Geluidsstudio en opnamestudio – professionele ruimteakoestiek

De klassieker: schuimstof met piramidestructuur (SH003)  Efficiënte basabsorbers in twee verschillende groottes (SH012) 

           

 

 

Geluidsabsorber met driehoekig oppervlak (SH015)       Werkzaam, professioneel schuim met noppenprofiel (SH002)

           

 

 

Zeer efficiënte designabsorber met modern oppervlak (SH005 ) 

 

Wij houden ons al vele tientallen jaren intensief bezig met geluidsabsorptie en geluiddemping. Voor een zeer efficiënte demping en isolatie van contactgeluid en luchtgeluid maken wij hoogwaardige, geluidsisolerende matten van akoestisch schuimstof in een grote brandbreedte.

Met hoogwaardig CNC-snijapparatuur en technologisch, hoogwaardige innovaties kunnen wij akoestische schuimstoffen produceren van een constante kwaliteit in de meest diverse kleuren en vormen. Piramideschuimstof en schuimstof met noppenprofiel behoren al heel lang tot ons standaard assortiment. Daarnaast bieden we ook nog individuele oplossingen voor geluidsisolatie, zoals bekledingen, afwerkingen, speciale lagen of zelfklevende systemen. De juiste systeemoplossing dient een doel, namelijkj ervoor zorgen dat een doeltreffende geluidsabsorptie voor alle frequentiebereiken wordt gerealiseerd.

Geluidsisolerende matten kunnen voor veel toepassingen gebruikt worden. Zowel in geluidsstudio’s, opnamestudio’s, testruimtes als in hallen en kantoortuinen verbeteren de geluidsisolerende matten van schuimstof de akoestiek en de ervaring van de ruimte. In grote fabriekshallen zorgen ze bijvoorbeeld voor een rustigere werksfeer. Hiervoor zijn in elk geval gerichte, kostenefficiënte oplossingen direct van de fabrikant nodig, want alleen de fabrikant zelf beschikt over voldoende ervaring om de juiste systeemoplossing te realiseren; zowel voor de industriële toepassingen als voor een kleinere oplossing met geluidsisolerende platen.

Het is ons uiteindelijke doel om geluid gericht te reduceren en de klank ten volle tot ontwikkeling te laten komen.  Speciaal voor het gebruik van schuimstof als geluidsisolatie in testruimtes werden de klassieke absorbers SH003 of SH015 ontwikkeld resp. ontworpen. Vaak wordt ook gekozen voor een combinatie van SH003 en SH015. Door deze combinatie wordt het mogelijk om een perfecte akoestiek te creëren bij een ideale geluiddemping. In principe geldt dat hoe meer oppervlak bekleed wordt, hoe beter het geluid gedempt wordt.

Een wisselende montage van lichte en donkere platen is ook mogelijk, waardoor de ruimte wat minder op een echte “steriele testruimte" lijkt. Wanneer de wand zelf een eerder lichte kleur heeft, kunnen schaduwvoegen voor een mooi en aantrekkelijk optisch effect zorgen. Als de absorbers echter niet zichtbaar mogen zijn, kunnen de wanden met stof bespannen worden. Zo bieden wij linnengewoven, effen akoestische stoffen aan die nauwelijks te onderscheiden zijn van behang en dus perfect in de ruimte integreren. Om de genaaide stoffen stroken heel gemakkelijk te bevestigen wordt aan de wand een houten frame aangebracht dat dient als basis voor de bevestiging van de stof. Binnen dit frame worden dan de absorbers gemonteerd. Hierbij kan de schaduwvoeg tussen de absorbers weggelaten worden. Dit heeft dan weer effect op de akoestiek.

Bovendien kunnen wij als fabrikant ook diverse brandklassen aanbieden. Wij willen er echter uitdrukkelijk op wijzen dat bij commercieel gebruik dan ook altijd in overleg met de bevoegde instanties de vereiste brandklasse bepaald moet worden. Om een zo hoog mogelijk effect te realiseren, adviseren wij een materiaaldikte van ten minste 70 mm.