Basiskennis akoestiek - akoestische begrippen eenvoudig uitgelegd.

Basiskennis akoestiek: Alles over geluidsisolatie, geluiddemping en akoestische optimalisatie!

Om uw keuze voor het juiste akoestische product voor het door u beoogde doel gemakkelijker te maken, beantwoorden wij in "basisbegrippen akoestiek" de belangrijkste vragen over dit onderwerp.

Zoekt u voor uw bedrijf of woning een op-maat-gemaakte oplossing voor geluidsisolatie of geluiddemping? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Van ruimteakoestiek tot geluidsbeheersing van machines; onze producten bieden een oplossing voor uw probleem.

Wij delen onze ervaringen graag met u. Voor experts op het gebied van geluiddemping, en voor iedereen die het wil worden, geven wij op de volgende pagina’s tips, informatie, kant-en-klare oplossingen en toepassingsvoorbeelden. Geluiddemping is niet alleen interessant voor de verbetering van de ruimteakoestiek in hifiruimtes of voor een akoestische optimalistatievan gehoorzalen en testruimtes. Geluiddemping is ook cruciaal als het gaat om het uitvoeren van geluiddempende maatregelen bij machines of motoren.

Wij kunnen u adviseren over bouwkundige maatregelen voor geluiddemping. Denk bijvoorbeeld  aan het inrichten van gehoorzalen of het verbeteren van de contactgeluidsisolatie en het overkappen van machinekamers.

Geluidsoverlast kan tot ernstige gezondheidsproblemen leiden.

Geluidsisolatie (bescherming tegen geluidsoverlast) is een wezenlijk onderdeel van de arbo-omstandigheden en milieubescherming. Ook hier kunnen wij u dankzij onze vele jaren ervaring én ons ruim assortiment bij helpen.

Geluiddemping en geluidsisolatie in de ruimteakoestiek en in machineconstructies worden op deze pagina’s uitvoerig besproken. U vindt ook veel toepassingsvoorbeelden van onze vele producten.