeer goede warmte-isolerende eigenschappen.
Het best vraagt u gelijk uw persoonlijke offerte aan - uiteraard geheel vrijblijvend.

Geluiddempende matten SH0011 MH met vlak oppervlak in overzicht

 • uitstekende akoestische eigenschappen
 • sterk geluidsabsorberend
 • reeds bij geringe materiaaldiktes zeer efficiënt
 • Omzetting van het geluid in warmte-energie door de poriënstructuur van het materiaal
 • de ideale professionele oplossing voor vrijwel iedere technische geluidsbeschermingsmaatregel
 • leverbaar in vier standaard afmetingen, zes materiaaldiktes en twee kleuren
 • Speciale producties probleemloos mogelijk
 • Productie van geluidsisolerende onderdelen mogelijk
 • vrij van minerale vezels
 • CFK-vrij geschuimd
 • uitgebreide absorptiegraad in het lage frequentiebereik door optionele bekleding met akoestische folie
 • moeilijk ontbrandbaar conform DIN4102 B1 (zonder Akoestiekzwaarfolielaminering)
 • uitstekende warmte-isolatie, wat dat betreft superieur aan de meeste andere producten
 • UV- en verouderingsbestendig volledig zonder chemische toevoegingen
 • gelijkblijvende fysieke eigenschappen over een groot tempratuurbereik
 • Resistent tegen een veelheid van vloeistoffen
 • minimale toepassingstemperatuur: -200 °C
 • Gebruiksduur: bij 220 °C max. 1000 h, bij 200 °C max. 5000 h, bij 180 °C max. 20000 h (tot +100 ° C voor Akoestiekzwaarfolielaminering)
 • Warmtegeleidingsvermogen: 0,032 - 0,038 W/mK
 • Dichtheid 7 +3/-3 kg/m³
 • volgens "Öko-Tex Standard 100" geclassificeerd als onschadelijk voor de gezondheid

Absorptiegraad afhankelijk van frequentiebereiken en materiaaldikte

FormaatHoogteabsorptiegraad conform DIN EN ISO 354 (nagalmkamer)
in mm in mm
    125 Hz 250 Hz 500 Hz 1000 Hz 2000 Hz 4000 Hz
1000 x 500 20 0,08 0,19 0,48 0,80 0,82 0,89
1000 x 500 30 0,09 0,29 0,62 0,83 0,85 0,93
1000 x 500 50 0,12 0,49 0,90 1,00 1,03 1,00
1000 x 500 80 0,16 0,82 1,00 0,99 1,04 1,06
1000 x 500 100 0,19 0,91 1,02 1,02 1,08 1,07

Chemische weerstand
SH0011 MH is conform EN ISO 175 tegen talrijke media bestand.. Zijn sterk verknoopte structuur zorgt voor een grote weerstand tegen alle organische oplosmiddelen. In samenhang met zuren en logen kan hun temperatuur, concentratie en inwerktijd de bestendigheid sterk beïnvloeden. Daarom moet deze in concreet geval van toepassing nauwkeurig worden getest. Voor meer gedetailleerde informatie kunt u bij ons een bijbehorend informatieblad aanvragen.

Tolerantie
De productie van dit product geschiedt conform DIN 7715 deel 5 P3. Over Verdere artikelspecifieke kenmerken kunt u zich informeren in onze online adviseur in de rubriek Eigenschappen van Duroplast akoestisch schuim .

Verpakkingseenheid
- afhankelijk van materiaaldiktes (te vinden in de prijscalculator rechtsboven op de pagina onder de rubriek Formaat)

Zijn er strenge brandveiligheidseisen voorgeschreven?
Deze akoestische platen met vlak oppervlak voldoen aan de brandveiligheidsklasse DIN4102 B1 (zonder Akoestiekzwaarfolielaminering). Een afname bij brandveiligheidscontroles is daarmee zeer eenvoudig.

aixFOAM zelfklevende voorziening
Om de zelfmontage te vergemakkelijken, wordt op de rugzijde van de geluiddemper in de fabriek een oplosmiddelvrij kleefsysteem met stabiliserend diagonaal weefsel aangebracht en met linerpapier afgedekt. Dit laat zich voor de hechting probleemloos verwijderen. Het stabiliserende diagonale weefsel, dat onze hoogwaardige aixFOAM producten onderscheidt, zorgt voor de verhoogde vormstabiliteit van de geluidsisolatie.

