Geluidsisolatie van machines

Voor de geluidsisolatie van machines zijn de volgend producten zeer geschikt:
 

Geluidsisolerende matten met akoestische perforatie (SH014)  Noppenschuimstof voor geluiddemping (SH0021)          

                             

 

 

Membraanabsorbers (SH0081)                                                             Geluiddempende absorptieplaten (SH0071)          

                             

 

 

Geluiddemping met trapezeprofiel (SH0051)                                  Geluidsisolerende platen met akoestische viltbekleding (SH0061)          

                          

 

 

Geluidsabsorberende matten met glad oppervlak (SH0011)      Anti-dreunmatten (SH0131)          

                          

 

Onderzoek heeft uitgewezen dat geluidsoverlast niet alleen schadelijk is voor de gezondheid maar ook voor de productiviteit van de werknemers van een onderneming. Dat alleen al is een belangrijke reden om het geluidsniveau op de productieafdeling zo laag mogelijk te houden.

Verder adviseert de beroepsorganisatie om, wanneer geen gehoorbescherming gebruikt wordt, de grens van 80 dB niet te overschrijden. Het is dan ook van het grootste belang om de machines in de fabriek te voorzien van een goede geluidsisolatie.

Elke machine is weer anders en heeft een eigen geluidsniveau. Van zeer hoge fluittonen tot lage, bijna trillende tonen, machines kunnen zo wat elk geluid produceren.
En net zo divers als de geluiden zijn, zijn er ook mogelijke oplossingen. De geluidsabsorbers van aixFOAM zijn een ideale manier om geluid doeltreffend te isoleren. Van noppenschuimstof van hoge kwaliteit, vaak gebruikt bij hoge tonen, tot trilling absorberende geluidsisolerende matten; er zijn ontzettend veel mogelijkheden.
Wij maken voor elke toepassing het meest geschikte geluidsisolerende product.

Voor een lage behoefte bieden wij een standaardassortiment van configureerbare, modulair opgebouwde geluidsabsorbers met bijpassende montagesystemen. Zelfs kleine machineconstructiebedrijven kunnen op deze manier hun geluidsisolerende matten -in gemakkelijk te verwerken groottes- direct bij de fabrikant aanschaffen.
Machinecontructeurs met een grotere behoefte kiezen in principe vaker voor geprefabriceerde geluidsisolerende sets. Zelfs het maken van complexe geometrieën is dankzij de CNC-techniek geen enkel probleem voor aixFOAM.

Kleine, middelgrote of grote series van op maat gemaakte producten kunnen punctueel en tegen voordelige prijzen gerealiseerd worden. Op maat gemaakt en voorzien van een zelfklevend systeem, zo kunnen ook de meeste complexe constructies voldoende geïsoleerd worden.

Voor machineconstructiebedrijven is het rendabeler om direct op maat gemaakte geluiddemping te gebruiken in plaats van elk element bij de montage uit te snijden.
Geluiddemping van machineonderdelen: vaak is de bron van het geluid slechts een deel van de machine, bijvoorbeeld de motor of de aandrijving. Als er geen trillingen ontstaan, is het vaak al voldoende om alleen de bron van het geluid te isoleren. De aanwezige machinebekleding kan in dit geval als ophangconstructie gebruikt worden.  

Geluiddemping machine: vooral wanneer trillingen ontstaan of bij meerdere geluidsbronnen adviseren wij om de machine compleet te bekleden met  geluidsabsorbers. Lage tonen veroorzaken vaak trillingen die van één bouwdeel op een ander worden overgedragen.
Plaatconstructies verspreiden dit soort geluid heel snel. Om dit probleem op te lossen, wordt het gebruik zware schuimplaten van aixFOAM of zwaar, akoestisch folie van aixFOAM geadviseerd. Een combinatie van beide akoestische stoffen zorgt voor het beste resultaat.
Bent u als machineconstructeur, metaalverwerkend bedrijf of fabrikant van machinebehuizingen, of als voertuigconstructeur op zoek naar een competente, geschikte partner voor de productie van geluidsisolerende platen in standaardafmetingen voor uw specifieke toepassing?

Neem gewoon even contact met ons op. Wij helpen u graag!