Piramideschuimstof - Ruimteakoestiek verbeteren met piramideschuim

Piramideschuimstof - Ruimteakoestiek verbeteren met piramideschuim

De klassieker: schuimstof met piramidestructuur  (SH003)                             

                           

 

                  

 

 

 

Ruimteakoestiek verbeteren met piramideschuim

Al onze hoogwaardige, akoestische schuimstoffen wordt gemaakt op basis van polyurethaan en beschikken over een gedefinieerde, akoestische, zeer efficiënte poriënstructuur. Deze fijnporige en tegelijkertijd heterogene structuur zorgt voor een sterke vergroting van het oppervlak en is dan ook uitstekend geschikt voor het absorberen van geluid. Door deze eigenschap onderscheidt het aixFOAM akoestisch schuim zich duidelijk van de normale schuimstoffen, die vaak maar al te snel "akoestisch schuim" genoemd worden.

Vaak worden de begrippen nagalm of nagalmreductie gebruikt als het gaat om de verbetering van de ruimteakoestiek. Natuurkundig gezien is de nagalmtijd de precieze tijd die nodig is om het geluidsniveau te laten zakken tot 60 decibel na het uitschakelen van een geluidsbron.

Bij elke reflectie van geluid wordt energie omgezet in warmte. Nagalm ontstaat dan als gevolg van de zich steeds weer herhalende, steeds zwakker wordende geluidsreflectie. Ook de trilling van licht hangt nauw samen met de sterke wrijving van luchtdeeltjes.

Alle akoestische middelen en maatregelen hebben één duidelijk doel, namelijk het afzwakken van dieptes en hoogtes en het verminderen van de nagalm. De beoogde ruimtes moeten in dergelijke gevallen optimaal op hun gebruiksdoel afgestemd worden. Omdat het om zeer diverse soorten ruimtes gaat, moet bij de keuze van een geluiddempend- of een geluidsisolerend product zoveel mogelijk rekening gehouden worden met het gebruiksdoel van de desbetreffende ruimte.  Het spreekt voor zich dat de eisen die gesteld worden aan een college- of concertzaal anders zijn dan de akoestische eisen van bijvoorbeeld een woon- of werkkamer. Het is dus heel belangrijk om een precieze verhouding te vinden om een goede, maar nog altijd subjectieve, ruimteakoestiek te creëren.

We hebben al vele jaren technische kennis en ruime ervaring opgedaan met akoestiek. Daardoor kunnen we voor elk toepassingsgebied het meest geschikte akoestische product aanbieden. Akoestisch schuim van aixFOAM wordt gemaakt van PUR-(polyurethaan)-schuim volgens zeer complexe processen in de aller modernste productieplaatsen.

Onze absolute klassieker onder de akoestische schuimen heeft zijn diensten op het gebied van ruimteakoestiek al ruimschoots bewezen! Het stijlvolle piramideschuim SH003 van aixFOAM kan door de combinatie van een akoestisch perfecte vorm en een hoogwaardig akoestisch schuim, zeer hoge absorptiewaardes realiseren. Zlefs bij eerder lage materiaaldiktes.

Het aixFOAM SH003 is zeer geschikt voor de volgende toepassingen:

In high-endproducten + in hifiruimtes + in geluidstudio’s  + in testruimtes + in thuisbioscopen + in studio’s + in opnameruimtes + in (band)oefenruimtes

Overtuig uzelf van de unieke kwaliteit en het uitzonderlijke design van dit aixFOAM-product. Want dankzij het ruimte kleurenaanbod kan dit decoratieve en zeer doeltreffende piramideschuim voor eindeloos veel toepassingen gebruikt worden.

Zo kunt u dit schuim ook gebruiken als praktisch decoratie-element om mooie kleuraccenten te creëren. Of maak een extravagant patroon en laat uw creatieve ideeën op de wand tot leven komen. Nog meer inspiratie voor moderne vormgeving van de wanden in uw geluidsstudio vindt u in onze trendgalerie ruimteakoestiek.

Onze klanten die zeer hoge eisen stellen aan afgewerkte producten adviseren wij om dit  “piramideschuimstof SH003”  aan te schaffen en hierbij gebruik te maken van de aanvullende optie "ophang-/montagecassetten".

Als deze cassettes met trilpluggen gemonteerd worden wordt het effect van onze geluidsabsorbers niet alleen in het diepfrequente bereik merkbaar. Elk van de gemonteerde aixFOAM-absorbers wordt dan uiteindelijk een absoluut perfect product voor de akoestiek in uw ruimte.

Creëer op basis van ons productassortiment uw eigen, persoonlijke geluidsabsorber.

Wij geven u graag advies.