Geluiddempend/geluidsabsorberend materiaal trapeziumprofiel (SH0051 MH)
Geluiddempend/geluidsabsorberend materiaal trapeziumprofiel (SH0051 MH)
Art.nr.: SH0051 MH
Geluiddempend/geluidsabsorberend materiaal trapeziumprofiel (SH0051 MH)
Art.nr.: SH0051 MH

Geluiddempend/geluidsabsorberend materiaal trapeziumprofiel (SH0051 MH)

Art.nr.: SH0051 MH
Zeer effectief akoestisch schuim met trapeziumprofiel van Duroplast akoestisch schuim
 • Oppervlak: Trapeziumprofiel, homogeen poreus (100 cm x 50 cm)
 • Kleur: witgrijs, donkergrijs
 • chemisch resistent
 • Speciale kenmerken: buitengewone hitte- en vuurbestendigheid door brandveiligheidsklasse DIN4102 B1 (zonder Akoestiekzwaarfolielaminering)
 • Toepassingsgebieden (uittreksel): Geluidsisolatie van machines, serverruimtes, motorruimtes, apparaten maar ook machinebehuizingsconstructies en bekleding van machinebehuizingen.
In 5 eenvoudige stappen naar uw perfecte akoestiek:

* Verplichte velden

Sorry, het maximum bedrag dat u kunt bestellen is 10000.

Sorry, het minimum bedrag dat u kunt bestellen is 1.

1 Pack = = 1
Klaar geconfigureerd?
Hier gaat het verder
Uw keuze:
Wat zit er in je selectie?
U ontvangt in totaal 1 verpakkingseenheden met de volgende inhoud:

Geluiddempend/geluidsabsorberend materiaal trapeziumprofiel (SH0051 MH)
Art.nr. SH0051 MH

1 Pack =
= 1

De High End oplossing voor veeleisende klanten - een doorontwikkeling van de piramideschuim geluiddemper - is een akoestisch paneel met trapeziumstructuur. Het beschikt over een veelheid van nagenoeg onovertreffelijke eigenschappen op het gebied van akoestiek en flexibiliteit - wat het zeer populair maakt bij machinebouwers, technici en auto/scheepsbouwers.

Hoge absorptiewaarden in combinatie met extreem hoge vlamwerendheid (brandveiligheidsklasse DIN4102 B1 zonder Akoestiekzwaarfolielaminering) en chemische weerstand onderscheiden deze akoestische elementen! Het geluidsabsorberend materiaal kan in nagenoeg alle technische sectoren waar een verhoogde brandveiligheid of chemische weerstand wordt vereist worden toegepast.

Zo worden de akoestische platen SH0051 MH van aixFOAM onder andere met groot succes toegepast voor machine isolatie, geluidsdichte ruimtes voor machines, geluidsisolatie in de scheepsbouw, in de railvoertuigbouw. De akoestische platen kunnen zeer flexibel worden verwerkt. Onze CNC-snijmachines van de nieuwste generatie garanderen een productie op het hoogste technische niveau.
Vanwege de open cel schuimstructuur bezit het akoestisch schuim een uiterst gering gewicht, zeer goede warmte-isolerende eigenschappen en een hoog geluidsabsorberend vermogen.
Bestel vandaag nog uw persoonlijke offerte - geheel vrijblijvend!

Naast de uitstekende akoestische eigenschappen heeft het akoestisch schuim met vlak oppervlak de volgende eigenschappen:

 • Leverbaar in 3 standaard afmetingen en 3 materiaaldiktes
 • Speciale producties zijn probleemloos mogelijk - Neem contact met ons op!
 • Productie van geluidsisolerende onderdelen volgens uw vereisten mogelijk
 • Productie van meerdelige, individuele sets voor het geluiddicht maken van machines is mogelijk
 • De perfecte professionele oplossing voor nagenoeg iedere technische geluidsbeschermingsmaatregel
 • Optionele laminering met akoestisch zware folie voor een duidelijke verbetering
  van de absorptiegraad in het lage frequentiebereik
 • In twee kleuren leverbaar - in tegenstelling tot het klassieke wit is de geluiddemper minder gevoelig voor vervuiling.
 • vrij van minerale vezels
 • CFK-vrij geschuimd
 • Omzetting van geluidsenergie in warmte in de poriënstructuur van het materiaal
 • Sterk vlamvertragend (zonder toevoeging van brandvertragers) conform DIN4102 B1
 • Zeer goede warmte-isolatie-eigenschappen. Overtreft de waarden van de meeste in de markt verkrijgbare producten.
 • Gelijkblijvende fysieke eigenschappen in een groot tempratuurbereik
 • Warmtegeleidingsvermogen: 0,032 - 0,038 W/mK
 • Dichtheid 7 +3/-3 kg/m³
 • Minimale toepassingstemperatuur -200 °C
 • Maximale toepassingstemperatuur 1000 h bij 220 °C, 5000 h bij 200 °C, 20000 h bij 180 °C (tot +100 ° C voor Akoestiekzwaarfolielaminering)
 • De veiligheid voor de gezondheid van het product is door de "Öko-Tex Standard 100" bevestigd
 • UV-bestendig en zeer goed bestand tegen veroudering zonder chemische toevoegingen.
 • Zeer eenvoudige achteraf aan te brengen geluidsisolatiemaatregelen zijn mogelijk door onze opties (ophangcassette, zelfklevende voorziening)

Absorptiegraad afhankelijk van frequentiebereiken en materiaaldikte

FormaatHoogteabsorptiegraad conform DIN EN ISO 354 (nagalmkamer)
in mm in mm
    125 Hz 250 Hz 500 Hz 1000 Hz 2000 Hz 4000 Hz
1000 x 500 35 (20/15) 0,06 0,23 0,54 0,80 0,85 0,87
1000 x 500 45 (20/25) 0,08 0,29 0,62 0,83 0,85 0,85
1000 x 500 65 (30/35) 0,11 0,49 0,91 0,97 0,92 0,88

Chemische weerstand
Volgens EN ISO 175 is SH0051 MH als thermohardermateriaal bestand tegen talrijke media. SH0051 MH is vanwege zijn sterk verknoopte structuur bestand tegen alle organische oplosmiddelen. Met betrekking tot zuren en logen moet de weerstand in een concreet toepassingsgeval worden getest, omdat de temperatuur, de inwerktijd en de concentratie de weerstand van het schuim tegen deze media sterk beïnvloeden. Meer informatie vindt u in ons technische informatieblad, dat u bij ons kunt aanvragen.

Tolerantie
Wij vervaardigen dit product conform DIN 7715 deel 5 P3. Verdere artikelspecifieke eigenschappen vindt u in onze online adviseur onder Eigenschappen van Duroplast akoestisch schuim..

Verpakkingseenheid
afhankelijk van de materiaaldikte (te vinden onder de rubriek Formaat van het calculatievenster in de prijscalculator).

Zijn er strenge brandveiligheidseisen voorgeschreven?
De vervulde brandveiligheidsklasse DIN4102 B1 maakt een afname bij brandveiligheidscontroles zeer eenvoudig.

aixFOAM zelfklevende voorziening
Hierbij wordt op de rugzijde machinaal een acrylaat lijm opgebracht. Ter verbetering van de vormstabiliteit wordt de lijmfilm in de volgende stap van een zogenaamde gaasweefsel voorzien en uiteindelijk met een linerpapier afgedekt. De gebruiker verwijdert alleen nog het linerpapier en plaatst het geluidsabsorberend materiaal deskundig op de plaats van gebruik. Het door de jaren geoptimaliseerde kleefsysteem is absoluut vrij van geuren en beschikt bovendien over een uiterst hoge aanvangs- en eindkleefkracht. De temperatuurbestendigheid van de lijm ligt bij -40 tot +90 °C.

aixFOAM montage-/ophangcassette
U verkrijgt een zeer hoogwaardige mogelijkheid voor de montage. De aixFOAM-cassettes worden gemaakt van geanodiseerd aluminium en maken ieder aixFOAM product tot een premium geluiddemper. De aixFOAM montage-/ophangcassette maakt integratie van het geluidsabsorberend materiaal in reeds bestaande machineconstructies of het bevestigen aan aluminiumprofiel of andere draagconstructies. Zo kan met weinig inspanning een zelfdragende machinebehuizing worden geconstrueerd.
Deze optie biedt de mogelijkheid uw geluiddemper rechtop, dwars of hangend aan het plafond te monteren en natuurlijk ook op elk moment weer te demonteren. De aixFOAM montage-en ophangcassette wordt in de fabriek uitgerust met de aixFOAM geluiddemper van uw keuze. Als alternatief kunt u de montage-/ophangcassette als afzonderlijk product in verschillende verpakkingseenheden in onder "Toebehoren" vinden. Daar vindt u ook onze aixFOAM-anti-vibratie-pluggen voor professionele montage of als alternatief het aixFOAM ophangsysteem.
aixFOAM montage- en ophangcassettes hebben uit fysiek oogpunt naast de statisch dragende taak de eigenschap, door het zogenaamde "anti-vibratie-effect", lage akoestische frequenties te absorberen en daardoor de absorptiegraad van de aixFOAM-geluiddemper van uw keuze in het lage frequentiebereik sterk te verhogen (resonator). Ze verhogen daarmee het akoestische effect van de geluiddemper. Verdere informatie hierover vindt u in het artikel aixFOAM montage-/ophangcassette onder "Toebehoren".


aixFOAM akoestische zware folie laminering
Zware, zeer flexibele folie zonder steunlaag, met mineraalvulling. De zware akoestiekfolie heeft een meer dan gemiddeld vierkantemetergewicht, waardoor lage frequenties en trillingen van materiaal worden geabsorbeerd. Door de samenstelling heeft de akoestische zware folie uitstekende dempende eigenschappen, ook bij lage temperaturen. Bovendien is het materiaal brandvertragend en wordt bij deze optie als basismateriaal onder uw aixFOAM-basisproduct gelamineerd. Als alternatief is de aixFOAM akoestische zware folie SH0131 ook als afzonderlijk product te verkrijgen (zie artikeloverzicht).

Montagevoorschrift Akoestiekzwaarfolie
Onze Akoestiekzwaarfolien zijn met een special ontwikkelde, hoogwaardige kleefstofsysteem op acrylbasis uitgerust. De Akoestiekzwaarfolie mag met de zelfplakuitrusting alleen maar op oppervlakken gekleefd worden de in macro bereik glad zijn (blik, aluminium etc.). Op ruwen oppervlakken is de werking van de zelfplakutrusting begrensd en kann alleen maar als montage hulp gebruikt worden. Preciezer informatie ontvang U in onze technische datablad en onze montagevoorschrift, de U graag gratis aanvragen mocht.

Materiaalopties  
Brandklasse DIN4102 B1 (zonder Akoestiekzwaarfolielaminering) (zie basiskennis akoestiek - brandklassen)

Formaatopties
Ieder engineerline-product is in verschillende materiaaldiktes en daarbij behorende verpakkingseenheden verkrijgbaar.

Aanwijzing
Wij willen u erop wijzen dat dit aixFOAM - akoestisch schuim door een verscheidenheid aan opties die wij als fabrikant aanbieden, altijd opdrachtspecifiek wordt vervaardigd. Daardoor krijgt elke klant bij ons zijn persoonlijke aixFOAM - geluidsabsorptieproduct, dat speciaal naar zijn wens voor zijn behoefte en toepassing vervaardigd wordt.

De doorontwikkeling van de piramidegeluiddemper is door zijn brede absorptiespectrum veelzijdig inzetbaar. Het trapezium-oppervlak van SH0051 MH zorgt onder andere voor optimale isolatie in technische toepassingsgebieden.

Ideale gebruiksmogelijkheden in toepassingsgebieden met hoge brandveiligheidseisen

 • Geluidsisolatie van warmtepompen,
 • Industriële geluidsbeheersing,
 • Geluidsisolatie in serverruimtes,
 • Geluidsisolatie voor motorruimtes,
 • Geluidsisolatie voor machineconstructies,
 • Geluidsisolatie in machinebehuizingsconstructies,
 • Geluidsbeheersing auto-industrie.

Wij adviseren volgende accessoires geschikt voor dit product: