Machinebehuizing - Geluidsisolatie

  • Voor de geluidsisolatie van behuizing van machines adviseren wij de volgende producten:

Geluidsisolerende matten met glad oppervlak (SH0011)   Noppenschuimstof met noppenprofiel (SH0021)

                 

 
 

Geluiddempende absorptieplaten (SH0071)                         Zeer efficiënt, akoestisch, zwaar high-endfolie (SH0131)

                

 

 

Absorptieplaten van zwaar schuim met oppervlaklaminering  (SH0081) 

 
 

Wat zijn storende factoren die een wezenlijke invloed kunnen hebben op de productiviteit van uw bedrijf?

Helemaal bovenaan het lijstje staat een te hoog geluidsniveau op de productieafdeling. Want een te hoog geluidsniveau kan de gezondheid van uw medewerkers aanzienlijk schaden, het foutenpercentage verhogen en de productiviteit verminderen. Niet zelden leidt een permanente geluidsoverlast tot aanzienlijk lichamelijke problemen en zelfs tot ziektesymptomen. Daarom is het reduceren van geluid een uitermate belangrijk onderwerp bij de beroepsorganisatie van machinebouwers.

Sinds 2007 heeft de federale Duitse regering de vastgestelde grenswaarde van de toegestane waarde van 85 decibel teruggebracht naar 80 decibel, in overeenstemming met de meest recente Europese Richtlijnen. Ook de overkoepelende organisatie van beroepsverenigingen verwijst naar deze norm. Als deze waarden overschreden worden, is elke werkgever verplicht gehoorbescherming ter beschikking te stellen. Bij overschrijden van de grens van 85 decibel is elke werknemer verplicht te allen tijde gehoorbescherming te dragen.

Op basis van deze wetgeving kan een bedrijf waar machines gebruikt worden,reeds bij de constructie van de machine of de installatie rekening houden met een degelijke geluidsisolatie.

Behuizingen van machines met behulp van doeltreffende geluidsisolerende matten, is de meest gebruikelijke, geluidsisolerende oplossing voor machineconstructeurs.

aixFOAM geluidsabsorbers voor de technische akoestiek bieden veel voordelen:

- Ze zorgen voor een zeer doeltreffende geluidsisolatie
- Ze zijn zeer efficiënt en flexibel
- Ze zijn zeer flexibel, buigzaam en kunnen zich dus perfect aanpassen
- Ze hebben een laag eigengewicht
- Ze zijn heel gemakkelijk en eenvoudig aan te brengen
- Ze zijn zeer rendabel
- Ze zijn verkrijgbaar in heel veel kleuren
- Ze zijn verkrijgbaar in diverse brandklassen
- Ze kunnen met diverse opties uitgevoerd worden
- Ze zijn ook verkrijgbaar met zelfklevende systemen
- Ze kunnen in elke bestaande constructie ingebouwd worden met de eveneens leverbare montagecassette
- Als ze gemonteerd worden met trillingspluggen absorberen ze ook contactgeluid.

Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van geluidsisolatie in combinatie met een ruim assortiment aan geluidsisolerende matten, adviseren wij al in de planningsfase elke machineconstructeur of machinebouwer respectievelijk constructeur van machinebehuizingen en isolerende bekledingen, over het meest geschikte product.
Technische geluidsabsorbers voor gedeeltelijke of volledige behuizing van machines of apparaten vormen voor ons geen enkel probleem. We hebben zeer doeltreffende machines in huis  waarmee we absorbers produceren die geluidsoverlast gevende machines of installaties, in alle sectoren van de industrie, tot een onschadelijk geluidsniveau kunnen dempen. Met onze hoogtechnologische CNC-snijmachines kunnen wij systeemoplossingen in kleine, middelgrote en natuurlijk ook grote series leveren. Precies, snel en flexibel.

Neem gewoon even contact met ons op of bestel, bij een lage behoefte, direct via onze online shop de technisch aixFOAM geluidsabsorber van uw keuze.