Geluidreductie piano en keyboard

Geluidreductie piano en keyboard

 

De klassieker: piramideschuim absorptieplaten (SH003)      Design absorptiemateriaal met modern oppervlak (SH005)

                    

 

Zwaarschuim geluiddempende absorptieplaten (SH007)      Geluidsabsorber met driehoekprofiel  (SH015)

                    

 


Geluiddempende panelen met glad oppervlak (SH001)          Professioneel noppenschuim geluidsisolatie (SH002)

                   

 

Vierkante absorptieplaten en balkvormige panelen  met afgeschuinde randen (SH004)

              

 

 

Geluidsreductie piano en keyboard

Als men over geluidsreductie op het terrein van muziek spreekt, dan heeft iedereen meteen een wild trommelende percussiespeler voor ogen. Van wie het klankbeeld de luisteraar notabene door merg en been gaat. Natuurlijk is bij slagwerk een bijzondere geluidsreductie vereist.
 
Maar: maatregelen tot geluidreductie van piano en keyboard zijn doorgaans ook gerechtvaardigd en kunnen effectieve resultaten opleveren.
 
Het luchtgeluid, dat bij musiceren wordt afgegeven, bestaat uit longitudinale golven en voor de absorptie moeten professionele elementen om het geluid te verminderen worden gebruikt. Hiermee worden niet alleen reducerende en dempende effecten bereikt, maar wordt het hele klankbeeld verfijnd en het luistergenot bevorderd.
 
Zeer geliefd – juist bij de toetsinstrumenten – zijn onze SH003 en onze SH015. Deze hoogwaardige absorptiematerialen kunnen in aantrekkelijke kleuren (lichtgrijs, antraciet, oranje en framboosrood) worden besteld. Deze kleuren bieden over het hele kleurpalet vele mogelijkheden om een frisse en visueel aantrekkelijke akoestiekoplossing te verkrijgen.
 
Ook een combinatie van de afzonderlijke kleuren is een visuele verrijking van iedere ruimte. Voorbeelden hiervan kunt u in onze ruimteakoestiek trends galerie vinden.
 
Op deze plek mag niet onvermeld blijven dat het absoluut voldoende is ongeveer 33% van de totale oppervlakte van de wanden met aixFOAM absorptiemateriaal uit te rusten. Hiermee kan al een aanzienlijke verkorting van de nagalmtijd bereikt worden.
 
Als het doel echter is om een repetitieruimte van geluidsisolatie te voorzien, dan moeten de oppervlakken royaal bedekt worden. Een stapsgewijs opschuiven naar het eindresultaat is hierbij zeker aan te bevelen zodat iedereen, stap voor stap,  de optimale oplossing voor de eigen, subjectieve beleving kan vinden.
 
Niet alleen onze klassieker, het piramideschuim SH003, maar ook ons geliefde plafondprofiel SH015 beschikt over een extreem breed absorptiespectrum. Aan high end vereisten wordt met de materiaalsterktes van 70 of 100 mm in de professionele uitvoering (polyester met extra vlambestendigheid) zonder problemen voldaan.
Sterke verkortingen van de nagalmtijden worden door een installatie van professioneel absorptiemateriaal bewerkstelligd. Hierbij bestaat echter ook het risico dat de nagalmtijdverkorting te sterk inwerkt en er daardoor een onnatuurlijk klank in de ruimte optreedt.
 
Dienovereenkomstig mogen de waarden van de nagalmtijden bij professionele toepassingen in opnamestudio’s, in de volgende mate niet overschreden of onderbelicht worden: Bij spraakopnames ligt de waarde bij 0,4 tot 0,5 seconde en bij muziekopnames is een nagalmtijd tussen 0,7 end 1 seconde zeker gewenst. Deze richtwaarden zijn natuurlijk ook afhankelijk van de respectievelijk gespeelde muzieksoort.
 
Er zijn ook nog extra mogelijkheden om een verhoging van de geluidabsorptie – vooral in het gebied van de lage frequenties – te bereiken: Namelijk door het installeren van onze aixFOAM montage-/ophangcassette in combinatie met onze vibratiedeuvels. Door het countervibratie effect (ook wel resonantie genoemd), dat hierbij optreedt, worden de akoestische trillingen opgeheven.
 
De montagemogelijkheden zijn bij aixFOAM zeer divers. U kunt de aixFOAM montage / ophangcassettes in combinatie met onze Style ophangsystemen of het ophangsysteem Basic bijvoorbeeld in groepen aanbrengen of zwevend installeren. Een dergelijk gerichte aanbrenging,  in de onmiddellijke nabijheid van het instrument, vervangt vaak een grootscheepse montage aan de wand en het plafond.
 
Wij zijn graag uw deskundige aanspreekpartner voor al uw vragen rondom het onderwerp geluidreductie voor piano en keyboard.

Neem gerust contact met ons op!