Geluidsisolerende platen machinebouw - SH014
Geluidsisolerende platen machinebouw - SH014
Art.nr.: SH014
Geluidsisolerende platen machinebouw - SH014
Art.nr.: SH014

Geluidsisolerende platen machinebouw - SH014

Art.nr.: SH014
Zeer robuust akoestisch schuim met een geperforeerd kunstleer oppervlak
  • Rechthoekige plaat (100 cm x 50 cm) met geperforeerd kunstleer oppervlak
  • Ongevoelig, wasbare breedband absorber voor de technische akoestiek
  • geschikt voor machinebehuizingen, motorisolatie, machinebouw, scheepsbouw, automobiel-, bouw- en landbouwmachines
In 5 eenvoudige stappen naar uw perfecte akoestiek:

* Verplichte velden

Sorry, het maximum bedrag dat u kunt bestellen is 10000.

Sorry, het minimum bedrag dat u kunt bestellen is 1.

1 Pack = = 1
Klaar geconfigureerd?
Hier gaat het verder
Uw keuze:
Wat zit er in je selectie?
U ontvangt in totaal 1 verpakkingseenheden met de volgende inhoud:

Geluidsisolerende platen machinebouw - SH014
Art.nr. SH014

1 Pack =
= 1
€ 121,67
incl.. 19 % btw
FormaatHoogteAbsorptiegraad volgens DIN 52212
in mm in mm
    125 Hz 250 Hz 500 Hz 1000 Hz 2000 Hz 4000 Hz
1000 x 500 20 0,10 0,07 0,17 0,48 0,95 0,70
1000 x 500 30 0,11 0,13 0,37 0,89 0,85 0,86
1000 x 500 40 0,18 0,24 0,64 0,96 0,70 0,83
1000 x 500 50 0,18 0,38 0,75 0,85 0,65 0,72

De meting van de absorbtiegraad werd aan polyester akoestiekschuimen door het "Institut für technische Akustik der RWTH-Aachen" uitgevoerd. De plaatselijk optredende waardes boven 1 kunnen in de door ITA realistische uitgevoerde opstelling optreden. Dit is te verklaren doordat het werkelijke oppervlak groter is dan het oppervlak dat lengte x breedte zou geven.

 

 

Eigenschappen  
Vanwege een breed absorptiespectrum veelzeidig inzetbaar. Het oppervlak van het speciale schuim wordt met geperforeerd kunstleer veredelt. Het kunstleer is afwasbaar en is daarom in de machinebouw idiaal, omdat het vuil ongevoelig en belastbaar is. De perforatie maakt het mogelijk het schuim het geluid nog kan dempen. Het resultaat is een goede geluidsdemping en een zeer mooi design.

Tip  
Wij willen U er op attent maken, dat aixFOAM door een veeltal aan opties, die wij als fabrikant aanbieden, altijd opdrachtgebonden geproduceerd wordt. Hierdoor krijgt iedere klant bij ons zijn persoonlijk aixFOAM - geluiddempproduct, dat volgens wens, behoefte en zijn toepassing expleciet gemaakt zijn.

Tolerantie  
Wij vervaardigen het product volgens DIN 7715 Part 5 P3.

Verpakking  
Verschillend per materiaalhoogte (te vinden onder de rubriek "formaat" van het calculatievenster in het bereik Prijzen.

 


Achtergrondinformatie over geluidsisolerende platen:

De geluidsisolerende plaat van aixFOAM akoestisch schuim SH014 wordt heel vaak gebruikt in de machinebouw. Elke geluidsisolerende plaat van akoestisch schuim SH014 van aixFOAM is door zijn afstotende en deels afwasbaar oppervlak vuilafstotend en zeer slijtvast.

Geluiden van machines isoleren?

We bieden optimale geluidsisolatie van machinegeluiden en kunnen bovendien , dankzij het uitgebreide aanbod van geluidsisolerende platen van akoestisch schuim SH014 in diverse groottes en uitvoeringen, voor elke ruimte de ideale geluidsisolatie realiseren.  Zo zijn onze platen zeer geschikt voor het isoleren van harde geluiden in machinekamers tijdens de productie. Ze voorkomen zo geluidsoverlast voor werknemers en buitenstaanders.
Maar onze geluidsisolerende platen van akoestisch schuim SH014, die met een geperforeerd kunstlederen oppervlak afgewerkt zijn, kunnen zelfs voldoen aan de eisen voor isolatie van machineomkastingen. Dergelijke ruimtes stellen bijzonder hoge eisen gezien de hevige geluidsontwikkeling door de in het bedrijf aanwezige machines en apparatuur.
Waar u ook maar problemen heeft met lawaai, machinegeluid en andere ruis, het aixFOAM akoestisch schuim SH01 met kunstlederen oppervlak zorgt voor een perfecte geluidsisolatie. Omdat elke machineruimte of -omkasting verschillende afmetingen heeft en specifieke eisten stelt aan de akoestiek, worden onze geluidsisolerende platen van akoestische SH014 altijd verwerkt en gemaakt voor een specifieke opdracht. Elke geluidsisolerende plaat van akoestisch schuim SH014 maken wij kortom speciaal volgens de specifieke gegevens van de desbetreffende opdracht.

