Machine ommantelingen - efficiënte geluidsisolatie

De economie en winstgevendheid is een van de belangrijkste kengroottes van een bedrijf. Dit is in wezen afhankelijk van de productiviteit van de werknemers. Daarbij oefenen factoren als een hoog geluidsniveau aanzienlijke, negatieve invloeden uit.

Een te hard geluidsniveau heeft niet alleen een negatief effect op de productiviteit van de werknemers, maar is ook van invloed op de gezondheid, verhoogt het foutpercentage en het risico op ongevallen. Het is een welbekend probleem dat een permanente ruis, lichamelijke invloed uitoefent en zelfs symptomen van ziekte veroorzaakt. Om deze reden, is geluidsoverlast op het werk een van de centrale thema's van de arbodiensten.

De sinds 2007 door de overheid ingestelde limiet van 80 decibel is gebaseerd op de nieuwe EG-richtlijn en is van 85 decibel naar beneden gebracht. De federatie van commerciële beroepsverenigingen (HVBG = Hauptverband der gewerblichen Berufsgenossenschaften) wijst hier expliciet op. Als de vastgelegde waarden worden overschreden, is de werkgever verplicht passende geluidsisolerende maatregelen te nemen.

Om te voldoen aan wettelijke richtlijnen houden huidige werktuigbouwkundigen in de planningsfase van machines en installaties al rekening met de vereiste geluidsisolerende maatregelen. Daarbij vertegenwoordigen machinenommantelingen, die zijn uitgerust met uiterst effectieve geluidsabsorbers, een onvermijdelijke geluidsisolerende maatregel voor de machinebouwer.   

Alle aixFOAM geluidsabsorbers worden akoestisch gemeten door het Instituut voor Technische Akoestiek (ITA) van de Universiteit Aken. Op basis van deze metingen en van onze jarenlange ervaring, gecombineerd met ons brede productassortiment, raden wij iedere constructeur, machinefabrikant en machinebouwer reeds in de planningsfase geschikte geluidsisolerende producten aan.

Wij vervaardigen zowel voor de eerste uitrusting als ook voor de latere aanbrenging van  volledige - of gedeeltelijke behuizingen van installaties, machines en apparatuur technische geluidsabsorbers voor het gebruik in alle vormen van industrie.

Dankzij onze moderne en high-precision CNC snijmachines leveren wij systeemoplossingen, vorm- en gefreesde onderdelen nauwkeurig, tijdig en rechtstreeks van de fabrikant in kleine, middelgrote en grote series.

Bij  technische vragen en tevens alle andere vragen dient ons ervaren team u gaarne van advies.

Neem contact met ons op!