Puur luistergenot
Akoestiek geoptimaliseerd luidspreker
Hoort elke noot - nuances, instrumenten, rustig boventonen. Maar volumineuze bas, bijten hoogte- en inspirerende stemmen. het luisteren naar muziek is een sensueel genot. De rechter luidsprekers maken het verschil hier. Steeds meer hi-fi experts gaan de weg van Eigenbaus voor de hoogste eisen. Steeds meer fabrikanten met behulp van high-end model lijnen. Voor beide aixFOAM is de partner voor akoestische optimalisatie absorbers.
Bel ons, wij zullen u adviseren over producten en toepassingen +49 2403 / 83830 - 22
 1. Art.nr. SH0011
  Absorptieplaten - glad
  • Rechthoekige plaat (100 cm x 50 cm) met een glad oppervlak
  • Breedband absorber
  • Kleur: anthraciet
  • Woor geluidsisolatie b.v. in de machinebouw, automobielindustrie, machinebehuizingen
  ...
  vanaf
  € 32,46
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 2. Art.nr. SH0061
  Absorptieplaten met robuust vilt oppervlakte
   >
  • Kleur: Vilt zwart / Polyether antraciet (100 cm x 50 cm)
  • Inzetgebieden: Machine ruimte, panelings, delen van de mening, cabines
  ...
  vanaf
  € 109,15
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 3. Art.nr. SH0021
  Akoestisch noppenschuim voor industriële geluidsisolatie
  • Rechthoekige plaat (100 cm x 50 cm) met noppenprofiel
  • Kleur: anthraciet
  • veelzijdig, b.v. voor machine behuizingen, motoren, elektronische apparatuur, compressoren, bedieningspanelen
  ...
  vanaf
  € 56,17
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 4. Art.nr. SH0131
  Zeer effectief akoestiekzwaarschuimafdekking geluidsisolatie
  • Rechthoekige panelen (100 cm x 50 cm) met zelfklevende rug
  • ideaal voor het minimaliseren van materiaal trillingen
  • flexibel technische toepassingen, b.v. Carrosserie- en voertuigbouw, machine- ...
  vanaf
  € 113,53
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 5. Art.nr. SH0071
  Geperst vlokkenschuim-absorptieplaten
  • Rechthoekige plaat (100 cm x 50 cm) met een glad oppervlak
  • Kleur: veelkleurig
  • voor diverse toepassingen, b.v. Machine huisvesting, isolatie van motoren, motorruimte, motor isolatie
  ...
  vanaf
  € 93,06
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 6. Nog meer keuze?

  Hogere brandbeveiliging, meer ontwerp, bedrukbare elementen en nog veel meer zijn te vinden in onze ARCHITECT LINE.

 1. Art.nr. SH0021 MH
  Bijzonder effectief noppenschuim van Duroplast akoestisch schuim
  • Oppervlak: Noppenprofiel, homogeen poreus (100 cm x 50 cm)
  • Kleur: donkergrijs
  • Speciale kenmerken: buitengewone hitte- en vuurbestendigheid door brandveiligheidsklasse DIN4102 B1 (zonder Ak...
 2. Art.nr. SH0011 MH
  Bijzonder effectieve bescherming tegen geluidshinder van Duroplast akoestisch schuim
  • Oppervlak: homogeen poreus (100 cm x 50 cm), hoge geluidsabsorptie
  • Kleur: witgrijs, donkergrijs
  • Speciale kenmerken: buitengewone hitte- resp. vuurbestendigheid
  • Toepassin...
 3. Nog meer keuze?

  Viltgelamineerde akoestische elementen, klassieke akoestische schuimen en nog veel meer zijn te vinden in onze CLASSIC LINE.

Luidsprekers met aixFOAM

Hier kunt u een selectie vinden uit ons programma voor uiterst efficiënte geluidsisolatie voor uw perfecte luistergenot.

Onze praktijktips

 • Om de behuizing van een luidspreker te dempen en trillingen te reduceren, is onze zware akoestische folie een zeer probaat middel.
 • U kunt op elk moment telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen – wij staan altijd voor u klaar!

