Kwadratisch Akoestische Panelen met Afgeronde Hoeken (SH004)
Kwadratisch Akoestische Panelen met Afgeronde Hoeken (SH004)
Art.nr.: SH004
Kwadratisch Akoestische Panelen met Afgeronde Hoeken (SH004)
Art.nr.: SH004

Kwadratisch Akoestische Panelen met Afgeronde Hoeken (SH004)

Art.nr.: SH004
Akoestische panelen 50cm x 50cm
  • Oppervlak: Glad, afgeronde hoeken
  • Akoestische panelen 50cm x 50cm
  • Kleur: antraciet, lichtgrijs, frambozenrood, oranje
  • Inzetgebieden: studio, bureau, woonruimte, HIFI kamer, oefenruimtes
In 5 eenvoudige stappen naar uw perfecte akoestiek:

* Verplichte velden

Sorry, het maximum bedrag dat u kunt bestellen is 10000.

Sorry, het minimum bedrag dat u kunt bestellen is 1.

1 Pack = = 1
Klaar geconfigureerd?
Hier gaat het verder
Uw keuze:
Wat zit er in je selectie?
U ontvangt in totaal 1 verpakkingseenheden met de volgende inhoud:

Kwadratisch Akoestische Panelen met Afgeronde Hoeken (SH004)
Art.nr. SH004

1 Pack =
= 1
€ 55,03
incl.. 19 % btw
FormaatHoogteAbsorptiegraad volgens DIN 52212
in mm in mm
    125 Hz 250 Hz 500 Hz 1000 Hz 2000 Hz 4000 Hz
500 x 500 20 0,09 0,14 0,28 0,59 0,87 0,86
500 x 500 30 0,11 0,23 0,53 0,92 0,90 0,99
500 x 500 40 0,15 0,39 0,69 0,92 0,90 1,01
500 x 500 50 0,19 0,53 0,81 1,00 0,94 1,01
500 x 500 80 0,36 0,98 1,19 1,01 1,03 1,04

 

De meting van de absorbtiegraad werd aan polyester akoestiekschuimen door het "Institut für technische Akustik der RWTH-Aachen" uitgevoerd. De plaatselijk optredende waardes boven 1 kunnen in de door ITA realistische uitgevoerde opstelling optreden. Dit is te verklaren doordat het werkelijke oppervlak groter is dan het oppervlak dat lengte x breedte zou geven.

 

Eigenschappen
Behaalt bij relatief kleine hoogtes al een hoge absorptiewaarde. Door een breed absorbtiespectrum veelzijdig te gebruiken.

Lichtechtheid en kleurkwaliteit
Aan al onze akoestische schuimen op polyesterbasis wordt tijdens het schuimproces een speciale UV-blokker toegevoegd, die de zogenaamde Xenontest met uitzonderlijk goede resultaten doorstaan heeft. Daardoor behouden onze producten hun kleurkwaliteit en lichtechtheid . Meer informatie over bescherming tegen vergeling door UV-stralen vindt u online.

Tip  
Wij willen U er op attent maken, dat aixFOAM door een veeltal aan opties, die wij als fabrikant aanbieden, altijd opdrachtgebonden geproduceerd wordt. Hierdoor krijgt iedere klant bij ons zijn persoonlijk aixFOAM - geluiddempproduct, dat volgens wens, behoefte en zijn toepassing expleciet gemaakt zijn.

Tolerantie
Wij vervaardigen het product volgens DIN 7715 Part 5 P3.

Verpakking
Verschillend per materiaalhoogte (te vinden onder de rubriek "formaat" van het calculatievenster in het bereik Prijzen.

