Callcenter geluidsisolatie

Geluiddempende designelementen (SH006)                    Absorptiemateriaal met moderne oppervlakken (SH005)

                         

 

Vierkante absorbtieplaten  (SH004)                                    Akoestiek frame- montage- /ophangcassette

            

 

Geluidsabsorber Puzzeldesign Vilt (SH006)

 

 

Callcenter geluidsisolatie

Harde geluiden en storend kantoorlawaai zijn vaak debet aan een afnemende arbeidsmoraal en toenemende gezondheidsproblemen van werknemers. Bovendien krijgt de klant aan de andere kant van de lijngeen professionele indruk, wanneer een telefoongesprek door veel geluiden op de achtergrond wordt verstoord. Daarom is een rustige, stille achtergrond wel degelijk bevorderend voor de verkopen.  Door het gericht inzetten van geluidabsorptiemateriaal kan dit zonder problemen gerealiseerd worden.

In de opbouw van de akoestiek wordt onderscheid gemaakt tussen geluidsabsorberende en geluid reflecterende materialen. Zo is tapijt geluidsabsorberend, terwijl raamglas, gladde wanden, hardhout, laminaat geluid reflecterende materialen zijn. In kantoren worden meestal geluid reflecterende materialen gebruikt, hetgeen een onaangenaam hoog geluidsniveau tot gevolg heeft. Dit geluidsniveau ontstaat doordat het geluid via de oppervlakken gereflecteerd wordt en geen mogelijkheid heeft te ontsnappen of geabsorbeerd te worden.
Vooral in grote kantoorruimtes of callcenters zijn er nog andere problemen, die uit vele verschillende geluiden samengesteld zijn. Ieder mens is anders en dus verschillen ook stemmen van mensen essentieel van elkaar. Daardoor dringen in callcenters vaak veel verschillende stemmen en dus ook frequenties tegelijk de ruimte in. Met als resultaat  een superpositie effect van stemmen. Dit effect zorgt dat het menselijk oor na verloop van tijdafzonderlijke stemmen of frequenties niet meer uit elkaar kan houden. Er ontstaat  de indruk van een ruis van een constant geluidsniveau ontstaat.

aixFOAM callcenter geluidsisolatie is het meest geschikt voor een effectieve reductie van het geluidsniveau. aixFOAM geluidabsorptiemateriaal gebruikt de geluidsenergie en zet deze in de poreuze structuur om in warmte. Dit heeft niet alleen een positief effect op het geluidsniveau, maar ook op de nagalmtijden in een ruimte. De nagalm staat meer als „echo“ bekend en kan de akoestische sfeer behoorlijk verstoren.

De variatiemogelijkheden van de montage van geluidabsorptiemateriaal zijn net zo veelzijdig als hun toepassingsmogelijkheden in de akoestiekopbouw.  
De simpelste manier om geluidsabsorptie te monteren is het directe opplakken. Door het al in de fabriek aanbrengen van de lijmlaag wordt het aanbrengen van het absorptiemateriaal kinderlijk eenvoudig. Door een combinatie van geluidsabsorptiematerialen, die direct op een wand geplakt worden en een aixFOAM tafelafscheiding kan een optimale reductie van de nagalmtijden bereikt worden.

Montagecassettes bieden nog meer mogelijkheden. Daarvoor wordt het geluidsabsorptieplaten in de fabriek in een geanodiseerd aluminium frames gevat. Aan de achterkant van de montagecassettes zijn op verschillende posities zijn montagegeleiders gemonteerd. In deze geleiders worden dunne touwkabels gehangen, die met behulp van haken of aixFOAM Style bevestigingen aan het plafond bevestigd worden. Door de combinatie van meerdere touwkabels kunnen de ophangcassettes ofwel zwevend, direct boven de werkplek of hangend aan een wand bevestigd worden. Dit ophangsysteem biedt hoge flexibiliteit en is zeer geschikt voor gehuurde ruimtes. Wij bieden twee verschillende kwaliteitsniveau wat betreft ophangsysteem aan – ophangsysteem Basic / ophangsysteem Style zodat er voor ieder budget mogelijkheden zijn.

Een andere systeemoplossing is het werken met vibratiedeuvels. Door het papier eenvoudig te verwijderen is de montage aan de wand of het plafond kinderspel. De deuvels ondersteunen door hun speciale constructiewijze aanvullend het geluidsabsorberende effect.

Voorbeelden van toepassing vindt u in onze ruimteakoestiek trends galerie.

Als u vragen heeft, staan wij u altijd terzijde.