Akoestisch zeil – plafond zeil, ook voor architectonisch veeleisende ruimtes

   

 

  

 

                 

 

 

Akoestisch zeil – plafond zeil, ook voor architectonisch veeleisende ruimtes

Geluiddemping en geluidsisolatie hoeven niet altijd saai en lelijk te zijn. Er zijn tegenwoordig zo veel geluidsisolerende producten die hoge ogen gooien op het gebied van stijl, design en vormgeving. Praktisch en esthetisch!

Vooral in moderne gebouwen wordt al geruime tijd gebruik gemaakt van zogenaamde "koude" materialen. Dit geldt zeker voor de meest bekende bouwmaterialen: cement, beton, staal en glas. Deze materialen zorgen voor een ongunstigeverbreiding van het geluid in ruimtes en gebouwen. Hierdoor ontstaat een zeer gevoelsmatig onprettige akoestiek; de ruimtes klinken hol en leeg. Door het gebruik van tapijten, kleden e.d. kan al een aangenaam effect bereikt worden. Maar om een werkelijk doeltreffende geluiddemping te realiseren zijn geluidsisolerende producten van een hoge kwaliteit nodig.

Als sinds 1958 ontwikkelen en produceren wij geluidsisolerende producten voor veeleisende architectonische constructies. Een zeer doeltreffend absorptie element vormt hierbij de basis voor het geluidsisolerende effect. Het hoogwaardige frame van geëloxeerd aluminium doet dienst als draagconstructie. Deze draagconstructie wordt met een akoestisch stretchmateriaal bespannen. Dit dient als ondersteuning voor de geluidsabsorberende kern. Hiermee kunnen in bepaalde frequentiebereiken verbluffende resultaten bereikt worden.

Een ander pluspunt van het akoestisch plafondzeil is dat het heel gemakkelijk vervangen kan worden. Op deze manier is een nieuwe vormgeving bij verhuizing of aanpassing van de bestaande inrichting heel eenvoudig.

Het zeil wordt aangeboden in diverse kleuren, waardoor een individuele invulling van de ruimte, aangepast aan de inrichting en architectuur, mogelijk wordt.

Het zeil kan worden gebruikt in woonruimtes, maar ook in kantoren of call centers en zelfs bij de inrichting van uw beursstand.

Overal waar een stijlvolle geluiddemping gewenst is, kunnen onze akoestische zeilen fraaie accenten geven aan de inrichting van de ruimte.