Akoestische platen met afgeronde hoeken (SH004 MH)
Akoestische platen met afgeronde hoeken (SH004 MH)
Art.nr.: SH004 MH
Akoestische platen met afgeronde hoeken (SH004 MH)
Art.nr.: SH004 MH

Akoestische platen met afgeronde hoeken (SH004 MH)

Art.nr.: SH004 MH
Vierkante geluidsdemper met afgeronde kanten
 • Oppervlak: vlak met afgeronde hoeken
 • buitengewone hitte- en vuurbestendigheid door brandveiligheidsklasse DIN4102 B1
 • Maat 50 x 50 cm in verschillende materiaaldikten
 • Kleur: witgrijs, donkergrijs
 • flexibel Toepassingsgebieden, b.v. voor geluidsbeheersing in kantoren, vergaderzalen, klaslokalen, woonkamers, opnameruimtes, home theaters

In 4 eenvoudige stappen naar uw perfecte akoestiek:

* Verplichte velden

Sorry, het maximum bedrag dat u kunt bestellen is 10000.

Sorry, het minimum bedrag dat u kunt bestellen is 1.

1 Pack = = 1
Klaar geconfigureerd?
Hier gaat het verder
Uw keuze:
Wat zit er in je selectie?
U ontvangt in totaal 1 verpakkingseenheden met de volgende inhoud:

Akoestische platen met afgeronde hoeken (SH004 MH)
Art.nr. SH004 MH

1 Pack =
= 1

Onze doorontwikkeling van de aixFOAM geluiddemper SH001 MH beschikt over uitstekende eigenschappen op het gebied van akoestiek en vormgeving - wat hem erg populair maakt bij de inzet van ontwerpers, creatieven en akoestici. Ruimteakoestische optimalisaties van professionele en semiprofessionele toepassingen in openbare ruimtes staan bij dit artikel op de voorgrond. De rondom lopende afgeschuinde kant maakt als alternatief voor montage met schaduwvoeg ook een vlakke, aaneensluitende rangschikking mogelijk op ieder wandoppervlak (geluidsabsorberende muurisolatie)of plafondoppervlak (plafond isolatie).

Hoge absorptiewaarden in combinatie met verfijnd uiterlijk en extreem hoge vlamwerendheid onderscheiden deze akoestische elementen!

Onze aixFOAM akoestische elementen zijn op grond van de zeer goede brandwerende eigenschappen en de uitstekende akoestische eigenschappen perfect voor toepassingen in de moderne architectuur maar ook onder andere voor in kantoren, woonruimtes, thuisbioscopen, vergaderruimtes, horeca, klaslokalen, disco's en clubs - en voor het optimaliseren van de ruimteakoestiek bij moderne binnenarchitectuur in objecten en kantoren.

De akoestische platen kunnen zowel aan de wand als ook aan het plafond worden gemonteerd. Onze uiterst moderne CNC-snijmachines van de nieuwste generatie garanderen een productie op het hoogste technische niveau.

Vanwege de open cel schuimstructuur bezit het akoestisch schuim een uiterst gering gewicht, zeer goede warmte-isolerende eigenschappen en een hoog geluidsabsorberend vermogen.

Bestel vandaag nog uw persoonlijke offerte - geheel vrijblijvend!

Naast de uitstekende akoestische eigenschappen heeft het akoestisch schuim met vlak oppervlak de volgende eigenschappen:

