Geluidsisolatie voor containers

Zwaar schuim met oppervlak-laminering  (SH0081)              Gladde absorptieplaten van zwaar schuim (SH0071) 

                     

 

Geluidsabsorberende matten m. glad oppervlak (SH0011)    Noppenschuimstof voor geluiddemping (SH0021)        

                      

 

Geluiddemping met trapezeprofiel (SH0051)                             Geluidsisolerende matten met akoestische perforatie (SH014)

                     

 

Geluidsisolerende platen met akoestische viltbekleding (SH0061)   

 

 

Geluidsisolatie voor containers

Containers zijn vaak de meest geschikte en enige oplossing voor logistieke transportproblemen. Niet alleen voor transport van goederen, maar ook voor transport van belangrijke machines die, ondanks hun grootte, toch mobiel moeten zijn. Zo worden bijvoorbeeld aggregaten, compressoren of proefstanden vaak in containers gemonteerd.

Veel van deze machines produceren echter heel veel lawaai dat heel gemakkelijk door de dunne wanden van de machine zelf, en de container verspreid wordt.

Akoestisch schuim is een zeer geschikt materiaal om dit lawaai op een efficiënte en voordelige manier te dempen. De economisch voordeligste oplossing is het aanbrengen van absorbers aan de binnenkant van de container met behulp van een zelfklevend systeem. Een probleem bij containers is echter dat de binnenwanden niet glad zijn, maar uit stabiliteitsoverwegingen vaak gestructureerd.

Een aan de binnenkant gestructureerde container moet daarom eerst bekleed worden met gladde, houten, kunststoffen of metalen platen om zo een geschikt oppervlak voor de absorbers te creëren. De platen worden hier dan met siliconenlijm vastgekleefd.

Als een geschikt oppervlak gecreëerd is, kunnen de absorbers aangebracht worden. Deze worden vastgekleefd met een speciale, oplossingvrije lijm of middels het zelfklevend systeem van aixFOAM.

Alle geluidsabsorbers kunnen af fabriek geleverd worden, voorzien van een zelfklevend systeem. Hiermee wordt de montage kinderlijk eenvoudig. Gewoon het linerpapier van het zelfklevend systeem verwijderen en de geluidsabsorbers egaal op de wand van de container drukken. Het beste resultaat wordt bereikt als de geluidsabsorbers naadloos naast elkaar geplaatst worden. Ook het bijsnijden van absorbers is geen enkel probleem, omdat het akoestisch schuimstof heel gemakkelijk met een scherp cuttermesje op maat kan worden gemaakt.

Wanneer de isolatie er ook leuk moet uitzien, bijvoorbeeld bij inloopcontainers, adviseren wij, om in elk geval bij het noppenschuim SH0021 of de geluiddempende matten SH001 een schaduwvoeg van ca. 2 cm tussen de absorbers te gebruiken.

Een andere montagemogelijkheid is het gebruik van U–profielen. Hiervoor wordt een frame van metalen profielen aangebracht aan de binnenkant van de container zodat de absorber rondom vastgemaakt kan worden. Deze oplossing is vooral geschikt voor materialen met oppervlak-laminering.

Bij lage tonen die zich via de wanden van de container verspreiden en in geluidstrillingen worden omgezet, is het gebruik van zwaar, akoestisch folie het meest geschikt. Ook dit folie is voorzien van een zelfklevend systeem, waardoor de montage heel eenvoudig is. Anders dan bij akoestisch schuim moet het anti-dreunfolie direct op het trillende plaatmateriaal aangebracht worden om de beste resultaten te bereiken. Omdat het folie heel buigzaam is, is de montage op een gestructureerde ondergrond geen enkel probleem. Het akoestisch zwaar folie SH0131 kan ook gebruikt worden in combinatie met geluidsabsorbers van aixFOAM.

Met aixFOAM montage- en ophangcassettes wordt de montage heel erg gemakkelijk. De geëloxeerde aluminium cassetten kunnen aan de binnenkant van de container gemonteerd worden. Met het ophangsysteem aan de achterkant en boorgaten zijn diverse montagemethodes mogelijk.

De ophangcassetten kunnen niet alleen heel gemakkelijk en professioneel opgehangen worden, maar zijn ook heel snel te vervangen. Elke geluidsabsorber uit ons assortiment kan met deze montage-/ophangcassetten gemonteerd worden.

Bij te verwachten emissies (olie, water e.d.) adviseren wij het gebruik van geluidsabsorbers met oppervlakbekleding.

Membraanabsorbers zijn bekleed met een zilverkleurig, glad folie dat de absorber beschermd tegen vrijkomende vloeistoffen. De absorbtieplaten kunnen naadloos vastgelijmd worden. Eventueel worden de verbindingsnaden met aluminiumtape beplakt om een vuilafstotend, afwasbaar oppervlak te creëren.

Geluidsisolerende platen met akoestische viltbekleding zijn zeer hoogwaardige, voor het oog aantrekkelijke producten, die waterige vloeistoffen laten afvloeien.
Geluidsisolerende matten met akoestische perforaties worden in principe alleen uit esthetische redenen verwerkt. Ze dienen niet alleen als bescherming tegen vloeistoffen, maar ook als bescherming tegen vaste stoffen, zoals bijv. houtsplinters.

Voor beide geluidsisolerende producten adviseren wij het gebruik van een frame. Een geprefabriceerd frame of een constructie met de montage-/ophangcassettes van aixFOAM.
Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag! Neem gewoon even contact met ons op.