Opnamestudio Geluidsreductie - Geluidsisolatie

Opnamestudio Geluidsreductie - Geluidsisolatie

 

De klassieker: piramideschuim absorptieplaten (SH003) Absorptieplaten met trapezestructuur (SH005) 

               

 

Zwaarschuim geluiddempende absorptieplaten (SH007)  Geluidsabsorber met driehoekprofiel (SH015)

                

 

 

Geluiddempende panelen met glad oppervlak (SH001)     Hoogst effectief professioneel noppenschuim geluidsisolatie (SH002) 

              

 

Vierkante absorptieplaten en balkvormige panelen (SH004)

              

 

Opnamestudio Geluidsreductie - Geluidsisolatie


De installatie van een groot oppervlak met professionele absorptiematerialen kent een doelstelling: een sterke verkorting van de nagalmtijden. Een bekleding van circa 33% van het totale wandoppervlak met hoogwaardige geluidsisolatieproducten geeft reeds een goed effect.

Als de doelstelling echter hoger gesteld is, dan moeten maatregelen voor geluidsisolatie op een groter vlak getroffen te worden. Een stapsgewijs opschuiven naar het optimale akoestische eindresultaat is hierbij zeker aan te bevelen. Want vaak is het al voldoende als bijvoorbeeld het plafond over de totale oppervlakte met absorptiematerialen naar uw wens bedekt wordt. Het monteren van extra elementen op de wand verhoogt het effect natuurlijk dienovereenkomstig.
Uw keuze kan hierbij op onze „klassieker“ piramideschuim SH003 vallen. Net als ons driehoeksprofiel SH015, kenmerkt dit absorptiemateriaal zich door een aantrekkelijk klankbeeld. Juist SH015 combineert een karaktervol klankbeeld met een visueel zeer aantrekkelijke look.

Beide producten beschikken over een verbazingwekkend absorptiespectrum. Aan High End vereisten wordt met de materiaalsterktes 70 of 100 mm zonder problemen voldaan.

Er moet echter op worden gelet, dat ongeacht welk absorptiemateriaal u kiest en installeert, dat het op grote schaal aanbrengen van geluidsisolerende producten tot een onnatuurlijke klankvorming kan leiden. De volgende waarden van de nagalmtijden moeten bij professionele toepassing in opnamestudio’s niet overschreden of onderbelicht te worden: bij spraakopnames moet de waarde bij 0,4 tot 0,5 seconde bedragen en bij muziekopnames is een nagalmtijd tussen 0,7 en 1 seconde gewenst. Deze richtwaarden zijn natuurlijk afhankelijk van de respectievelijk gespeelde muzieksoort.

Een aanvullende verhoging van de geluidsabsorptie kan juist in de gebieden met lage frequenties door middel van aixFOAM montage/hangcassettes in combinatie met onze vibratiedeuvels bereikt worden. De akoestische trillingen worden door het countervibratie effect opgeheven. Zorg dat u over deze aanvullingen kunt beschikken.

De montage- en ophangcassettes maken ook een zwevende installatie vanaf het plafond - en plaatsing in groepen mogelijk. Deze oplossing berust op het beginsel, dat het effect van ieder absorptiemateriaal het hoogst is, naarmate het dichterbij de geluidsbron geplaatst wordt. Een ‘zwevende’ montage is bovendien visueel zeer aantrekkelijk en vervangt vaak een grootschalige bedekking van wanden en plafond.

Om het geluid, dat door randobjecten veroorzaakt wordt bij instrumenten als percussie, succesvol tegen te gaan, kan op de bodem bij het slagwerkpodium gewoon ons akoestisch zwaarschuim SH007 worden neergelegd. Dit dien dan met een stabiele houten plaat afgedekt te worden waarbij er absoluut op gelet moet worden dat de houten plaat drijvend wordt neergelegd. Deze plaat mag dus geen contact maken met metselwerk of de bodem. Want alleen zo worden alle trillingen, die binnen het percussiestel gevormd worden, door het absorptiemateriaal ontkoppeld en bij voldoende materiaalsterkte niet aan de grond doorgegeven.

Fysisch gesproken, wordt tijdens dit het geluidsisolerende proces de kinetische energie van het objectgeluid in warmte omgezet. Om dit proces optimaal vorm te geven, bevelen wij een minimale materiaalsterkte ven 40 mm aan.

De absorptie van luchtlawaai kan door middel van ons zeer geliefde absorptiemateriaal SH003 en SH015 plaatsvinden. Deze zijn verkrijgbaar in de prachtige  kleuren: lichtgrijs, oranje, framboosrood en antraciet. Een combinatie van twee of meer kleuren kan accenten opleveren en maakt elke ruimte kleurrijker en mooier. Bezoek hiervoor ook onze trend galerie ruimteakoestiek en laat u rustig door de daar getoonde combinatiemogelijkheden inspireren.

Niet alleen de bovengenoemde absorptiematerialen zijn echter voor opnamestudio’s geschikt. Ook onze SH005 absorptieplaten met trapezestructuur   en onze SH001 geluiddempende panelen met glad oppervlak en de SH004 met afgeschuinde randen zal u van het eerste klas prestatie van onze producten overtuigen.

Wanneer u vragen heeft bij de hier beschreven mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op  en wij voorzien u graag diepgaand van advies.