 • Leverbaar in 4 standaard afmetingen en 5 standaard materiaaldiktes
 • Professionele akoestiek-oplossing met breed toepassingsspectrum
 • Zeer gering eigen gewicht van het aixFOAM geluiddempend/geluidsabsorberend materiaal SH004 MH
 • In twee kleuren leverbaar - in tegenstelling tot het klassieke wit is de geluiddemper minder gevoelig voor vervuiling.
 • Omzetting van geluidsenergie in warmte in de poriënstructuur van het materiaal
 • Zeer goed geschikt voor plafondmontage (geluidsabsorberende plafondisolatie) en wandmontage (geluidsabsorberende muurisolatie)
 • Sterk vlamvertragend (zonder toevoeging van brandvertragers) conform DIN4102 B1
 • Zeer goede warmte-isolatie-eigenschappen. Overtreft de waarden van de meeste in de markt verkrijgbare producten.
 • Gelijkblijvende fysieke eigenschappen in een groot tempratuurbereik
 • Warmtegeleidingsvermogen: 0,032 - 0,038 W/mK
 • Dichtheid 7 +3/-3 kg/m³
 • Minimale toepassingstemperatuur -200 °C
 • Maximale toepassingstemperatuur 1000 h bij 220 °C, 5000 h bij 200 °C, 20000 h bij 180 °C
 • De veiligheid voor de gezondheid van het product is door de "Öko-Tex Standard 100" bevestigd
 • UV-bestendig en zeer goed bestand tegen veroudering zonder chemische toevoegingen. in vergelijking met PU akoestisch schuim een enorm voordeel.
 • Chemische weerstand
 • Vrij van minerale vezels en CFK-vrij

Absorptiegraad afhankelijk van frequentiebereiken en materiaaldikte

FormaatHoogteabsorptiegraad conform DIN EN ISO 354 (nagalmkamer)
in mm in mm
    125 Hz 250 Hz 500 Hz 1000 Hz 2000 Hz 4000 Hz
500 x 500 20 0,08 0,19 0,48 0,80 0,82 0,89
500 x 500 30 0,09 0,29 0,62 0,83 0,85 0,93
500 x 500 40 0,10 0,37 0,85 0,89 0,94 1,01
500 x 500 50 0,12 0,49 0,90 1,00 1,03 1,00
500 x 500 80 0,16 0,82 1,00 0,99 1,04 1,06

Tolerantie
Wij vervaardigen dit product conform DIN 7715 deel 5 P3. Verdere artikelspecifieke eigenschappen vindt u in onze online adviseur onder Eigenschappen van Duroplast akoestisch schuim.

Verpakkingseenheid
afhankelijk van de materiaaldikte (te vinden onder de rubriek Formaat van het calculatievenster in de prijscalculator).

Zijn er strenge brandveiligheidseisen voorgeschreven?
De vervulde brandveiligheidsklasse DIN4102 B1 maakt een afname bij brandveiligheidscontroles zeer eenvoudig.

aixFOAM zelfklevende voorziening
Hierbij wordt de achterkant van de geluiddemper in de fabriek machinaal met een oplosmiddelvrij lijmsysteem gecoat en met linerpapier afgedekt. Dit linerpapier moet vóór het vastplakken door de klant worden verwijderd.

aixFOAM montage-/ophangcassette
U verkrijgt een zeer hoogwaardige mogelijkheid voor de montage. De aixFOAM-cassettes worden gemaakt van geanodiseerd aluminium en maken ieder aixFOAM product tot een premium geluiddemper. Deze optie biedt de mogelijkheid uw geluiddemper rechtop, dwars of hangend aan het plafond te monteren en natuurlijk ook op elk moment weer te demonteren. De aixFOAM montage-en ophangcassette wordt in de fabriek uitgerust met de aixFOAM geluiddemper van uw keuze. Als alternatief kunt u de montage-/ophangcassette als afzonderlijk product in verschillende verpakkingseenheden in onder "Toebehoren" vinden. Daar vindt u ook onze aixFOAM-anti-vibratie-pluggen voor professionele montage of als alternatief het aixFOAM ophangsysteem.
aixFOAM montage- en ophangcassettes hebben uit fysiek oogpunt naast de statisch dragende taak de eigenschap, door het zogenaamde "anti-vibratie-effect", lage akoestische frequenties te absorberen en daardoor de absorptiegraad van de aixFOAM-geluiddemper van uw keuze in het lage frequentiebereik sterk te verhogen (resonator). Ze verhogen daarmee het akoestische effect van de geluiddemper . Verdere informatie hierover vindt u in het artikel aixFOAM montage-/ophangcassette onder "Toebehoren".