Luidspreker isolatie

Het akoestisch ontwerp van Hifi kamers of home theater systemen zullen worden ingevuld door de keuze van de geschikte luidspreker. De markt biedt een groot aantal verschillende producten in verschillende prijsklassen. Van instap modellen naar de middenklasse en hogere klasse tot elite klasse luidsprekers kan voor iedere behoefte en budget een passende oplossing worden gevonden. Technologie individuele enthousiastelingen gaan steeds meer voor de luidspreker zelfbouw. Uiteindelijk maakt het niet uit of het gaat om een professionele luidspreker fabrikant of om een hobbyist, bij het zelf bouwen van luidsprekers die zijn eigen HIFI speakers zelf bouwen wil met een hifi zelfbouw pakket. Wie de voorkeur geeft aan optimale klank bij de best mogelijke geluidsdruk voor de speakers moet bij de selectie van luidspreker isolatie rekening houden een algemeen hoge kwaliteit van de gebruikte materialen.

Zo krijgt u het beste geluid uit uw luidsprekers en hifi speakers in de zelfbouw

De natuurlijke resonantie van luidsprekerkasten in de zelfbouw kan bij verschillende frequenties leiden tot onaangename trillingen. Bovendien geeft ook de achterzijde van het luidspreker membraan hoogfrequente tonen af, waardoor trillingen in de behuizing het luidspreker geluid vervormen.

Het probleem van de trillende luidsprekerkasten (zelf maken en de hifi luidspreker geluid isoleren) komt vooral voor in bas georiënteerd luidsprekers. Om luidsprekers op de vloer te isoleren en dempen en trillingen te verminderen, moet het vlakgewicht van de luidspreker worden verhoogd. Hiervoor is het zeer efficiënte aixFOAM akoestische zware folie optimaal. Dit heeft een bovengemiddelde vlakgewicht en kan worden bevestigd met behulp van een zelfkleefvoorziening aan de binnenkant van de box om de luidspreker te isoleren.

Creëert de vervorming van het geluid echter door de weerkaatsing van de luidspreker geluidsgolven in het hoogfrequente bereik, is het gebruik van professioneel luidspreker demping materiaal zoals akoestisch schuim of akoestiek absorbers de beste oplossing om high end luidsprekers te dempen. Daartoe wordt hetzij het geheel met akoestische watten/schuimstof vlokken gevuld of een poreuze geluiddemper op de behuizing binnenzijde geplakt. Beide opties voor luidspreker isolatie maken gebruik van hetzelfde principe: Hierbij berust de absorptie van galm in grote lijnen op het fysieke mechanisme, geluid in warmte om te zetten.

Wanneer zowel de behuizing trilt, en er is bovendien een audio vervorming aanwezig, kunnen antidreun platen en geluidsisolatie matten tegelijkertijd worden gebruikt. Deze combinatie werkt ook preventief, omdat het geluid zelfs bij een High End luidspreker niet nadelig wordt beïnvloed. Lastige verbeteringen en aanpassingen bij de geluidsisolatie van de speakers kan dus worden vermeden vanaf het begin.

Bij de HIFI zelfbouw bouwpakket de luidsprekerkast zelf maken

Voor elke HIFI enthousiaste knutselaar is de zelfbouw van een luidspreker met een HIFI luidspreker zelfbouw pakket een absoluut hoogtepunt. Sommigen gaan zelfs zo ver om de gehele luidsprekerkast zelf te bouwen. Voor een optimale werking mag de isolatie zowel bij het kant-en-klare luidspreker bouwpakket als ook bij de 100 procent zelfbouw niet uit het oog worden verloren.

Een voor elke luidspreker passende behuizing isolatie en het passende isolatiemateriaal verhinderen doeltreffend de doorgang van geluid naar buiten en trillingen van de behuizing. Het bekleden van de binnenzijde van de behuizing met een luidspreker akoestiek veroorzaakt een reductie in lichaamsgeluid en verhindert de doorgang van geluid naar buiten.. Het is ook noodzakelijk om de luidspreker bodem te isoleren, om echo's te voorkomen. Deze kunnen de achterkant van het membraan raken en zo per ongeluk worden weergegeven.

Wie bij de zelfbouw van luidsprekers basreflectorbuizen gebruikt, moet in het algemeen teruggrijpen op akoestische panelen, omdat bij alternatieve vullingen na verloop van tijd het naar buiten treden niet te voorkomen is. Het gebruik van hoorns en trechters die dienen om de geluid uitstraling te concentreren en zo de geluidsdruk voor de luidspreker en het geluidsniveau te verhogen is alleen mogelijk bij een overeenkomstige behuizing grootte. Echter, grote behuizingen zijn relatief gevoelig voor trillingen en moeten goed worden geïsoleerd om dit te voorkomen. Daarop moet gelet worden om het beste geluid uit uw speakers te halen.