Geluidsabsorptie van platen door anti-dreunmatten

Om het geluid van platen te absorberen adviseren wij het volgende aixFOAM-product:

 

 

Zeer efficiënte akoestisch, zwaar high-endfolie (SH0131) 

 

 

Waardoor ontstaat, bijvoorbeeld bij vrachtwagens of machines, vaak dat irritante, trillende geluid dat wij als een “bromtoon” waarnemen?

Met deze vraag houden vrachtwagenconstructeurs en fabrikanten van allerlei machines en apparatuur zich al lange tijd bezig. Het antwoord is heel eenvoudig. Het geluid ontstaat door de trilling van de behuizing van het apparaat, het bouwdeel of de machine.

Om deze platen te “ontdreunen”, met andere woorden het geluid ervan te laten verdwijnen, moet de massa van de stalen en metalen onderdelen verhoogd worden. Vooral het gebruik van akoestisch, zwaar folie (anti-dreunmatten) is in de voertuigbouw, maar ook bij behuizingen van machines, zeer populair. Dit flexibele, akoestische folie kan ook met behulp van een zelfklevend systeem gemakkelijk in de desbetreffende onderdelen aangebracht worden. Met dit systeem wordt het isoleren van geluid zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk. Het materiaal past zich in het ideale geval aan de vorm van de plaat of het metaal aan.

aixFOAM houdt zich al sinds 1958 bezig met geluidsisolatie voor de technische sector.

Voor onze toepassingen in de technische akoestiek hebben we samen met het Institut für technische Akustik (Instituut voor technische akoestiek van de Rijnland-Westfaalse Technische Hogeschool (RWTH)) intensief onderzoek gedaan. Op basis van deze onderzoeken en tests kunnen wij zeer hoge absorptiegraden realiseren.

Profiteer van onze ervaringen op het gebied van geluidsreductie en geluidsabsorptie. Met behulp van de allermodernste CNC-snijapparatuur en dankzij onze ruime technische kennis kunnen wij ook voor de zwaarste constructies en de meest complexe bouwdelen individuele systeemoplossingen bieden.

Producten van een hoogwaardige kwaliteit en intensieve kwaliteitscontrole zorgen voor een succesvolle geluidsreductie van alle mogelijk platen. En maakt een eind aan ale ‘bromtonen’.