Luidsprekerdemping bij (zelfbouw) luidsprekers

Voor het dempen van geluidssprekers adviseren wij de volgende aixFOAM-producten:

Geluidsabsorberende matten met glad oppervlak (SH0011)   Noppenschuimstof met noppenprofiel   (SH0021)

                       

     
 

Zeer efficiënte, akoestische, zware high-endfolie (SH0131) 

 

Om de dromen van thuisbioscoopfanaten en hifi-fans te kunnen realiseren, moet eerst een zeer doordacht akoestisch concept opgesteld worden. Want alleen binnen dit concept kan de klank van de luidsprekers de luisteraars werkelijk overtuigen. Of het nu gaat om een pakkende actiethriller in blue ray, een drama met veel dialogen op DVD of een aangenaam live concert op CD.

En één ding is zeker, met de juiste ruimteakoestiek staat ieder medium garant voor een geweldige luisterbeleving. Naast de akoestische vormgeving van uw hifiruimte of thuisbioscoop is ook de keuze voor de juiste luidspreker een wezenlijk onderdeel van uw akoestisch concept. Op de markt zijn veel diverse producten in heel verschillende prijsklassen te koop. Van goedkope luidsprekers, luidsprekers uit de middenklasse tot luidsprekers van topklasse of zelfs luidsprekers uit de absolute luxeklasse. Voor elke portemonnee en voor elke wens biedt de markt een oplossing. Maar individualisten en techniekfreaks willen natuurlijk altijd hun luidspreker zelf bouwen. Doe-het-zelvers met technische kennis weten dat de kwaliteit van de gebruikte materialen bepalend is voor een high fidelity eindresultaat.

Dit  is de  reden om bij de keuze van een zelfbouw luidspreker ook rekening te houden met de geluidsdemping. De juiste geluiddemping voor de behuizing resp. het juiste isolatiemateriaal voor de luidspreker, voorkomt dat de behuizing gaat trillen of dat contactgeluid ontstaat. Bij de bouw van luidsprekers worden heel verschillende geluiddempende producten gebruikt, maar akoestisch schuim gebruikt met het meeste vanwege de hoge efficiëntie.

Dat is natuurlijk niet alleen bij hobbybouwers het geval, maar ook voor gerenommeerde, professionele luidsprekerbouwers in de meest diverse prijsklassen. Een belangrijke reden waarom wij ons heel actief bezig houden met geluiddemping van de behuizing van luidsprekers.

Al sinds 1958 houdt ons bedrijf zich bezig met geluiddemping en geluidsisolatie, twee wezenlijke onderdelen van een doordacht akoestisch concept. Om een zo hoog mogelijk akoestisch effect te realiseren, gebruiken wij uitsluitend het beste akoestisch schuim dat we in de loop der jaren continu verbeterd hebben.

aixFOAM beschikt over een celstructuur op polyesterbasis die in de loop der jaren continu verder ontwikkeld is en zich sterk onderscheidt van de "normale schuimsoorten” die maar al te snel “akoestisch schuim“ genoemd worden.

Akoestische metingen van de RWTH in Aken, die onze producten regelmatig test, bevestigen niet alleen de hoge absorptiegraden in de meest diverse frequenties, maar helpt ons ook om continu te blijven zoeken naar verbeteringen.

En zeker bij de bouw van luidsprekers kan het gebruik van het juiste akoestische schuim tot resultaten leiden die voldoen aan de allerhoogste eisen. Daarom leveren we het juiste materiaal voor high endluidsprekers niet alleen aan doe-het-zelvers en hobbyisten.We produceren ook hoogwaardig, akoestisch schuim voor de bekende en exclusieve producenten van luidsprekeronderdelen. Want ook de zogenaamde top- en luxeklasse kan de uitstekende kwaliteit van onze aixFOAM-producten al meerdere jaren bijzonder waarderen.

Duurzame, zakelijke relaties bevestigen dat wij onze slogan ook waar kunnen maken:

aixFOAM - akoestische schuimen voor een perfecte geluidsabsorptie