Geluidsisolatie door geluidsreductie in het kantoor

Geluiddempende designelementen   (SH006)                 

                         

 

 Vierkante absorptieplaten (SH004)                                   Akoestiek frame - montage-/ophangcassette

             

 

Geluidsabsorber Puzzeldesign Vilt (SH006)

            

 

             

 

Geluidsoverlast en bijgeluiden zijn vaak een probleem in het kantoor. Dit heeft niet alleen een negatieve invloed op de productiviteit en de gezondheid van de werknemers, maar is ook een storende factor tijdens telefoongesprekken met klanten. Zoals immers bekend is de professionaliteit van een onderneming altijd doorslaggevend voor de koopbereidheid van de klant. Daarom is het altijd bevorderend voor de verkoop, als tijdens het telefoongesprek absolute rust op de achtergrond heerst. Geluidsisolatie in het kantoor kan door het gericht gebruiken van geluidsabsorptiemateriaal gerealiseerd worden.

Kantoorruimtes zijn meestal met een sterk geluidreflecterende inrichting, zoals raamglas, hardhout, laminaat, tegels, gladde wanden, etc. ingericht. Dat heeft tot gevolg dat het geluid in alle frequenties door de oppervlakken gereflecteerd wordt en dus een constant en zeer penetrant geluidsniveau genereert. In grote kantoorruimtes treedt het bijkomend probleem op, dat vele verschillende geluiden op de ruimte inwerken. Ieder mens is anders en dus verschillen ook de stemmen van mensen essentieel van elkaar. Zonder geluidsreductie kan het gebeuren, dat in een afzonderlijk kantoor vele frequenties van stemgeluid tegelijkertijd te horen zijn. Dit heeft tot gevolg, dat de stemmen onderling met elkaar interfereren. De afzonderlijke frequenties zijn voor het menselijk oor niet meer te onderscheiden en produceren zo  een constant lawaainiveau . Daarbij komt nog dat iedereen bij een toenemende geluidsterkte vanzelf harder gaat spreken, wat het effect nog versterkt.       

Voor de reductie van het geluidsniveau is aixFOAM geluidsabsorptie uitermate geschikt. Dit zet de geluidenergie om in warmte en reduceert niet alleen het geluidsniveau, maar ook de nagalmtijden in een ruimte. Het gebruik en de montage van geluidsabsorptiemateriaal is zeer veelzijdig en biedt voor bijna ieder akoestisch probleem een oplossing.
De eenvoudigste mogelijkheid is het direct vastplakken van het geluidsabsorptiemateriaal. Dit maakt een, door de fabriek aangebrachte, lijmlaag mogelijk. Deze bevestigingswijze wordt vaak gebruikt voor de reductie van de nagalm;het absorptiemateriaal wordt vlak en direct op de wand geplakt. Daarnaast kan de nagalm door een tafelscheiding met extra geluidisolatie verminderd worden.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van montagecassettes. Daarvoor wordt het geluidsabsorptiemateriaal in een geanodiseerd aluminium frame gevat. Het voordeel van de montagecassettes is dat ze door uw speciale bevestigingssysteem niet vlak op de wand geplakt hoeven te worden. Daardoor is ook het gebruik in gehuurde ruimtes geen probleem.

De cassettes kunnen door middel van discrete ophangsystemen direct van het plafond van de ruimte, vlak boven de werkplek naar beneden gehangen worden. Door deze esthetisch verantwoorde oplossing zweven de panelen  direct boven de werkplek, waardoor het geluidreducerende effect het beste tot zijn recht komt. Bovendien kunnen ze ook in de lengte vanaf het plafond, direct langs de wand gehangen worden. Door verschillende aangebrachte bevestigingskoorden aan de achterkant van de montagecassette kunnen deze systemen ook gecombineerd of indien nodig,achteraf gewijzigd worden.

Een andere montagemogelijkheid is de bevestiging van de cassette met behulp van aixFOAM vibratiedeuvels. Zij versterken het geluidreducerende effect extra en kunnen zowel aan het plafond, als ook aan de wand aangebracht worden.  

Interessante voorbeelden van montage kunt u in onze ruimteakoestiek trends galerie vinden.

Als u nog vragen heeft, staan wij u natuurlijk graag terzijde.