Materiaalopties  
Brandklasse DIN4102 B1 (zie basiskennis akoestiek - brandklassen))

Formaatopties
Ieder architectline-product is in verschillende materiaaldiktes en daarbij behorende verpakkingseenheden verkrijgbaar.

Aanwijzing
Wij willen u erop wijzen dat dit aixFOAM - akoestisch schuim door een verscheidenheid aan opties die wij als fabrikant aanbieden, altijd opdrachtspecifiek wordt vervaardigd. Daardoor krijgt elke klant bij ons zijn persoonlijke aixFOAM - geluidsabsorptieproduct, dat speciaal naar zijn wens voor zijn behoefte en toepassing vervaardigd wordt.

Het aixFOAM akoestisch isolatie materiaal in vierkante vorm is door zijn brede absorptiespectrum en zijn opvallende design veelzijdig inzetbaar. Het vlakke oppervlak met afgeronde hoeken van SH004 MH zorgt onder andere voor optimale akoestische omstandigheden in professionele geluidsstudio's, bioscopen, opnamestudio's, productiestudio's, televisiestudio's of discotheken.

Ideale gebruiksmogelijkheden in toepassingsgebieden met hoge brandveiligheidseisen

 • Mate van geluidsabsorberend vermogen kantoren,
 • Geluidsisolatie voor in de woonruimte,
 • Mate van geluidsabsorberend vermogen in vergaderruimten,
 • Geluidsisolatie voor de Horeca,
 • Geluidsisolatie voor klaslokalen,
 • Geluidsisolatie in geluidsstudio's,
 • Geluidsisolatie voor beurzen en tentoonstellingen,
 • Geluidsisolatie in de home cinema,
 • Geluidsisolatie in opnameruimtes,
 • Het optimaliseren van de ruimte akoestiek in de moderne binnenhuisarchitectuur.

Dit aixFOAM geluiddempend/geluidsabsorberend materiaal laat zich dankzij het productieproces naadloos monteren of naar keuze natuurlijk voor het verkrijgen van een effect met voegpatroon rangschikken.

Wanneer u een schaduwvoeg wilt toepassen in een vrij kiesbare breedte, is dat ook probleemloos mogelijk. De plaatsing van de geluiddempers met schaduwvoeg heeft de charme, dat het effect van de kantenabsorptie (die stijgt met toenemende materiaaldikte van de geluiddemper) van de aixFOAM SH004 MH geluiddemper nuttig wordt gemaakt. Om dit effect te verkrijgen, mag de schaduwvoeg niet breder zijn dan de door u gekozen materiaaldikte van het SH004 MH akoestisch isolatie materiaal.

De veeleisende interieurontwerper heeft de mogelijkheid deze geluiddemper onopvallend in de ruimte te integreren of door het spel met kleur en montagebeeld de geluiddemper prominent als designelement te gebruiken. De montage gebeurt met behulp van lijm of een zelfklevende voorziening of alternatief door middel van onze hoogwaardige aixFOAM montage- en ophangcassette.

Een interessant alternatief voor iedere akoestische ontwerper biedt de zwevende oplossing SH004H MH resp. zwevend akoestisch element. Bij voorgenomen schroefverbinding is de toepassing van de aixFOAM-anti-vibratie-plug, die het volledige akoestische element op een afstand van ca. 20 mm van de wand of het plafond in het macrobereik elastisch slingerend bevestigt zeer aanbevelenswaardig. Deze vorm van montage is niet alleen optisch zeer aansprekend, ook stijgt de mate van geluidsabsorberend vermogen in het lage frequentiebereik enorm.

Wij adviseren volgende accessoires geschikt voor dit product: