Akoestisch Noppenschuim voor geluidsisolatie (SH0021 MH)
Akoestisch Noppenschuim voor geluidsisolatie (SH0021 MH)
Art.nr.: SH0021 MH
Akoestisch Noppenschuim voor geluidsisolatie (SH0021 MH)
Art.nr.: SH0021 MH

Akoestisch Noppenschuim voor geluidsisolatie (SH0021 MH)

Art.nr.: SH0021 MH
Bijzonder effectief noppenschuim van Duroplast akoestisch schuim
 • Oppervlak: Noppenprofiel, homogeen poreus (100 cm x 50 cm)
 • Kleur: donkergrijs
 • Speciale kenmerken: buitengewone hitte- en vuurbestendigheid door brandveiligheidsklasse DIN4102 B1 (zonder Akoestiekzwaarfolielaminering)
 • Toepassingsgebieden (uittreksel): Geluidsisolatie van machines, apparaten maar ook warmtepompen, elektriciteitscentrales en bekleding van machinebehuizing of machinebehuizingsconstructies.


In 4 eenvoudige stappen naar uw perfecte akoestiek:

* Verplichte velden

Sorry, het maximum bedrag dat u kunt bestellen is 10000.

Sorry, het minimum bedrag dat u kunt bestellen is 1.

1 Pack = = 1
Klaar geconfigureerd?
Hier gaat het verder
Uw keuze:
Wat zit er in je selectie?
U ontvangt in totaal 1 verpakkingseenheden met de volgende inhoud:

Akoestisch Noppenschuim voor geluidsisolatie (SH0021 MH)
Art.nr. SH0021 MH

1 Pack =
= 1

Deze klassieker onder het geluidsabsorberend materiaal beschikt naast zijn onmiskenbare noppenstructuur over een veelheid van nagenoeg onovertreffelijke eigenschappen met betrekking tot zijn akoestiek en flexibiliteit. Daardoor geldt hij als uiterst populair bij machinebouwers, technici en voertuigbouwers.

De geluidsisolerende mat SH0021 MH heeft een gemodificeerde oppervlaktestructuur, die tijdens een speciale compressiemethode ontstaat. Omdat het geluidsabsorberend oppervlak groter is dan bij glad geluidsabsorberend materiaal, wordt de mate van geluidsabsorberend vermogen in het midden en hoge frequentiebereik verbeterd.

Dankzij de optimale combinatie van hoge absorptiewaarden, buitengewone vlamwerendheid en chemische bestendigheid zijn deze akoestische elementen geschikt voor toepassingen in nagenoeg alle technische inzetgebieden. Ze zijn bijzonder aanbevelenswaardig voor de gebieden, die een verhoogde brandveiligheid en/of een grote weerstand tegen chemicaliën vereisen.

Bevestiging van de absorptieplaten is nagenoeg op iedere ondergrond mogelijk. Deze matten voor geluidsisolatie van apparaten hebben een zeer gering eigen gewicht. Bovendien beschikken de economisch eindeloos op een compressiesnijmachine vervaardigde absorptiematten over optimale warmte-isolatie en uitstekende akoestische eigenschappen.

Vraag meteen uw persoonlijke offerte aan - natuurlijk volledig vrijblijvend.

Geluiddempende matten met noppenprofiel SH0021 MH in overzicht

 • verkrijgbaar in vier standaard afmetingen en drie materiaaldiktes
 • leverbaar in minder gevoelige donkergrijze kleur
 • Speciale producties op aanvraag mogelijk
 • Productie van geluidsisolerende onderdelen die voldoen aan uw eisen
 • Productie van meerdelige, individuele machine-geluidsisolatie-sets
 • optionele laminering met akoestisch zware folie voor verbetering van de absorptiegraad in het lage frequentiebereik
 • optimale professionele oplossing voor vrijwel alle technische geluidsisolatiemaatregelen
 • De poriënstructuur van het materiaal zet geluidsenergie om in warmte
 • vrij van minerale vezels
 • CFK-vrij geschuimd
 • resistent tegen talrijke vloeistoffen
 • moeilijk ontbrandbaar (zonder toevoeging van brandvertragers)
 • zeer hoge warmte-isolatie-eigenschappen, betere waarden dan veel van de in de markt verkrijgbare producten
 • gelijkblijvende fysieke eigenschappen over een groot tempratuurbereik
 • Warmtegeleidingsvermogen: 0,032 tot 0,038 W/mK
 • dichtheid: 7 +3/-3 kg/m³
 • minimale toepassingstemperatuur: -200 °C
 • maximale toepassingstemperatuur: 220 °C
 • maximale gebruiksduur: 20000 h bij 180 °C, 5000 h bij 200 °C, 1000 h bij 220 °C (tot +100 ° C voor Akoestiekzwaarfolielaminering)
 • lange levensduur en UV-bestendigheid zonder verdere chemische toevoegingen
 • onschadelijk voor de gezondheid volgens "Öko-Tex Standard 100"
 • Geluidsisolatiemaatregelen via zelfklevende voorziening of ophangcassette moeiteloos achteraf te realiseren

Absorptiegraad afhankelijk van frequentiebereiken en materiaaldikte

FormaatHoogteabsorptiegraad conform DIN EN ISO 354 (nagalmkamer)
in mm in mm
    125 Hz 250 Hz 500 Hz 1000 Hz 2000 Hz 4000 Hz
1000 x 500 30 (15/15) 0,09 0,19 0,45 0,69 0,81 0,89
1000 x 500 40 (20/20) 0,12 0,33 0,60 0,81 0,89 0,92
1000 x 500 60 (30/30) 0,22 0,60 0,85 0,93 0,96 0,98

Chemische weerstand
SH0021 MH is als thermohardermateriaal conform EN ISO 175 bestand tegen talrijke media. Vanwege hun sterk verknoopte structuur zijn de geluiddempende matten bestand tegen alle organische oplosmiddelen. Met betrekking tot logen en zuren moet de weerstand in concrete toepassingen worden getest, omdat de weerstand van de geluidsisolerende platen tegen deze stoffen sterk afhangt van hun temperatuur, hun inwerktijd en de concentratie. Meer informatie hierover vindt u in ons technische informatieblad, dat we u op verzoek graag toesturen.

Tolerantie
Dit product wordt door ons conform DIN 7715 deel 5 P3 geproduceerd. Verdere artikelspecifieke kenmerken kunt u in onze online adviseur onder Eigenschappen van Duroplast akoestisch schuim inzien.

Verpakkingseenheid
- afhankelijk van de materiaaldikte (te vinden in het veld "Formaat" van de prijscalculator, rechtsboven op deze pagina)

Zijn er strenge brandveiligheidseisen voorgeschreven?
Omdat deze geluiddempende matten voldoen aan de brandveiligheidsklasse DIN4102 B1 (zonder Akoestiekzwaarfolielaminering), levert een afname bij brandveiligheidscontroles geen probleem op.

aixFOAM zelfklevende voorziening
Voor Deze vorm van bevestiging wordt op de rugzijde van de geluidsisolerende matten machinaal een acrylaat lijm opgebracht. Deze lijmfilm wordt in de volgende stap van een zogenaamd gaasweefsel voorzien en afsluitend met linerpapier afgedekt. De gebruiker hoeft dit alleen te verwijderen en de absorptiematten deskundig op de plaats van gebruik plaatsen.
Het door de jaren geoptimaliseerde kleefsysteem is vrij van geuren en beschikt bovendien over een uiterst hoge aanvangs- en eindkleefkracht. De temperatuurbestendigheid van de lijm ligt bij -40 tot +90 °C.

aixFOAM montage-/ophangcassette
Met deze optie verkrijgt u een hoogwaardige mogelijk voor montage. De van geanodiseerd aluminium vervaardigde cassettes maken van ieder van onze producten een premium-geluiddemper. De montage-/ophangcassette maakt het mogelijk het geluidsabsorberend materiaal te integreren in reeds bestaande machineconstructies evenals de bevestiging aan aluminiumprofiel- of andere draagconstructies. Op deze manier zijn reeds met weinig inspanning zelfdragende machinebehuizingsconstructies realiseerbaar.
Bij achteraf aangebrachte geluidsisolatiemaatregelen op bestaande machines of installaties wordt erg vaak de akoestische isolatie direct in het gebied van de machine door middel van montage-/ophangcassettes aan het plafond zwevend bevestigd, boven de geluidsbron.
Onze aixFOAM montage-/ophangcassettes worden in de fabriek uitgerust met de door u gekozen aixFOAM-geluiddemper. Als alternatief kunt u dit product ook ongelamineerd in verschillende verpakkingseenheden vinden onder "Toebehoren". Daar bieden we u bovendien onze aixFOAM-anti-vibratie-plug aan of naar keuze het aixFOAM-hangsysteem voor professionele montage.
De montage-/ophangcassettes vervullen niet alleen een statisch dragende taak, maar absorberen tegelijk lage akoestische frequenties door het zogenaamde "anti-vibratie-effect". Daardoor verhogen ze effectief de absorptiegraad van het geluidsabsorberend materiaal in het lage frequentiebereik (resonator) en verhogen daarmee het akoestische effect. Meer informatie hierover kunt u vinden in het artikel aixFOAM montage-/ophangcassette in het onderdeel "Toebehoren".


aixFOAM akoestische zware folie laminering
De optionele laminering met akoestisch zware folie is beschikbaar voor verbetering van de absorptiegraad in het lage frequentiebereik. De zware, zeer flexibele mineraalgevulde folie zonder steunlaag absorbeert dankzij het bovengemiddeld hoge vierkantemetergewicht lage frequenties en trillingen van materiaal. De uitstekende dempende eigenschappen blijven zelfs bij lage temperaturen behouden. Het extra brandvertragend uitgevoerde materiaal wordt onder het door u gekozen basisproduct gelamineerd. Alternatief kunt u de aixFOAM-akoestische zware folie SH0131 ook als afzonderlijk product aanschaffen.

Montagevoorschrift Akoestiekzwaarfolie
Onze Akoestiekzwaarfolien zijn met een special ontwikkelde, hoogwaardige kleefstofsysteem op acrylbasis uitgerust. De Akoestiekzwaarfolie mag met de zelfplakuitrusting alleen maar op oppervlakken gekleefd worden de in macro bereik glad zijn (blik, aluminium etc.). Op ruwen oppervlakken is de werking van de zelfplakutrusting begrensd en kann alleen maar als montage hulp gebruikt worden. Preciezer informatie ontvang U in onze technische datablad en onze montagevoorschrift, de U graag gratis aanvragen mocht.

Materiaalopties  
Brandklasse DIN4102 B1
De vermelde brandklas zijn exclusief maar geldend voor de gekozen akoestiekschuim. Bij akoestiekschuim de naar de brandklas DIN 4102 B1 of B2 gecertificeerd zijn, kunnen wij dese brandklas in meeste gevallen met en zonder selfplakuitruisting bevestigen.
Een juiste opsomming van de doeltreffende brandklas vind U in onze technische datablad.

Formaatopties
Wij bieden ieder engineer-product in verschillende materiaaldiktes en de daarmee verbonden verpakkingseenheden aan.

Aanwijzing
De geluiddempende matten met noppenprofiel worden vanwege de verscheidenheid aan opties altijd opdrachtspecifiek vervaardigd. Zo krijgt ieder van onze klanten zijn persoonlijke aixFOAM-geluidsabsorptieproduct, speciaal aangepast aan zijn toepassing en zijn individuele behoeften.

Deze klassieker op het gebied van de geluiddempende matten biedt met zijn brede absorptiespectrum veelzijdige toepassingsmogelijkheden. Onder andere zorgt het noppenstructuur-oppervlak voor optimale geluidsisolatie in het midden en hoge frequentiebereik. In combinatie met de optionele laminering met akoestisch zware folie overtuigt SH0021 MH bovendien met zeer goede absorptie in het lage frequentiebereik.

Ideale gebruiksmogelijkheden bieden toepassingsgebieden met hoge brandveiligheidseisen.

 • Geluidsisolatie van warmtepompen,
 • Industriële geluidsbeheersing,
 • Geluidsisolatie voor de scheepsbouw,
 • Geluidsisolatie voor elektriciteitscentrale,
 • Geluidsisolatie voor machineconstructies,
 • Geluidsisolatie in machinebehuizingsconstructies,
 • Geluidsbeheersing auto-industrie.

Wij adviseren volgende accessoires geschikt voor dit product: