Duroplast Akoestische Geluidsisolatie Panelen met Noppenschuim (SH002 MH)
Duroplast Akoestische Geluidsisolatie Panelen met Noppenschuim (SH002 MH)
Art.nr.: SH002 MH
Duroplast Akoestische Geluidsisolatie Panelen met Noppenschuim (SH002 MH)
Art.nr.: SH002 MH

Duroplast Akoestische Geluidsisolatie Panelen met Noppenschuim (SH002 MH)

Art.nr.: SH002 MH
Zeer effectief geluidsisolerend materiaal van Duroplast akoestisch schuim
 • Oppervlak: Noppenprofiel (homogeen poreus)
 • buitengewone hitte- en vuurbestendigheid, brandveiligheidsklasse DIN4102 B1
 • Maat 100 x 50 cm in verschillende materiaaldikten
 • Kleur: donkergrijs
 • Toepassingsgebieden (uittreksel): Geluidsisolatie van kantoren, woonruimten, geluidsstudio's, vergaderruimten en objecten, Akoestische isolatie van discotheken, hotels en callcenters
In 3 eenvoudige stappen naar uw perfecte akoestiek:

* Verplichte velden

Sorry, het maximum bedrag dat u kunt bestellen is 10000.

Sorry, het minimum bedrag dat u kunt bestellen is 1.

1 Pack = = 1
Klaar geconfigureerd?
Hier gaat het verder
Uw keuze:
Wat zit er in je selectie?
U ontvangt in totaal 1 verpakkingseenheden met de volgende inhoud:

Duroplast Akoestische Geluidsisolatie Panelen met Noppenschuim (SH002 MH)
Art.nr. SH002 MH

1 Pack =
= 1

Typisch voor deze klassieker onder het geluidsabsorberend materiaal is zijn onmiskenbare noppenstructuur. Zijn grote aantal aan nagenoeg onovertreffelijke eigenschappen met betrekking tot akoestiek en vormgeving alsmede zijn verfijnde uiterlijk, gecombineerd met extreem hoge vlamwerendheid, maakt hem tot een uiterst populair product voor ontwerpers, creatieven en akoestici. Dit artikel dient vooral ruimteakoestische optimalisaties van professionele en semiprofessionele toepassingen in openbare of commerciële ruimtes.

Op grond van de zeer goede brandwerende eigenschappen en uitstekende akoestische kwaliteiten zijn onze aixFOAM akoestische platen perfect voor toepassingen in de moderne architectuur. Ze zijn echter ook voorbestemd voor de toepassing in geluidsstudio's, discotheken, kantoorruimtes, beursstands enz.

De akoestische elementen laten zich net zo goed aan de wand bevestigen als aan het plafond. Onze tot de nieuwste machinegeneratie behorende CNC-snijmachines verzekeren de productie van onze akoestische producten op het technisch hoogste niveau. Deze premium geluiddempers worden uiterst economisch oneindig geproduceerd op een compressie-snijmachine.

Dankzij hun open cel poriënstructuur hebben de akoestische platen een zeer gering gewicht. Tegelijk bieden ze een hoog geluidsabsorberend vermogen en de beste warmte-isolerende eigenschappen.

Vraag meteen vandaag - natuurlijk volledig vrijblijvend - uw persoonlijke offerte aan.

Akoestische platen met noppenprofiel in overzicht

 • leverbaar in 3 materiaaldiktes en 4 standaard afmetingen
 • uitstekende akoestische specificaties
 • Omzetting van geluid in warmte door de poriënstructuur van het materiaal
 • de optimale professionele oplossing voor vrijwel alle ruimte-akoestische maatregelen
 • Eenvoudig te monteren door middel van een zelfklevende voorziening
 • Kleur: decent, vuilongevoeilg donkergrijs
 • speciale afmetingen op aanvraag te realiseren
 • bij uitstek geschikt voor wandmontage (geluidsabsorberende muurisolatie) en plafondmontage (geluidsabsorberende plafondisolatie)
 • moeilijk ontbrandbaar (zonder toevoeging van brandvertragers) conform DIN4102 B1
 • uiterst hoge warmte-isolatie-eigenschappen, wat dit betreft superieur aan de in de handel verkrijgbare producten
 • verouderings- en UV-bestendig zonder verdere chemische toevoegingen
 • gelijkblijvende fysieke eigenschappen in een groot tempratuurbereik
 • onschadelijk voor de gezondheid ingedeeld volgens "Öko-Tex Standard 100"
 • vrij van minerale vezels
 • CFK-vrij

Absorptiegraad afhankelijk van frequentiebereiken en materiaaldikte

FormaatHoogteabsorptiegraad conform DIN EN ISO 354 (nagalmkamer)
in mm in mm
    125 Hz 250 Hz 500 Hz 1000 Hz 2000 Hz 4000 Hz
1000 x 500 30 (15/15) 0,09 0,19 0,45 0,69 0,81 0,89
1000 x 500 40 (20/20) 0,12 0,33 0,60 0,81 0,89 0,92
1000 x 500 60 (30/30) 0,22 0,60 0,85 0,93 0,96 0,98

Tolerantie
De productie van dit artikel geschiedt conform DIN 7715 deel 5 P3. Verdere artikelspecifieke eigenschappen kunt u vinden in de vermelding "Eigenschappen van Duroplast akoestisch schuim" in onze online adviseur..

Verpakkingseenheid
- afhankelijk van de materiaaldikte (te zien in het veld Formaat in de prijscalculator, rechtsboven op deze pagina)

Zijn er strenge brandveiligheidseisen voorgeschreven?
Onze akoestische platen met noppenprofiel voldoen aan de brandveiligheidsklasse DIN4102 B1. Daarmee is een afname bij brandveiligheidscontroles zeer eenvoudig.

aixFOAM zelfklevende voorziening
Op de rugzijde van de geluiddemper wordt door ons machinaal een oplosmiddelvrij kleefsysteem met stabiliserend diagonaal weefsel aangebracht. Ter bescherming volgt de afdekking met een linerpapier, dat u voor de hechting moet verwijderen.
Het diagonale weefsel, dat de hoogwaardige producten van aixFOAM kenmerkt, garandeert een verhoogde vormstabiliteit van onze akoestische elementen.
aixFOAM montage-/ophangcassette
Met de hoogwaardige aixFOAM montage- en ophangcassette bieden we u een verdere professionele montagemogelijkheid. Met hun elegante optiek maken deze uit geanodiseerd aluminium bestaande cassettes onze akoestische platen met noppenprofiel tot werkelijke premium geluiddempers. U kunt de akoestische elementen verticaal, horizontaal en zwevend aan het plafond monteren en indien nodig ook probleemloos weer demonteren.
De montage-/ophangcassettes worden door ons van de door u gekozen geluiddemper voorzien. Bovendien bieden wij ze in de categorie "Toebehoren" als afzonderlijke producten aan. Daar vindt u ook onze aixFOAM anti-vibratie-pluggen en als alternatief, het aixFOAM-ophangsysteem voor de professionele inbouw.
Bij voorgenomen schroefverbinding is gebruik van onze anti-vibratie-pluggen aan te bevelen. Deze fixeren de volledige akoestische absorber in het macrobereik elastisch slingerend op een afstand van circa 20 mm van het plafond of de wand. Deze vorm van montage is enerzijds optisch zeer aansprekend en verhoogt anderzijds de mate van geluidsabsorberend vermogen in het lage frequentiebereik aanzienlijk.
De aixFOAM montage- en ophangcassettes onderscheiden zich niet alleen door de beste functionaliteit met betrekking tot hun statisch dragende opgave, ze werken tegelijk als resonator. Op grond van het zogenaamde "anti-vibratie-effect" absorberen ze lage geluidsfrequenties en verhogen daarmee de absorptiegraad van de door u gekozen akoestische platen. . Verdere informatie hierover vindt u in het artikelaixFOAM montage-/ophangcassette onder "Toebehoren"..

Materiaalopties  
Brandklasse DIN4102 B1

Formaatopties
Al onze architectline-producten kunt u in verschillende materiaaldiktes en daarmee verbonden verschillende verpakkingseenheden bestellen.

Aanwijzing
Vanwege het grote aantal door ons aangeboden opties worden onze akoestische platen met noppenprofiel altijd opdrachtspecifiek geproduceerd. Daardoor is het voor ons mogelijk, u een individueel op uw wensen toegesneden aixFOAM-geluidsabsorptieproduct ter beschikking te stellen.

De klassieker onder de geluiddempende matten is door zijn brede absorptiespectrum veelzijdig inzetbaar. Het noppenstructuur-oppervlak van de SH002 MH zorgt onder andere voor optimale akoestische omstandigheden in grote ruimtes, zoals hotelfoyers, zwembaden of discotheken.

Ideale gebruiksmogelijkheden in toepassingsgebieden met hoge brandveiligheidseisen

 • Geluidsisolatie van repetitieruimtes, muziekruimtes, voor publiekelijk toegankelijke ruimtes,
 • Ruimteakoestiek optimalisatie in de home cinema,
 • Geluidsisolatie van geluidsstudio's,
 • akoestische isolatie van kantoren, conferentiezalen, callcenters en kantoortuinen,
 • Geluidsisolatie van repetitieruimtes,
 • Geluidsisolatie van opnamestudio's / opnameruimtes,
 • Geluidsisolatie voor beurzen en tentoonstellingen,
 • Geluidsisolatie voor discotheken,
 • Geluidsisolatie collegezalen,
 • Geluidsisolatie voor opnameruimte voor sprekers,
 • Geluidsisolatie in hotelfoyers,
 • Geluidsisolatie voor workshops,
 • Geluidsreductie in sporthallen,
 • Geluidsisolatie in ijsstadions en zwembaden.

In ieder geval moet bij het ontwerpen van het montagebeeld (rangschikking van de geluiddempers) een schaduwvoeg in een vrij te kiezen breedte worden ingepland omdat vanwege het oneindige productieproces het aanzien van het noppenbeeld onvermijdelijk verschilt. De plaatsing van de geluiddempers met schaduwvoeg heeft de charme, dat het effect van de kantenabsorptie (die stijgt met toenemende materiaaldikte van de geluiddemper) van de aixFOAM SH002 MH geluiddemper nuttig wordt gemaakt. Om dit effect te verkrijgen, mag de schaduwvoeg niet breder zijn dan de door u gekozen materiaaldikte van de SH002 MH akoestische platen.

De veeleisende interieurontwerper heeft de mogelijkheid deze geluiddemper onopvallend in de ruimte te integreren of door het spel met kleur en montagebeeld de geluiddemper prominent als designelement te gebruiken.

Een interessant alternatief voor iedere akoestische ontwerper biedt de zwevende oplossing SH002H MH resp. zwevend akoestisch element. Bij voorgenomen schroefverbinding is gebruik van de aixFOAM-anti-vibratie-plug, die het volledige akoestische element op een afstand van ca. 20 mm van de wand of het plafond in het macrobereik elastisch slingerend bevestigt zeer aanbevelenswaardig. Deze vorm van montage is niet alleen optisch zeer aansprekend, ook stijgt de mate van geluidsabsorberend vermogen in het lage frequentiebereik enorm.

Deze geluiddemper wordt heel vaak verwerkt in combinatie met aixFOAM SH001 MH.

Wij adviseren volgende accessoires geschikt voor dit product: