Muziekruimte geluiddemping

Geluidsabsorber met driehoekig oppervlak (SH015)     Werkzaam, professioneel schuim met noppenprofiel (SH002)

           

 

 

De klassieker: schuimstof met piramidestructuur (SH003)  Efficiënte basabsorbers in twee verschillende groottes (SH012) 

           

 

 

Zeer efficiënt designabsorber met modern oppervlak (SH005 ) 

 

 

Al sinds het einde van de jaren vijftig houden wij ons intensief bezig met geluidsabsorptie en geluiddemping. Dankzij onze ruime ervaring op het gebied van muziekkamers, bouwen wij geluidsabsorbers van de allerhoogste kwaliteit voor het dempen en isoleren van contactgeluid en luchtgeluid in een grote bandbreedte.

Een zeer uitgebreid assortiment aan oppervlakken en kleuren is kenmerkend voor aixFoam. Op hoog, en vooral op een gelijkblijvend, kwaliteitsniveau maken wij met zeer moderne CNC-snijapparatuur grote en kleine productieseries voor de meest uiteenlopende eisen van onze klanten. De bijzondere afwerkingsmogelijkheden zoals bekledingen, afwerkingen, speciale lagen of zelfklevende systemen maken ons productassortiment helemaal af.

Maar de markt voor ruimteakoestiek is allang niet meer beperkt tot professionele toepassingen. Hoogwaardige geluidsabsorbers worden steeds vaker door particuliere klanten gebruikt om de akoestiek in de muziekkamer, thuisbioscoop, opnamestudio of geluidsstudio te verbeteren.

Vaak zijn alleen individuele oplossingen direct van de fabrikant mogelijk. Want in dit zeer complexe marksegment beschikt alleen de fabrikant zelf over de vereiste mogelijkheden om een breed spectrum van configureerbare systeemoplossingen aan te bieden. Dat geldt natuurlijk in het professionele marktsegment, maar ook voor de, eerder lage, vraag naar producten die de ruimteakoestiek kunnen verbeteren, zoals bij de inrichting van een eigen muziekkamer, kinderkamer of testruimte.

Samen met onze klanten proberen wij bij de geluiddemping van de muziekkamer één belangrijk doel te bereiken: de nagalm zodanig te verminderen dat de klank ten volle tot ontwikkeling komt.

De bovenvermelde absorbers werden speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de bijzondere eisen die het gebruik in testruimtes stelt. De vaak gekozen combinatie van basabsorbers en breedbandabsorbers maakt een uitstekende akoestiek mogelijk. Let hierbij op dat meer oppervlak bekleed moet worden als er meer geluid gedempt moet worden. Een efficiënte verkorting van de nagalm wordt gerealiseerd als 30% van de wand bekleed wordt (som van alle wandoppervlak+plafondoppervlak+vloeroppervlak) met de door u gekozen geluiddempende panelen. De combinatie van aixFOAM geluidsabsorbers (SH003, SH015 met een materiaaldikte van 100 mm) + montage-/ophangcassettes+trilplug maakt van deze producten breedbandabsorbers.

Een gevarieerd design kan gerealiseerd worden door felle en donkere platen af te wisselen. Op deze manier kan een als voorheen saai ervaren testruimte omgetovert wordentot een sfeervolle ruimte.

Wanneer de wand een wat fellere kleur heeft, kan eventueel met schaduwvoegen een mooi optisch accent worden gezet. Mogen de absorbers niet zichtbaar zijn, dan kunnen ze ook met een stoffen wandtextiel bekleed worden. Onze akoestische stoffen (met effen binding in één kleur) zijn met het blote oog nauwelijks van behang te onderscheiden. Deze stoffen integreren  dan ook uitstekend in de ruimte en creëren een huiselijke en prettige ambiance.

Houd er rekening mee dat wij ook een aantal producten aanbieden met zeer verschillende brandklassen. We willen u erop wijzen dat bij commercieel gebruik altijd in overleg met de bevoegde instanties de vereiste brandklasse bepaald moet worden.
Om een zo hoog mogelijk effect te realiseren mag het materiaal nooit dunner zijn dan 60 millimeter.

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag!