Contactgeluidsisolatie voor vloeren - SH009
Contactgeluidsisolatie voor vloeren - SH009
Art.nr.: SH009
Contactgeluidsisolatie voor vloeren - SH009
Art.nr.: SH009

Contactgeluidsisolatie voor vloeren - SH009

Art.nr.: SH009
Contactgeluidisolatie van aixFOAM

  • Oppervlak: Glad
  • Kleur: wit
  • Rolbreedte: 100 cm
  • gemakkelijk om te werken
  • Toepassingsgebieden als contactgeluidsisolatie, loopgeluid ontkoppeling
In 2 eenvoudige stappen naar uw perfecte akoestiek:

* Verplichte velden

Het door u gekozen product wordt verzonden in verpakkingen van 1-packs.
Hoeveel pakketten van 1 heb je nodig?

Sorry, het maximum bedrag dat u kunt bestellen is 10000.

Sorry, het minimum bedrag dat u kunt bestellen is 1.

1 Pack = = 1
Klaar geconfigureerd?
Hier gaat het verder
Uw keuze:
Wat zit er in je selectie?
U ontvangt in totaal 1 verpakkingseenheden met de volgende inhoud:

Contactgeluidsisolatie voor vloeren - SH009
Art.nr. SH009

1 Pack =
= 1
€ 58,77
incl.. 19 % btw

- uitstekende contactgeluidisolatie  
- licht, sterk en flexibel   
- 100 % polyethyleenproduct en opnieuw bruikbaar   
- geschikt voor vloerverwarming   
- gemakkelijk te gebruiken en te plaatsen   
- nivelleert oneffenheden.   
- contactgeluidverminderung tot 18 dB   
- waterdampdoorlaatbaarheid: 8 m   
- warmtedoorlaatweerstand: 0,057 m² K/W   
- drukstevigheid bij 50 % lengteverandering: 0,10 N/mm²    


Geluidabsorptiemeting:

Bij de keuze van uw nieuwe vloer, vooral bij parket- en laminaatvloeren, is de op één na belangrijkste keuze het type onderlaag die u wilt gebruiken. De onderlaag is de belangrijkste factor voor uw huiselijke comfort. Het belang hiervan wordt vaak onderschat. aixFOAM SH009 vermindert de geluiden - die bij dit soort massieve vloeren typisch zijn - voor u en uw buren. De onderlaag vormt tegelijk een barrière tegen vocht dat altijd aanwezig is en uw waardevolle hout- en laminaatvloer bedreigt. U verkrijgt een effen ondergrond voor uw vloer en voorkomt zo latere kosten die door een golvend oppervlak of barsten veroorzaakt kunnen worden. aixFOAM SH009 bewijst dat het de moeite loont tijd en geld aan de ondervloer te besteden als u uw dure laminaat- of parketvloer wilt beschermen en vooral als u wilt genieten van de schoonheid van uw nieuwe vloer in de aangename rust waar u van droomt.

 

Achtergrondinformatie bij isolatie van contactgeluid:

Wanneer we aan geluid denken, denken we meestal aan luchtgeluid. Want in principe nemen we het geluid via de lucht waar. Maar vooral op het gebied van akoestiek moeten we letten op het zogenaamde contactgeluid. Daarvoor hebben we speciaal ons high end akoestische isolatieproduct SH009 ontwikkeld.

Contactgeluid? Wat is dat?

Met contactgeluid wordt geluid bedoeld dat zich binnen vaste lichamen (objecten) uitbreiden, zoals bijv. daken, vloeren, wanden en andere objecten. Het doorgeven van contactgeluiden kan echter, afhankelijk van het materiaal, met relatief weinig verlies ook over grote afstanden plaatsvinden. Dit heeft twee verschillende oorzaken. Enerzijds worden door luchtgeluid dat tegen daken, wanden en vloeren aanstoot, moleculen tot trillingen gebracht. Anderzijds worden door direct contact (bijvoorbeeld door het kloppen op hout) zogenaamde mechanische trilling veroorzaakt.
Contactgeluid kan ook veroorzaakt worden door trillingen die ontstaan wanneer over een vloer gelopen wordt. Maar één ding hebben alle soorten geluid gemeenschappelijk, namelijk dat ze met verschillende geluiddempingmethodes efficiënt geïsoleerd kunnen worden. Hiervoor bleken vooral zwaar schuim en zware schuimstoffen zeer geschikt. De hiermee gerealiseerde elastische, zwevende ophanging van de vloer voorkomt dat geluid zich verder uitbreidt en, door het dempen van contactgeluid, zich voortplant.
Deze materialen zijn bedoeld voor normale belastingen. Voor vloeren met een zware trilbelasting (zoals bijv. sportruimtes, aerobicsruimtes of onderstellen van drumstellen) is SH007 meer geschikt. Door de speciale structuur van de zware schuimstoffen, zoals bijvoorbeeld in het materiaal van SH007 om contactgeluid te isoleren, werkt het zware schuim als klankkast, waarin de in beweging gebrachte moleculen opgevangen worden en dan als het ware "gefilterd" verder geleid worden.

Leveringsformaat uitvoering 1:   
Materiaalsterkte: 2 mm
Materiaallengte: 100 lpm gerold
Materiaalbreedte: 1000 mm

Leveringsformaat uitvoering 2:   
Materiaalsterkte: 3 mm
Materiaallengte: 70 lpm gerold
Materiaalbreedte: 1000 mm

Toepassingsgebieden:   
contactgeluidisolatie, contactgeluidabsorptie