Achtergrondinformatie over absorbers voor ruimteakoestiek:   
Er bestaan heel veel mogelijkheden om geluid te absorberen. Bij akoestische absorbers zijn de zogenaamde breedbandabsorbers de populairste voor ruimteakoestiek. Zoals de naam al aangeeft, absorberen ze altijd een relatief breed en dus groot bereik van het frequentiespectrum. De absorptie wordt met een zogenaamde eenvoudige stromingsweerstand gerealiseerd. Deze “geluidsopslokkers" zijn ook bekend als "poreuze absorbers", omdat het poreuze materiaal een stromingweerstand heeft, waarbij de beweging van de luchtdeeltjes weerstand geboden wordt en zo als het ware dempt. Hierbij wordt de trilling van de luchtdeeltjes afgeremd en de verspreiding ervan heel sterk beperkt. Goede resultaten worden hierbij gerealiseerd met SH004 in een zo groot mogelijke materiaaldikte, vooral op het gebied van wand- en plafondbekleding. Ongewenste bastonen worden verminderd en niets staat ongestoord luisterplezier nog in de weg. Volgens experts moeten absorbtieplaten altijd ten minste over één eigenschap beschikken: een zo grof mogelijke poriënstructuur, zoals bij de SH004. Professionele, akoestische schuimen gelden als zeer efficiënte geluiddempers en worden dan ook steeds vaker gebruikt in de zeer gevarieerde wereld van de akoestiek. Door hun veelzijdige mogelijkheden in vorm en kleur zetten ze bij de vormgeving nieuwe maatstaven op het gebied van design en doeltreffendheid. Ontdek de onbegrensde mogelijkheden van de akoestische absorbers in de vorm van platen en panelen.

Montageopties
aixFOAM-zelfkleefvoorziening
Hierbij wordt de achterkant van de geluiddemper in de fabriek machinaal van een oplosmiddelvrij lijmsysteem voorzien en met linerpapier afgedekt. Dit linerpapier moet er vóór het vastplakken door de klant worden afgetrokken.    

aixFOAM montage-/ophangcassette   
Hiermee verschaft u zich een zeer hoogwaardige montagemogelijkheid. De aixFOAM-cassettes zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en maken elk aixFOAM-basisproduct tot een geluiddemper eerste klasse. Deze optie biedt de mogelijkheid uw geluiddemper rechtop, liggend of hangend aan het plafond te monteren en natuurlijk ook op elk moment weer te demonteren. De aixFOAM montage-en ophangcassette wordt in de fabriek uitgerust met de aixFOAM geluiddemper van uw keuze. Als alternatief kunt u de montage-/ophangcassette als afzonderlijk product in verschillende verpakkingseenheden in de categorie "Toebehoren" vinden.
Verhoging van het akoestisch effect!
aixFOAM montage- en ophangcassettes hebben fysisch gezien - naast de statisch dragende taak - de eigenschap, door het zogenaamde "tegentrillingseffect", lage akoestische frequenties te absorberen en daarmee de mate van absorptie van de aixFOAM-geluiddemper van uw keuze in het lage frequentiebereik sterk te verhogen (resonator). Belangrijke informatie hierover kuntu vinden in het artikel "Montage- en ophangcassettes" in de artikelrubriek "Toebehoren".

Materiaalopties   
Brandklasse UL 94 HF1   
Brandklasse FMVSS302 DIN 75200
Brandklasse FAR 25.853 met certificaat van de technische laboratoria van Lufthansa (zie akoestiek consultant)
Brandklasse DIN4102 B1 (SH004 MH)
De vermelde brandklas zijn exclusief maar geldend voor de gekozen akoestiekschuim. Bij akoestiekschuim de naar de brandklas DIN 4102 B1 of B2 gecertificeerd zijn, kunnen wij dese brandklas in meeste gevallen met en zonder selfplakuitruisting bevestigen.

Formaatopties
Elke aixFOAM-product is in verschillende diktes met bijbehorende verpakkingseenheden verkrijgbaar.

Inzetgebied
Geluidstudio, HIFI kamer, oefenruimtes, bureauruimtes

Wij adviseren volgende accessoires geschikt voor dit product: