Jachtbouw en geluiddemping - Geluiddemping motoren van jachten

Voor het dempen van het geluid in jachten worden de volgende producten geadviseerd. Bovendien raden wij aan om, in verband met de lage frequenties, de onderstaande producten te gebruiken in combinatie met een laminering van zwaar akoestisch folie van aixFOAM.

 

Gladde absorptieplaten van zwaar schuim (SH0071)           Absorptieplaten met oppervlak-laminering  (SH0081)

                     

 
 

Zeer robuust, akoestisch schuimstof met kunstlederen oppervlak  (SH014)

    

 

 
 

Zeer efficiënt, akoestisch, zwaar high-endfolie (SH0131) 

 

De standaard gebruikte bouwmaterialen voor jachten zijn vaak kunststoffen (meestal met glasvezels versterkte kunststoffen), hout, staal, aluminium en zeer zelden ook beton (ferrocement).

Constructiemethode, uitrusting, ontwerp, inrichting en natuurlijk de motorisering van een jacht zijn afhankelijk van de toepassing, het zogenaamde revier, en de gebruiksfrequentie.

Jachten die in landen van de EU in bedrijf genomen worden, moeten voldoen aan de CE-normen. In deze normen zijn ook de geluidsreductie van de diverse constructiemogelijkheden vastgelegd.

Maar het belang van geluiddemping en geluidsisolatie wordt niet alleen bepaald door de regelgeving. Bij luxueuzere jachten is de behoefte van de gebruikers aan een stille jacht zonder storende randgeluiden erg groot. Dit geldt niet alleen voor megajachten of superjachten, maar al bij maxijachten van ca. 50 voet.

Het gebruikte materiaal heeft een wezenlijke invloed op het verspreiden van geluid. Om het geluid zo efficiënt mogelijk te dempen of te isoleren, moet elke ruimte waar zich machines bevinden dusdanig geïsoleerd worden dat er geen of nauwelijks geen reflecties kunnen voorkomen. Zo moeten alle vlakken die geluid kunnen reflecteren bekleed worden met geluidsisolatie.

Om een zo breed mogelijk absorptiespectrum af te dekken, adviseren wij om zogenaamde membraanabsorbers te gebruiken. De uit diverse grondstoffen bestaande platen beschikken over uitstekende geluiddempende eigenschappen. De efficiënte van deze geluidsisolatie is in de praktijk al meer dan eens bewezen. Om zo veel mogelijk merkbaar resultaat te bereiken, worden toegepaste producten gebruikt in combinatie met een laminering van zwaar, akoestisch folie van aixFOAM.

Al sinds 1958 houden we ons intensief en met succes bezig met geluiddemping in jachten. Onze klanten profiteren van een grote schat aan ervaring. Bovendien kunnen wij met ons modern machinepark zeer individuele oplossingen creëren.