Akoestisch zwaar folie - SH0131
Akoestisch zwaar folie - SH0131
Art.nr.: SH0131
Akoestisch zwaar folie - SH0131
Art.nr.: SH0131

Akoestisch zwaar folie - SH0131

Art.nr.: SH0131
Zeer effectief akoestiekzwaarschuimafdekking geluidsisolatie
  • Rechthoekige panelen (100 cm x 50 cm) met zelfklevende rug
  • ideaal voor het minimaliseren van materiaal trillingen
  • flexibel technische toepassingen, b.v. Carrosserie- en voertuigbouw, machine- akoestiek, luchtkanalen en airconditioning, metalen behuizingen
In een eenvoudige stap naar uw perfecte akoestiek:

* Verplichte velden

Sorry, het maximum bedrag dat u kunt bestellen is 10000.

Sorry, het minimum bedrag dat u kunt bestellen is 1.

1 Pack = = 1
Klaar geconfigureerd?
Hier gaat het verder
Uw keuze:
Wat zit er in je selectie?
U ontvangt in totaal 1 verpakkingseenheden met de volgende inhoud:

Akoestisch zwaar folie - SH0131
Art.nr. SH0131

1 Pack =
= 1
€ 113,53
incl.. 19 % btw

Dikte  
ca. 2,1 mm

Breedte  
500 mm

Lengte  
1000 mm

Technische gegevens  
Wartmevast gedurende 2 h (°C): 100  
Hechtingskracht bij 20 °C (N/5 cm): > 20    
Brandklasse: DIN 75 200    
Min. buigradius 10 °C(mm): < 10    
Verliestfactor volgens DIN EN ISO 6721-3: 200 Hz bij 20 °C op Staslplaat 1 mm: 0,080    
Chemische bestendigheid: Water, alcohol, verdunde zuren en basen   
Vlaktegewicht: ca. 4 kg/qm   

Verpakkingseenheid  
10/20/40/80/160/240 Stuk

Eigenschappen  
Zware, zeer buigzame folie zonder kernmateriaal, mineralisch gevuld, zelfklevend uitgevoerd met een hoogwaardige acryllijm. Als deklaag is een laag Polyehyleen aangebracht. Bezit een boven gemiddeld hoog vlaktegewicht, waardoor diepe frequenties en materiaaltrillingen geabsorbeerd worden. De samenstelling zorgt voor uitmuntende dempingseigenschappen, zelfs bij lage temperaturen. Tevens is het materiaal moeilijk ontvlambaar. Wordt vaak als basismateriaal onder middel- en hoogfrequenties absorbens ingezet. (zie Aanbeveling).

Tip  
Wij willen U er op attent maken, dat aixFOAM door een veeltal aan opties, die wij als fabrikant aanbieden, altijd opdrachtgebonden geproduceerd wordt. Hierdoor krijgt iedere klant bij ons zijn persoonlijk aixFOAM - geluiddempproduct, dat volgens wens, behoefte en zijn toepassing expleciet gemaakt zijn.

Akoestisch, zwaar folie legt gewicht in de schaal!

Het zware akoestische folie heeft een bovengemiddeld oppervlaktegewicht, waardoor diepe frequenties en materiaaltrillingen geabsorbeerd worden. De samenstelling van het zware akoestische folie biedt uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen, ook bij lage temperaturen. Bovendien is het materiaal brandvertragend en wordt het vaak gebruikt als basismateriaal voor absorbers van middelfrequenties en hoge frequenties (zie advies).

Montagevoorschrift Akoestiekzwaarfolie
Onze Akoestiekzwaarfolien zijn met een special ontwikkelde, hoogwaardige kleefstofsysteem op acrylbasis uitgerust. De Akoestiekzwaarfolie mag met de zelfplakuitrusting alleen maar op oppervlakken gekleefd worden de in macro bereik glad zijn (blik, aluminium etc.). Op ruwen oppervlakken is de werking van de zelfplakutrusting begrensd en kann alleen maar als montage hulp gebruikt worden. Preciezer informatie ontvang U in onze technische datablad en onze montagevoorschrift, de U graag gratis aanvragen mocht.

 

Verpakking  
Verschillend per materiaalhoogte (te vinden onder de rubriek "formaat" van het calculatievenster in het bereik Prijzen.


Achtergrondinformatie over anti-dreunmatten en anti-dreunfolie

Voor de absorptie van vooral diepe frequenties en heftige materiaaltrillingen adviseren wij het gebruik van zwaar akoestisch folie. Door het bovengemiddelde eigen- en oppervlakgewicht beschikt aixFOAM zwaar akoestisch folie over uitstekende geluiddempende en geluidsisolerende eigenschappen. Dit folie is dan ook zeer geschikt voor toepassingen voor geluidsisolatie in de carrosserie- en voertuigindustrie, in de machinebouw, in PC-omkastingen, in luidsprekeromkastingen, maar ook in de scheepsbouw.
In principe kan zwaar akoestisch folie overal gebruikt worden waar trillingen van platen vastgesteld worden. Daarom wordt bij dit product niet de absorptiegraad gemeten, maar de zogenaamde verliesfactor. Het zwaar akoestisch folie van aixFOAM is een zeer flexibel folie - zonder draagconstructie. Het folie is mineraal gevuld en standaard voorzien van een speciaal ontwikkeld, hoogwaardig kleefsysteem op acrylbasis. Als deklaag wordt een PE-folie aangebracht (polyetheleenfolie). Door zijn bijzondere eigenschappen is ons zeer efficiënt, akoestisch folie zeer geschikt als basismateriaal (laminering) onder absorbers van middelfrequenties of hoge frequenties. Ontdek hoe bijvoorbeeld de vele mogelijkheden van combinaties van platen met zwaar akoestisch schuim met oppervlaklaminering. Het zware akoestische folie kan altijd aan uw behoefte voldoen. Als professionele producent zijn wij gespecialiseerd in individuele productie van grote of kleine systemen van professionele, akoestische producten. Profiteer van onze jarenlange ervaring op het gebied van akoestiek. Profiteer van onze geluidsisolatieconcepten en van onze systeemoplossingen.

Aanbeveling    
Dit product overschijdt de werkzaamheid van de ouderwetse woll-vilt met bitumenovertrek platen ruim. Wij adviseren voor trillingsdemping alleen maar akoestiekzwaarfoliën. In ons bereik „Technische Akoestiek", bieden wij bij verschillende producten de mogelijk akoestiekzwaarfolieafdekking als optie (zie onder prijzen). Door deze optie krijgt U een product dat zowel luchttrillingen als lichaamstrillingen dempt.

Inzetgebied    
Carosserie- en autobouw, huishoudelijke apparaten, schepenbouw, machinebouw, scheidingsmuren, akoestiek, luchtkanalen, geluiddempende deuren, enz.

Wij adviseren volgende accessoires geschikt voor dit product: