Machine geluiddemping

Machine geluiddemping

 

Rond het thema "machine geluiddemping" kunt u tegenwoordig een heleboel informatie vinden. Studies van gerenommeerde instituten en instellingen hebben aangetoond dat te veel lawaai niet alleen een risico vormt voor de gezondheid, maar ook van negatieve invloed op de productiviteit van werknemers is.

Bepaalde bronnen van lawaai laten zich moeilijk achterhalen en juist de demping van het geluid van machines en apparatuur wordt vaak ingewikkeld en kostbaar. Hier kunnen de geluidsisolatie producten van aixFOAM, met weinig middelen nog kosten, een oplossing bieden.Van zeer hoge fluittonen tot diepe, trillende bastonen - voor bijna alle probleemgebieden, bieden wij op maat gemaakte, door de Universiteit Aachen geteste, oplossingen!

Vaak is de volledige overkapping van de  machine  niet nodig. Teneinde een behoorlijke geluiddemping te realiseren, is het al voldoende om afzonderlijke machinecomponenten (motor of transmissie, bijvoorbeeld) in te dammen. Als er geen trillingen optreden, is alleen de isolatie van de geluidsbron al voldoende en kan de bestaande machinebehuizing worden gebruikt als draagmateriaal.

Indien er echter trillingen optreden of meerdere geluidsbronnen aanwezig zijn, dan moet een volledige omkapping van de machine plaatsvinden en dient de geluidsabsorptie volledig geïnstalleerd te worden. Dit is de enige manier om te voorkomen, dat juist bij plaatstalen constructies geen trillingen van de ene naar de andere component worden overgebracht. Om dit fenomeen tegen te gaan, raden wij het ​​gebruik van aixFOAM zwaarschuim absorptieplaten of aixfoam akoestiek zware folie) aan. De combinatie van deze twee hoogwaardige akoestische geluiddempende materialen bereikt de best mogelijke gebruiksresultaten.

Of het nu grote, middelgrote of kleine series betreft, bij ons krijgt u zowel een standaard assortiment van configureerbare en modulair opgebouwde akoestische absorbers, alsook complexe individuele oplossingen op maat. Specifiek op uw machines en installaties afgestemd. Perfect toegesneden en zelfklevend uitgevoerd, zodat zelfs de meest moeilijke vormen probleemloos akoestisch te isoleren zijn.

Op het gebied van machinebouw, metaalbewerking en automobielproductie, zijn wij uw geschikte partner als het gaat om  individuele of regelmatige productie van geluidsisolerende oplossingen, in standaard maten of op maat toegesneden. Vertrouw op onze ervaring van meer dan 60 jaar op het gebied van geluidsisolatie!