 

Montageopties   
aixFOAM-zelfkleefvoorziening   
Hierbij wordt de achterkant van de geluiddemper in de fabriek machinaal van een oplosmiddelvrij lijmsysteem voorzien en met linerpapier afgedekt. Dit linerpapier moet er vóór het vastplakken door de klant worden afgetrokken.    
  
aixFOAM montage-/ophangcassette   
Hiermee verschaft u zich een zeer hoogwaardige montagemogelijkheid. De aixFOAM-cassettes zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en maken elk aixFOAM-basisproduct tot een geluiddemper eerste klasse. Deze optie biedt de mogelijkheid uw geluiddemper rechtop, liggend of hangend aan het plafond te monteren en natuurlijk ook op elk moment weer te demonteren. De aixFOAM montage-en ophangcassette wordt in de fabriek uitgerust met de aixFOAM geluiddemper van uw keuze. Als alternatief kunt u de montage-/ophangcassette als afzonderlijk product in verschillende verpakkingseenheden in de categorie "Toebehoren" vinden.
Verhoging van het akoestisch effect!   
aixFOAM montage- en ophangcassettes hebben fysisch gezien - naast de statisch dragende taak - de eigenschap, door het zogenaamde "tegentrillingseffect", lage akoestische frequenties te absorberen en daarmee de mate van absorptie van de aixFOAM-geluiddemper van uw keuze in het lage frequentiebereik sterk te verhogen (resonator). Belangrijke informatie hierover kuntu vinden in het artikel "Montage- en ophangcassettes" in de artikelrubriek "Toebehoren".

Akoestisch zware aixFOAM   
Zware, zeer flexibele folie zonder steunlaag, met mineraalvulling. De zware akoestiekfolie bestrijkt een meer dan gemiddeld vierkantemetergewicht, waardoor lage frequenties en trillingen van materiaal worden geabsorbeerd. Door de samenstelling heeft de zware akoestiekfolie uitstekend dempende eigenschappen, zelfs bij lage temperaturen. Bovendien is het materiaal brandvertragend en wordt deze optie als basismateriaal onder uw aixFOAM-basisproduct gelamineerd. Als alternatief is de zware aixFOAM akoestiekfolie SH0131 ook afzonderlijk te verkrijgen (zie artikeloverzicht).

Montagevoorschrift Akoestiekzwaarfolie
Onze Akoestiekzwaarfolien zijn met een special ontwikkelde, hoogwaardige kleefstofsysteem op acrylbasis uitgerust. De Akoestiekzwaarfolie mag met de zelfplakuitrusting alleen maar op oppervlakken gekleefd worden de in macro bereik glad zijn (blik, aluminium etc.). Op ruwen oppervlakken is de werking van de zelfplakutrusting begrensd en kann alleen maar als montage hulp gebruikt worden. Preciezer informatie ontvang U in onze technische datablad en onze montagevoorschrift, de U graag gratis aanvragen mocht.

Materiaalopties    
Brandklasse FMVSS302 DIN 75200 (zie online consultant)    
De vermelde brandklas zijn exclusief maar geldend voor de gekozen akoestiekschuim. Bij akoestiekschuim de naar de brandklas DIN 4102 B1 of B2 gecertificeerd zijn, kunnen wij dese brandklas in meeste gevallen met en zonder selfplakuitruisting bevestigen.
Een juiste opsomming van de doeltreffende brandklas vind U in onze technische datablad.
  
Formaatopties   
Elke aixFOAM-product is in verschillende diktes met bijbehorende verpakkingseenheden verkrijgbaar.    
  
Aanbeveling   
In het bereik „Prijzen", bieden wij de mogelijheid een akoestiekzwaarschuimafdekking te bestellen. Hierdoor zal naast het uchtgeluid ook het lichaamsgeluid gedempd worden.

Inzetgebieden   
Machinenomhuizing, Machinekamers, zichtbare onderdelen

Wij adviseren volgende accessoires geschikt voor dit product: