Noppenschuim - Verminderen van de galm

Voor het verminderen van de galm adviseren wij de volgende producten:

 

Werkzaam, professioneel schuim met noppenprofiel (SH002)        Contactgeluiddemping met zwaar schuim (SH007)

Noppenschuim Akoestische panelen SH002                               Zwaarschuim Akoestische panelen SH007  

 

Noppenschuim Akoestische panelen SH002

 

Wanneer het gaat om geluidsisolatie of geluiddemping worden vaak de begrippen nagalm en galmreductie gebruikt.

Met nagalm wordt het zachter worden van geluid na het uitschakelen van de geluidsbron bedoeld. De nagalmtijd is de tijd die nodig is om het geluidsdrukniveau na het uitschakelen van de geluidsprobleem tot 60 decibel te laten dalen.

En steeds weer ontbranden er verhitte discussies over de zogenaamde “optimale nagalmtijd”. Want de richtwaardes variëren van 1,5 tot 3 seconden.

Het doel van ruimteakoestiek is inderdaad om deruimte optimaal af te stemmen op het gebruiksdoel. Hierbij worden ruimtes onderscheiden die het geluid van spraak moeten overdragen, zoals bijv. gehoorzalen of klaslokalen, en opname- en regieruimtes, kantoorruimtes en ruimtes voor muziek- en theatervoorstellingen. De optimale nagalmtijd hangt af van het gebruiksdoel.

Deze verschillende ruimtes stellen allemaal andere eisen aan de ruimteakoestiek. De galm in de ruimte is vaak moeilijk onder controle te krijgen.  Wanneer er bijvoorbeeld  te veel geluiddempers geïnstalleerd worden, kunnen zogenaamde reflectiearme ruimtes ontstaan. Hiervan wordt de luisterervaring door de gebruikers als zeer onprettig ervaren. Het is dus heel belangrijk om een precieze verhouding te vinden, die een smalle middenweg vormt tussen galmreductie en een akoestisch perfecte geluidssturing.

Wij zijn als sinds 1958 gespecialiseerd op het gebied van ruimteakoestiek en geluiddemping en isolatie. Sinds die tijd hebben we continu gezocht naar nieuwe middelen en wegen om de akoestiek in ruimtes te verbeteren. Bijvoorbeeld door het verminderen van de nagalm met een van onze akoestische high-endproducten.

De SH002 met noppenprofiel is een perfect akoestisch product om de nagalm in de ruimte te reduceren. Ons zwaar schuim SH007 is zeer geschikt voor het dempen van contactgeluid.

Met behulp van onze aixFOAM-absorbers kunnen wij de nagalm in de ruimte heel doeltreffende beïnvloeden. Dit kan door het toevoegen (of verwijderen) van absorbers en het doelgericht gebruik maken van reflecterende objecten zwaar schuim  of noppenschuim.