Geluidsisolatie schuimstof trapezeprofiel - SH0051
Geluidsisolatie schuimstof trapezeprofiel - SH0051
Art.nr.: SH0051
Geluidsisolatie schuimstof trapezeprofiel - SH0051
Art.nr.: SH0051

Geluidsisolatie schuimstof trapezeprofiel - SH0051

Art.nr.: SH0051
Effectieve akoestische absorber met trapeziumvormige structuur en vaste basis
  • Rechthoekige plaat (100 cm x 50 cm) met trapeziumvormige profiel
  • Kleur: anthraciet
  • flexibel Inzetgebieden, b.v. voor machineinkapselingen, server racks, apparatuur kamers, motoren, elektronische apparatuuren, serverruimtes
In 5 eenvoudige stappen naar uw perfecte akoestiek:

* Verplichte velden

Sorry, het maximum bedrag dat u kunt bestellen is 10000.

Sorry, het minimum bedrag dat u kunt bestellen is 1.

1 Pack = = 1
Klaar geconfigureerd?
Hier gaat het verder
Uw keuze:
Wat zit er in je selectie?
U ontvangt in totaal 1 verpakkingseenheden met de volgende inhoud:

Geluidsisolatie schuimstof trapezeprofiel - SH0051
Art.nr. SH0051

1 Pack =
= 1
€ 97,87
incl.. 19 % btw
FormaatHoogteAbsorptiegraad volgens DIN 52212
in mm in mm
    125 Hz 250 Hz 500 Hz 1000 Hz 2000 Hz 4000 Hz
1000 x 500 35 (20/15) 0,06 0,23 0,54 0,80 0,85 0,87
1000 x 500 45 (20/25) 0,08 0,29 0,62 0,83 0,85 0,85
1000 x 500 65 (30/35) 0,11 0,49 0,91 0,97 0,92 0,88

 

De meting van de absorbtiegraad werd aan polyester akoestiekschuimen door het "Institut für technische Akustik der RWTH-Aachen" uitgevoerd. De plaatselijk optredende waardes boven 1 kunnen in de door ITA realistische uitgevoerde opstelling optreden. Dit is te verklaren doordat het werkelijke oppervlak groter is dan het oppervlak dat lengte x breedte zou geven.

 

Eigenschappen  
Geluidsdemping in perfectie! Bij dit product wordt de beweging van de lucht door het geprofileerde oppervlak en de structuur van het materiaal geremd en in warmteenergie omgezet. Deze akoestiekschuim behoort tot de klassieke dempers. Uiterst veelzijdig inzetbaar.

Tip  
Wij willen U er op attent maken, dat aixFOAM door een veeltal aan opties, die wij als fabrikant aanbieden, altijd opdrachtgebonden geproduceerd wordt. Hierdoor krijgt iedere klant bij ons zijn persoonlijk aixFOAM - geluiddempproduct, dat volgens wens, behoefte en zijn toepassing expleciet gemaakt zijn.

Tolerantie  
Wij vervaardigen het product volgens DIN 7715 Part 5 P3.

Verpakking  
Verschillend per materiaalhoogte (te vinden onder de rubriek "formaat" van het calculatievenster in het bereik Prijzen.


Achtergrondinformatie over schuimstof met trapezeprofiel:

Het trapezeprofiel SH0051 van aixFOAM is één van onze klassieke geluidisolerende producten. De krachtige geluidsabsorber met trapezevormige structuur op de oppervlak wordt vooral gebruikt als de ruimteakoestiek acuut verbeterd dient te worden.

Geluidsoverlast kan schadelijk zijn voor de gezondheid!

Een continu hoog geluidsniveau heeft negatieve invloed op de gezondheid van personen. Door geluidsoverlast vermindert concentratie en prestatievermogen. Vooral in de industrie zorgt geluid voor veel overlast bij werknemers. De zeer doeltreffende akoestische elementen van polyesterschuimstof worden omwille van hun uitstekende geluiddemping en de slijtvastheid in heel veel technische sectoren toegepast. Ze zijn zeer geschikt voor technische ruimtes of zeer gevoelige serveromgevingen. En door de fraaie vormgeving van de akoestische elementen zorgen ze ervoor dat de ruimte er mooi uitziet.
De geluidswerende matten worden vaak gebruikt als geluidsisolerende omkappingen van machines of motoren, bijv. voor het verminderen van geluidsafgifte. Ook bij omkappingen van elektronische apparatuur bieden deze hoogwaardige, akoestische absorbers een efficiënte en voordelige oplossing. Zo worden deze aixFOAM schuimstofplaten gebruikt in geluidsisolerende wand- en plafondbekleding, voor het reduceren van reflectiegeluiden en het verkorten van de nagalmtijd van machine- en motorruimtes. De geluidsabsorptie in het diepfrequente bereik kan aanzienlijk verhoogd worden door ze uit te rusten met platen van geluidswerende, zware folie. Deze doeltreffende geluidsabsorbers worden ook gebruikt in geluidswerende deuren.

Montageopties   
aixFOAM-zelfkleefvoorziening   
Hierbij wordt de achterkant van de geluiddemper in de fabriek machinaal van een oplosmiddelvrij lijmsysteem voorzien en met linerpapier afgedekt. Dit linerpapier moet er vóór het vastplakken door de klant worden afgetrokken.    
  
aixFOAM montage-/ophangcassette   
Hiermee verschaft u zich een zeer hoogwaardige montagemogelijkheid. De aixFOAM-cassettes zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en maken elk aixFOAM-basisproduct tot een geluiddemper eerste klasse. Deze optie biedt de mogelijkheid uw geluiddemper rechtop, liggend of hangend aan het plafond te monteren en natuurlijk ook op elk moment weer te demonteren. De aixFOAM montage-en ophangcassette wordt in de fabriek uitgerust met de aixFOAM geluiddemper van uw keuze. Als alternatief kunt u de montage-/ophangcassette als afzonderlijk product in verschillende verpakkingseenheden in de categorie "Toebehoren" vinden.
Verhoging van het akoestisch effect!   
aixFOAM montage- en ophangcassettes hebben fysisch gezien - naast de statisch dragende taak - de eigenschap, door het zogenaamde "tegentrillingseffect", lage akoestische frequenties te absorberen en daarmee de mate van absorptie van de aixFOAM-geluiddemper van uw keuze in het lage frequentiebereik sterk te verhogen (resonator). Belangrijke informatie hierover kuntu vinden in het artikel "Montage- en ophangcassettes" in de artikelrubriek "Toebehoren".
  
Akoestisch zware aixFOAM   
Zware, zeer flexibele folie zonder steunlaag, met mineraalvulling. De zware akoestiekfolie bestrijkt een meer dan gemiddeld vierkantemetergewicht, waardoor lage frequenties en trillingen van materiaal worden geabsorbeerd. Door de samenstelling heeft de zware akoestiekfolie uitstekend dempende eigenschappen, zelfs bij lage temperaturen. Bovendien is het materiaal brandvertragend en wordt deze optie als basismateriaal onder uw aixFOAM-basisproduct gelamineerd. Als alternatief is de zware aixFOAM akoestiekfolie SH0131 ook afzonderlijk te verkrijgen (zie artikeloverzicht) .

Montagevoorschrift Akoestiekzwaarfolie
Onze Akoestiekzwaarfolien zijn met een special ontwikkelde, hoogwaardige kleefstofsysteem op acrylbasis uitgerust. De Akoestiekzwaarfolie mag met de zelfplakuitrusting alleen maar op oppervlakken gekleefd worden de in macro bereik glad zijn (blik, aluminium etc.). Op ruwen oppervlakken is de werking van de zelfplakutrusting begrensd en kann alleen maar als montage hulp gebruikt worden. Preciezer informatie ontvang U in onze technische datablad en onze montagevoorschrift, de U graag gratis aanvragen mocht.

Materiaalopties    
Brandklasse UL 94 HF1   
Brandklasse FMVSS302 DIN 75200 (zie online consultant)   
Brandklasse FAR 25.853 met certificaat van de technische laboratoria van Lufthansa (zie online consultant)    
Brandklasse DIN4102 B1 (op aanvraag)     
  
Formaatopties   
Elke aixFOAM-product is in verschillende diktes met bijbehorende verpakkingseenheden verkrijgbaar.    
  
Aanbeveling   
In het bereik „Prijzen", bieden wij de mogelijheid een akoestiekzwaarschuimafdekking te bestellen. Hierdoor zal naast het uchtgeluid ook het lichaamsgeluid gedempd worden.

Inzetgebieden   
Luidsprekers, HIFI kamers, geluidstudios, oefenruimtes, plafond- en muurbekleding

Wij adviseren volgende accessoires geschikt voor dit product: