Geluidsoverlast motor in de binnenruimte

Geluidsoverlast motor in de binnenruimte

 

Membraanabsorptiemateriaal  (SH0081)                        Antidreunmatten - antidreunfoliën - akoestisch zwaarfolie (SH0131)

          

 

 

Geluidreductie absorptieplaten (SH0071)         

            

 

 

Geluidsoverlast motor in de binnenruimte

Indien een onaangenaam lawaai van de motor, het comfort van uwgasten in de binnenruimte hindert, ligt dit vaak aan onvoldoende geluidreductie in de bootcabines. Om de motor akoestisch ‘los te maken’ van de cabines, kunnen professionele geluidsreductieplaten een oplossing bieden. De reductie kan zowel in de motorruimte zelf, als in de bootcabine aangebracht worden.  

Vanwege vuil, spatwater en andere vloeistoffen die in de motorruimte op de geluidsreductiematten kunnen komen, is het gebruik van aixFOAM membraanabsorptiemateriaal aan te bevelen. De bovenkant bestaat uit een dunne speciale folie, die de geluidsabsorberende kern effectief beschermt tegen omgevingsinvloeden en tevens als trillend membraan fungeert. Als meer absorptiemateriaal naadloos aan elkaar gevoegd wordt, kan aixFOAM aluminiumtape over de raakvlakken worden geplakt. Het resultaat is een groot beschermd, geluidsabsorberend oppervlak.  

Als basis moet antidreunfolie gebruikt worden, omdat dit het reducerende effect versterkt en vibraties voorkomt. Vibraties die in de automobielproductie vaak cruciaal voor geluidsoverlast zijn. U heeft de mogelijkheid om alle producten uit het productgebied “technische akoestiek” al in de fabriek van een akoestiekzwaarfolie afdekking op de achterkant te laten voorzien. Maak hiertoe wel de bijbehorende keuze in het configuratiegebied van de afzonderlijke artikelen. Als alternatief is akoestiekzwaarfolie of ook antidreunfolie genoemd. Dit is in het productgebied „technische akoestiek“ als afzonderlijk artikel in verschillende verpakkingen verkrijgbaar.    

Voor het akoestisch isoleren van de bootcabines is het gebruik van aixFOAM zware schuimabsorptieplaten onder de vloerbedekking, de plank met armaturen of de dekhemel aan te bevelen. Dit omdat daar geen spatwater of iets dergelijks de geluidsreductieplaten kan raken. Ook hier verhoogt akoestiekzwaarfolie het effect enorm.

Alle aixFOAM producten kunnen met een zelfklevende laag uitgerust worden. Ook deze optie kan bij de configuratie van het door u gewenste product geselecteerd worden. De aixFOAM zelfklevend laag wordt al machinaal in de fabriek aangebracht en met linerpapier bedekt. Voor de montage drukt u de geluidsisolatieplaat, nadat het linerpapier er afgetrokken is, alleen nog vast op de plaats van montage. Slaat u alstublieft acht op de verwerkingswijze die bij de levering is meegekomen.

De beschreven methodes en materialen zijn uitsluitend voor de genoemde toepassingen geschikt. Gelieve er altijd op te letten, dat zich geen hete motor- of uitlaatdelen in de onmiddellijke omgeving van de geluidsreductie bevinden. De afzonderlijke warmtebestendigheid van de individuele producten kunt u in de gedetailleerde beschrijvingen vinden.

Wij bevelen voor dit onderwerp ook het item geluidreductie van auto’s aan.

Als u nog vragen heeft, staan wij u natuurlijk altijd graag terzijde.