Absorptieplaten met driehoekprofiel - SH015
Absorptieplaten met driehoekprofiel - SH015
Art.nr.: SH015
Absorptieplaten met driehoekprofiel - SH015
Art.nr.: SH015

Absorptieplaten met driehoekprofiel - SH015

Art.nr.: SH015
Absorptieplaten met driehoekprofiel
  • Rechthoekige plaat met een driehoekig profiel
  • Kleur: antraciet, lichtgrijs, frambozenrood, oranje
  • Maat 100 x 50 cm in verschillende materiaaldikten
  • flexibel gebruikt voor akoestische verbeteringen b.v. Opnamestudio's, HIFI kamer, oefenruimtes, opnamestudio's
In 5 eenvoudige stappen naar uw perfecte akoestiek:

* Verplichte velden

Sorry, het maximum bedrag dat u kunt bestellen is 10000.

Sorry, het minimum bedrag dat u kunt bestellen is 1.

1 Pack = = 1
Klaar geconfigureerd? Hier gaat het verder
Uw keuze:
Wat zit er in je selectie?
U ontvangt in totaal 1 verpakkingseenheden met de volgende inhoud:

Absorptieplaten met driehoekprofiel - SH015
Art.nr. SH015

1 Pack =
= 1
€ 71,69
incl.. 19 % btw
FormaatHoogteAbsorptiegraad volgens DIN 52212
in mm in mm
    125 Hz 250 Hz 500 Hz 1000 Hz 2000 Hz 4000 Hz
1000 x 500 50 0,10 0,33 0,60 0,74 0,79 0,85
1000 x 500 70 0,13 0,45 0,73 0,85 0,87 0,94
1000 x 500 100 0,17 0,67 0,91 1,03 1,05 1,08

 

De meting van de absorptiegraad volgens DIN 52212 werd aan polyester akoestiekschuimen door het "Institut für technische Akustik der RWTH-Aachen" uitgevoerd. De plaatselijk optredende waardes boven "1" kunnen in realistische uitgevoerde opstelling optreden. Dit is te verklaren doordat het werkelijke oppervlak groter is dan het oppervlak dat lengte x breedte zou geven.

 

Eigenschappen  
Hiermee wordt de beweging van de lucht door de keil in het oppervlak en de speciale poriënstructuur van het materiaal in warmteenergie omgezet. Gemaakt wordt dit product op onze zeer nauwkeurige CNC snijmachines en behoort daarom ook tot de professionele oplossingen in het gebied geluidsdemping. Dit product heeft als eigenschap de galm te verkorten en reflecties te elimineren. Bij voldoende en juiste plaatsing resulteert dit tot een briljante ruimteakoestiek.

Lichtechtheid en kleurkwaliteit  
Aan al onze akoestische schuimen op polyesterbasis wordt tijdens het schuimproces een speciale UV-blokker toegevoegd, die de zogenaamde Xenontest met uitzonderlijk goede resultaten doorstaan heeft. Daardoor behouden onze producten hun kleurkwaliteit en lichtechtheid . Meer informatie over bescherming tegen vergeling door UV-stralen vindt u online.

Tip  
Wij willen U er op attent maken, dat aixFOAM door een veeltal aan opties, die wij als fabrikant aanbieden, altijd opdrachtgebonden geproduceerd wordt. Hierdoor krijgt iedere klant bij ons zijn persoonlijk aixFOAM - geluiddempproduct, dat volgens wens, behoefte en zijn toepassing expleciet gemaakt zijn.

Tolerantie  
Wij vervaardigen het product volgens DIN 7715 Part 5 P3.

Verpakking  
Verschillend per materiaalhoogte (te vinden onder de rubriek "formaat" van het calculatievenster in het bereik Prijzen.


Achtergrondinformatie bij driehoekige geluidsabsorbers

Onze geluidsabsorber met driehoekprofiel is er speciaal voor high-end gebruikers. Denk aan geluidsstudio's, hifikamers en testruimtes waar vaak sprake is van veel verschillende geluidsbruggen, die de klank van een ruimte inkleuren en de nagalm niet optimaal sturen respectievelijk verkorten.
Onze aixFOAM geluidsabsorber met driehoeksprofiel vervult bij de akoestische vormgeving van een ruimte een belangrijke taak. Het spievormige oppervlak en de speciaal ontwikkelde poriënstructuur van het akoestisch materiaal veranderen de trilling van de luchtdeeltjes. Hierbij wordt geluidsenergie omgezet in warmte-energie waardoor het mogelijk wordt de nagalm te verkorten en de reflectie, indien mogelijk, zelfs helemaal teniet te doen.  
Bij voldoende precieze positionering van de driehoeksprofielen kan een uitstekende ruimteakoestiek gerealiseerd worden. Dankzij het brede absorptiespectrum kan het driehoekprofiel heel doeltreffend voor heel veel toepassingen gebruikt worden. En wat vormgeving betreft, is bij het plaatsen of monteren van deze geluidsisolerende platen vrijwel alles mogelijk. Er kunnen diverse patronen gecreëerd worden en bovendien kan een zogenaamde schaduwvoeg voor een interessant dynamisch effect zorgen. Maar om de akoestiek in de ruimte compleet vorm te geven zijn ook andere patronen mogelijk, evenals de combinatie van verschillende van onze aixFOAM geluidsisolerende producten of een bekleding van verschillende materialen.
Dit in combinatie met  ons oplosmiddelvrij kleefsysteem maakt iedereen spelenderwijs een absolute vakman in geluidsisolatie. Want het oplosmiddelvrije, met linerpapier afgedekt kleefsysteem is heel gebruiksvriendelijk en kan ook door een leek gemonteerd worden. Als alternatief kunnen montage-/ophangcassettes gebruikt worden. Een zeer exclusieve montagemogelijkheid die van elke absorber een stijlvol design product maakt.  Zo krijgen onze klanten een zeer efficiënt werkend product van hoge kwaliteit waarmee ze heel eenvoudig én voordeling hun akoestische ruimtes optimaliseren.

Ga naar onze trendgalerie ruimteakoestiek.

Montageopties
aixFOAM-zelfkleefvoorziening
Hierbij wordt de achterkant van de geluiddemper in de fabriek machinaal van een oplosmiddelvrij lijmsysteem voorzien en met linerpapier afgedekt. Dit linerpapier moet er vóór het vastplakken door de klant worden afgetrokken.    

aixFOAM montage-/ophangcassette   
Hiermee verschaft u zich een zeer hoogwaardige montagemogelijkheid. De aixFOAM-cassettes zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en maken elk aixFOAM-basisproduct tot een geluiddemper eerste klasse. Deze optie biedt de mogelijkheid uw geluiddemper rechtop, liggend of hangend aan het plafond te monteren en natuurlijk ook op elk moment weer te demonteren. De aixFOAM montage-en ophangcassette wordt in de fabriek uitgerust met de aixFOAM geluiddemper van uw keuze. Als alternatief kunt u de montage-/ophangcassette als afzonderlijk product in verschillende verpakkingseenheden in de categorie "Toebehoren" vinden.   
Verhoging van het akoestisch effect!   
aixFOAM montage- en ophangcassettes hebben fysisch gezien - naast de statisch dragende taak - de eigenschap, door het zogenaamde "tegentrillingseffect", lage akoestische frequenties te absorberen en daarmee de mate van absorptie van de aixFOAM-geluiddemper van uw keuze in het lage frequentiebereik sterk te verhogen (resonator). Belangrijke informatie hierover kuntu vinden in het artikel "Montage- en ophangcassettes" in de artikelrubriek "Toebehoren".

Materiaalopties
Brandklasse UL 94 HF1
Brandklasse FMVSS302 DIN 75200
Brandklasse FAR 25.853 met certificaat van de technische laboratoria van Lufthansa (zie online consultant)
Brandklasse DIN4102 B1 (SH015 MH)    
De vermelde brandklas zijn exclusief maar geldend voor de gekozen akoestiekschuim. Bij akoestiekschuim de naar de brandklas DIN 4102 B1 of B2 gecertificeerd zijn, kunnen wij dese brandklas in meeste gevallen met en zonder selfplakuitruisting bevestigen.

Formaatopties
Elke aixFOAM-product is in verschillende diktes met bijbehorende verpakkingseenheden verkrijgbaar.

Inzetgebied   
geluidstudio, HIFI kamer, oefenruimtes

Wij adviseren volgende accessoires geschikt voor dit product: