Scheepsbouw en geluidsisolatie

Voor de geluidsisolatie in boten en jachten (jachtbouw) zijn de volgende producten erg geschikt. Houd er rekening mee dat omwille van de lage frequenties de geluidsisolerende producten in combinatie met een bekleding van zwaar akoestisch folie van aixFOAM gebruikt moeten worden.

 

Zeer robuuste, akoestische schuimstof met kunstlederen oppervlak  (SH014)

    

 

 
 

Absorptieplaten van zwaar schuim met oppervlak-laminering  (SH0081) 

 

 

Zeer efficiënt, akoestisch, zwaar high-endfolie (SH0131)                         Gladde absorptieplaten van zwaar schuim  (SH0071)

                                         

 

Voordat een boot, schip of jacht te water gelaten kan worden, gaan er jaren van overleg, gedetailleerde planning en ontwerpplannen aan vooraf. Om de fraaie, aerodynamische, constructieve hoogstandjes ook op het gebied van geluiddemping te laten scoren, moeten vaak nog extra geluiddempende of geluidsisolerende maatregelen getroffen worden.

Ook hier kunnen onze aixFOAM-producten u helpen. Dankzij onze vele jaren ervaring op het gebied van geluidsisolatie kunnen onze klanten genieten van een ongestoord boottochtje. Al sinds 1958 houden wij ons intensief bezig met “geluidsisolatie” en wij hebben ons ook gespecialiseerd in bijzonder efficiënte oplossingen voor o.a. de bootbouw.

Ook in de moderne scheepsbouw worden steeds vaker harde materialen gebruikt. Het gaat dan bijvoorbeeld  kunststoffen met vezelverbindingen, hout, staal en aluminium. Deze materialen stimuleren op een natuurlijke wijze het ontstaan en het verspreiden van ongewild geluid.

Om het geluid van bootmotoren effectief te isoleren of het geluid in de scheepsbouw te dempen, dient elke machinekamer zo ingericht te zijn dat reflecties zo veel mogelijk uitgesloten zijn. Daarom moeten alle oppervlakken die eventueel geluid kunnen reflecteren met speciaal materiaal bekleed worden. Bij een hogere materiaaldikte is ook het absorptievermogen van de plaat hoger. In het verleden hebben vooral de zogenaamde membraan-absorbers hun doeltreffendheid in de diepfrequente bereiken al bewezen.

Wij adviseren voor geluiddemping of geluidsisolatie van de diepe frequenties de producten te combineren met de laminering van akoestisch zwaar folie van aixFOAM. Op deze manier worden de beste resultaten bereikt en kunt u ongestoord genieten van een bootreisje.