Geluidsisolatie apparatuur / geluidsisolatie

Geluidsisolatie apparatuur / geluidsisolatie

 

Geluidsisolatie en geluiddemping van apparatuur is in een tijd van stijgend veiligheidsbewustzijn een belangrijke kwestie. Want vaak leidt te veel lawaai op de werkplek of in de privésfeer tot beschadiging van het gehoor. Vooral apparaten/machines genereren op grond van hun techniek en constructie vaak een behoorlijk geluidsniveau. De geluidsisolatie van de apparatuur of de apparatuur omkasting, is vaak onvoldoende of helemaal niet aanwezig, omdat er bij het plannen niet aan voldoende geluidsisolatie is gedacht.

Om uw gehoor te beschermen, dienen geluidsreducerende maatregelen getroffen te worden.

Speciale akoestische schuimmaterialen worden niet alleen gekenmerkt door hun buitengewoon goede geluidsisolatie, maar bieden daarnaast , vanwege de eenvoudige hantering en de talloze variatiemogelijkheden, voor bijna elk akoestisch probleem de passende oplossing.

Bij het selecteren van het juiste akoestisch schuimmateriaal moet strikt genomen op het gebruiksdoel gelet worden: want niet elke akoestisch schuim is geschikt voor elk akoestisch probleem.

 

Geluiddempende matten met glad oppervlak (SH0011)                         Noppenschuimmateriaal lawaaireductie (SH0021)        

                                    

 

Voor de absorptie van matige tot diepe klanken en een lichte trilling is aixFOAM zwaar schuim SH0071 ideaal - terwijl onze aixFOAM noppenschuimmateriaal SH0021 meer toegerust is voor het isoleren van middelhoog tot hoge tonen. Als een allrounder onder de absorbers geldt ons aixFOAM SH0011, dat het geluid in bijna alle frequenties uitstekend absorbeert en dus in alle terreinen overtuigt.

Bij bijna al onze producten is een combinatie van verschillende akoestische elementen mogelijk.

Gladde akoestische schuimmaterialen kunnen bijvoorbeeld met verschillende oppervlaktebedekkingen uitgerust worden, waardoor niet alleen de visuele look verandert, maar ook de technische eigenschappen van het akoestische schuim.

 

Membraanabsorptiemateriaal  (SH0081)                                                    Geluiddempende absorptie platen (SH0071) 

                                      

 

Een mogelijkheid betreft de uitrusting met behulp van akoestisch vilt.  aixFOAM SH0061 wordt hierdoor visueel zeer aantrekkelijk en laat vloeistoffen afdruppelen. Vanwege de grote verscheidenheid aan kleuren akoestisch vilt, valt het complexe en kostbare verven van de akoestische elementen weg.

Ook een microgeperforeerde coating behoort tot de mogelijkheden. Alle coatings geven onze producten een unieke uitstraling, zijn ook zeer gemakkelijk te onderhouden en goed te wassen.

Bijvoorbeeld onze aixFOAM SH0081 kan, door een speciale procedure, van een dun aluminiumfolie laag voorzien worden die de geluidsabsorberende kern niet alleen tegen spatvloeistoffen en vuil beschermd, maar daarnaast  absorberende eigenschappen meebrengt, waardoor ook hogere frequenties geabsorbeerd worden.

 

Geluidsisolatie platen met akoestiekperforatie  (SH014)                        Geluidsisolatie platen met vilten laminering (SH0061)

                                      

 

 

Dankzij het gebruik van de meest geavanceerde CNC-gestuurde snij- en freesmachines, kunnen aixFOAM geluidsabsorbers in bijna alle denkbare vormen gebracht worden en bieden ze een hoge productiviteit, winstgevendheid en efficiëntie. De exacte bewerking en de flexibele mogelijkheden voor latere aanpassing, maar ook voor de eerste uitrusting van seriegeschakelde apparatuur, biedt talloze variaties op alle toepassingsgebieden in de industrie, handel en ambachtelijkheid. De productie van gevormde delen in kleine, middelgrote en grote series is voor ons  te allen tijde mogelijk. Door een zelfklevende laag, die op de achterzijde van de absorber wordt aangebracht, is de montage kinderspel en kan overal in en op de apparatuur toegepast worden.

De doeltreffendheid van onze aixFOAM absorbers werd getest samen met de RWTH (=Universiteit) Aken. Laat ons u overtuigen van onze ruime ervaring op het gebied van geluiddemping en geluidsisolatie van apparatuur. Wij adviseren u graag meer uitgebreid bij de keuze van de juiste akoestische oplossing.

 

Neem contact met ons op!