Geluiddempende panelen en absorptieplaten - Akoestische plafondisolatie

Om een plafond te isoleren zijn de onderstaande producten zeer geschikt:

Vierkante geluidsabsorbers met schuin afgesneden hoeken (SH004)

Vierkante geluidsabsorbers met schuin afgesneden hoeken (SH004)aixFOAM Vierkante geluidsabsorbers met schuin afgesneden hoeken (SH004)

 

Montagevoorbeeld van plafondbekleding met vierkante geluidsabsorbers SH004. Bij een toepassing van deze producten kan een schaduwvoeg weggelaten worden.

aixFOAM Absorptieplaten - Quader - SH004

 

Voor de isolatie van een plafond kan ook het volgende product gebruikt worden:

Geluidsabsorber met glad oppervlak (SH001)

aixFOAM Geluidsabsorber met glad oppervlak (SH001) 

 

Bij het plaatsen van absorptieplaten met een glad oppervlak (SH001) moet een afstand van 3-5 cm gelaten worden tussen de individuele platen, de zogenaamde schaduwvoeg. De achtergrond kan dan tussen de platen door zichtbaar blijven waardoor interessante, ruimtelijke composities kunnen ontstaan.

aixFOAM Absorptieplaten - glad - SH001

Vooral geluiden boven u kunnen onrust veroorzaken of een gevoel van onbehagen creëren in uw eigen woning of op de werkplek.

Vooral in de moderne architectuur worden vaak materialen gebruikt met slechte geluidsisolerende eigenschappen. Zogenaamde “harde materialen” zoals beton en steenconstructies zorgen ervoor dat overdracht van geluid ongehinderd en ongestoord kan plaatsvinden. Dit werkt erg storend.

Hier kunnen onze vierkante geluiddempende panelen met afgeronde randen (SH004) een belangrijke rol spelen. Want ze zijn zeer geschikt om het geluid van plafonds te dempen. De hierbij gerealiseerde waarden zorgen ervoor dat u zich weer helemaal prettig voelt in uw eigen huis, op kantoor en de werkplek.

Wanneer u liever een toepassing heeft met schaduwvoeg, is onze geluidsabsorber met glad oppervlak (SH001) een zeer goed alternatief.

Een complete bekleding van het plafond is slechts in zeer uitzonderlijke gevallen noodzakelijk. Een gedeeltelijke installatie is meestal voldoende om de gewenste geluiddemping te realiseren.

Vooral in geluidsstudio's, thuisbioscopen en testruimtes is, afhankelijk van het gewenste effect, een gedeeltelijke bekleding  ruim voldoende voor de verkorting van de nagalm.