aixFOAM montage-/ophangcassette
Het plaatsen van geluidsisolerende platen zwevend direct boven de geluidsbron (machine, installatie) door middel van aixFOAM montage-ophangcassette door ophanging aan het plafond door middel van het hangsysteem is zeer populair. Deze oplossing is met weinig inspanning toe te passen en zeer efficiënt.
Naast de statisch dragende functie verhogen de montage-/ophangcassettes tegelijk het akoestische effect van de geluidsisolerende matten, omdat het zogenaamde "anti-vibratie-effect" lage geluidsfrequenties absorberen. Aanvullende informatie hierover vindt u in het artikel aixFOAM montage-/ophangcassette in de categorie "Toebehoren".
Optioneel bestaat de mogelijkheid, aixFOAM SH0011 MH geluidsisolerende matten met een montagecassette in bestaande machineconstructies of behuizingsconstructies in te bouwen. Zo kan met weinig inspanning een zelfdragende machinebehuizing worden geconstrueerd.


Akoestische zware folie aixFOAM
De akoestische zware folie is, zoals de naam zegt, zwaar, maar toch flexibel. Met haar bovengemiddeld hoge vierkantemetergewicht absorbeert ze lage frequenties en materiaaltrillingen. Zelfs bij lage temperaturen beschikt deze folie over uitstekende dempende eigenschappen. Het brandvertragend uitgevoerde materiaal wordt bij keuze van deze optie onder het door u gekozen aixFOAM basisproduct gelamineerd. Alternatief bieden we de akoestische zware folie ook als afzonderlijk product aan.

Montagevoorschrift Akoestiekzwaarfolie
Onze Akoestiekzwaarfolien zijn met een special ontwikkelde, hoogwaardige kleefstofsysteem op acrylbasis uitgerust. De Akoestiekzwaarfolie mag met de zelfplakuitrusting alleen maar op oppervlakken gekleefd worden de in macro bereik glad zijn (blik, aluminium etc.). Op ruwen oppervlakken is de werking van de zelfplakutrusting begrensd en kann alleen maar als montage hulp gebruikt worden. Preciezer informatie ontvang U in onze technische datablad en onze montagevoorschrift, de U graag gratis aanvragen mocht.

Materiaalopties  
Brandklasse DIN4102 B1 (zie basiskennis akoestiek - brandklassen)
De vermelde brandklas zijn exclusief maar geldend voor de gekozen akoestiekschuim. Bij akoestiekschuim de naar de brandklas DIN 4102 B1 of B2 gecertificeerd zijn, kunnen wij dese brandklas in meeste gevallen met en zonder selfplakuitruisting bevestigen.
Een juiste opsomming van de doeltreffende brandklas vind U in onze technische datablad.

Formaatopties
Elk van onze engineerline-producten is in meerdere materiaaldiktes en de daarmee gekoppelde verpakkingseenheden verkrijgbaar..

Aanwijzing
De hier aangeboden aixFOAM-akoestische platen worden vanwege de veelheid van ter beschikking gestelde opties algemeen opdrachtspecifiek vervaardigd. Daarmee kunnen we voor ieder van onze klanten een nauwkeurig op zijn behoeften toegesneden aixFOAM-geluidsabsorptieproduct verstrekken.

De aixFOAM akoestische platen zijn dankzij hun brede absorptiespectrum en hun reeds bij geringe materiaaldiktes uitstekende geluiddemping veelzijdig inzetbaar. Hun vlakke oppervlak garandeert optimale akoestische omstandigheden in alle technische sectoren, die geluidsisolatie nodig hebben.

Ideale gebruiksmogelijkheden in toepassingsgebieden met hoge brandveiligheidseisen.

 • Geluidsdicht maken van machines,
 • Geluidsisolerende vormdelen,
 • Geluidsisolatie voor de scheepsbouw,
 • Luchtkanaal geluidsisolatie,
 • Geluidsisolatie voor liftinstallaties,
 • Geluidsisolatie in railvoertuigen,
 • Geluidsbeheersing auto-industrie,
 • Geluidsisolatie voor de machineconstructie en engineering.

Wij adviseren volgende accessoires geschikt voor dit product: