Design geluiddemping: nuttig, decoratief en stijlvol

Zeer doeltreffend en met uitstekende geluidsisolerende eigenschappen en stijlvol vormgegeven: onze design geluiddempers vallen op! De handige en stijlvolle geluiddempers zijn absolute high-end producten om uw akoestiek te optimaliseren. Want één ding is in de loop der jaren duidelijk geworden: om de akoestiek wezenlijk en duurzaam te verbeteren, hoeft vaak maar een bepaald percentage van het oppervlak in de kamer, studio of werkplek met geluidsisolerende producten bekleed te worden.

Hoe groot dat deel precies moet zijn, hangt van heel veel verschillende factoren af. Bijvoorbeeld van de vorm van de ruimte en de reeds aanwezige akoestiek. Natuurlijk kunnen onze experts u hierover uitgebreid informeren. Ook complete oppervlak bedekkende oplossingen kunnen gemakkelijk uitgevoerd worden als blijkt dat volledige geluidsisolatie nodig is. Wij bieden vele, individuele en innovatieve oplossingen.

En de geluidsisolatie ziet er ook nog heel decoratief en stijlvol uit! We hebben een zeer breed assortiment: van kleurrijk noppenschuim in een ophangcassette tot speelse vormen, zoals wolken of dieren, voor in de kinderkamer. Ook met geluiddempers met gladde oppervlakken zijn veel verschillende oplossingen mogelijk. Zowel gekleurde schuimstoffen als oppervlakken met viltbekleding zijn in heel veel kleurvarianten verkrijgbaar. Bij de oppervlakken met vilten bekleding wordt het geluid in de poriënstructuur van de schuimstof opgevangen.Dit heeft een zeer doeltreffend effect op de akoestiek.

Meestal wordt schuimstof met vilt bekleed. Vilt zorgt niet alleen voor een heel fraaie look van het oppervlak, maar beschikt ook over een paar zeer fijne en handige eigenschappen; zo is vilt heel goed bestand tegen UV-stralen. Met het professioneel aanbrengen van vilt of textiel kan het oppervlak van de geluidsabsorber elke esthetische vorm aannemen duie gewenst is. Zelfs waterafstotende uitvoeringen zijn tegenwoordig mogelijk. Ook deze variant kan perfect aan de individuele eisen aangepast worden.

Bovendien is het mogelijk om op al onze producten een zelfkleefsysteem aan te brengen. Op deze manier is een precieze en stevige montage heel eenvoudig, ook voor de leek. Hierbij wordt machinaal op de achterkant van de schuimstof een oplosmiddelvrij kleefsysteem aangebracht en met een gemakkelijk te verwijderen linerpapier afgedekt. Een perfecte montage wordt zo wel heel erg gemakkelijk. Geluiddemping in een aluminiumframe is een andere zeer stijlvol en gemakkelijk te monteren oplossing binnen ons assortiment. Deze frames worden met speciale trilpluggen aan de wand bevestigd of aan het plafond opgehangen.