Rijplezier begint met het geluid
Geluidsisolatie van voertuigen
Voor onze klanten in de auto-industrie we vechten twee verschillende soorten geluid: luchtgeluid door wind of de motor en de trilling van lichaamsdelen, zoals de bodemplaat, deuren of dak. De voering met akoestiekschuimen is een recept om de rijgeluiden en een startpunt voor het rijden en luisterplezier te minimaliseren. Dit geldt ook voor de daaropvolgende installatie in de auto audio liefhebber of klassieke auto's.
Bel ons, wij zullen u adviseren over producten en toepassingen +49 2403 / 83830 - 22
 1. Art.nr. SH0011
  Absorptieplaten - glad
  • Rechthoekige plaat (100 cm x 50 cm) met een glad oppervlak
  • Breedband absorber
  • Kleur: anthraciet
  • Woor geluidsisolatie b.v. in de machinebouw, automobielindustrie, machinebehuizingen
  ...
  vanaf
  € 32,46
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 2. Art.nr. SH0071
  Geperst vlokkenschuim-absorptieplaten
  • Rechthoekige plaat (100 cm x 50 cm) met een glad oppervlak
  • Kleur: veelkleurig
  • voor diverse toepassingen, b.v. Machine huisvesting, isolatie van motoren, motorruimte, motor isolatie
  ...
  vanaf
  € 93,06
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 3. Art.nr. SH0021
  Akoestisch noppenschuim voor industriële geluidsisolatie
  • Rechthoekige plaat (100 cm x 50 cm) met noppenprofiel
  • Kleur: anthraciet
  • veelzijdig, b.v. voor machine behuizingen, motoren, elektronische apparatuur, compressoren, bedieningspanelen
  ...
  vanaf
  € 56,17
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 4. Art.nr. SH0081
  Zwaarschuim-absorptieplaten met oppervlakteafdekking
  • Rechthoekige plaat (100 cm x 50 cm) met zilverachtige glanzend oppervlak
  • Olie-resistent membraan
  • multicolored absorberende kern
  • geschikt voor diverse toepassingen, zoals b.v. Motor behuizingen, ventil...
  vanaf
  € 108,10
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 5. Art.nr. SH014
  Zeer robuust akoestisch schuim met een geperforeerd kunstleer oppervlak
  • Rechthoekige plaat (100 cm x 50 cm) met geperforeerd kunstleer oppervlak
  • Ongevoelig, wasbare breedband absorber voor de technische akoestiek
  • geschikt voor machinebehuizingen, motori...
  vanaf
  € 121,67
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 6. Art.nr. SH0061
  Absorptieplaten met robuust vilt oppervlakte
   >
  • Kleur: Vilt zwart / Polyether antraciet (100 cm x 50 cm)
  • Inzetgebieden: Machine ruimte, panelings, delen van de mening, cabines
  ...
  vanaf
  € 109,15
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 7. Art.nr. SH0131
  Zeer effectief akoestiekzwaarschuimafdekking geluidsisolatie
  • Rechthoekige panelen (100 cm x 50 cm) met zelfklevende rug
  • ideaal voor het minimaliseren van materiaal trillingen
  • flexibel technische toepassingen, b.v. Carrosserie- en voertuigbouw, machine- ...
  vanaf
  € 113,53
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 8. Nog meer keuze?

  Hogere brandbeveiliging, meer ontwerp, bedrukbare elementen en nog veel meer zijn te vinden in onze ARCHITECT LINE.

 1. Art.nr. SH0011 MH
  Bijzonder effectieve bescherming tegen geluidshinder van Duroplast akoestisch schuim
  • Oppervlak: homogeen poreus (100 cm x 50 cm), hoge geluidsabsorptie
  • Kleur: witgrijs, donkergrijs
  • Speciale kenmerken: buitengewone hitte- resp. vuurbestendigheid
  • Toepassin...
 2. Art.nr. SH0021 MH
  Bijzonder effectief noppenschuim van Duroplast akoestisch schuim
  • Oppervlak: Noppenprofiel, homogeen poreus (100 cm x 50 cm)
  • Kleur: donkergrijs
  • Speciale kenmerken: buitengewone hitte- en vuurbestendigheid door brandveiligheidsklasse DIN4102 B1 (zonder Ak...
 3. Nog meer keuze?

  Viltgelamineerde akoestische elementen, klassieke akoestische schuimen en nog veel meer zijn te vinden in onze CLASSIC LINE.

Geluiddemping bij voertuigen

Een perfecte akoestiek rijdt prettiger - hier kunt u een selectie vinden van onze geluidsisolerende producten.

Onze professionele tips

 • De uiterst efficiënte geluidsabsorbers die wij in verschillende uitvoeringen hebben, zijn voor elk soort voertuig te gebruiken. Of het nu gaat om de geluidsisolatie van de portieren en het dak van een personenauto of het terugdringen van het geluidsniveau van de motor en het aandrijfgedeelte bij bedrijfswagens.
 • Onze membraanabsorbers zijn zeer geschikt als geluidsisolatie in voertuigen.
 • Voor een optimaal antidreun-resultaat kunt u er het beste meteen het laminaat van zware akoestische folie bij bestellen.
 • Wij geven u te allen tijde graag kosteloos advies.

Geluidsisolatie in de auto - de garantie voor een aangename en rustige rit

Het gedreun van grote metalen structuren is een wijdverbreid probleem in de voertuigbouw. Bodem groepen, deuren, dak en andere metalen oppervlakken hebben de neiging om te schudden en maken een adequate demping van het auto plafond voor de akoestiek noodzakelijk. Het aanbrengen van extra steun is slecht mogelijk, daarom is de enige oplossing voor de geluidsisolatie van deze voertuigen alleen het dikker maken van het materiaal.
Geluid wordt in de auto op twee manieren geproduceerd. Ten eerste ontstaat, bijvoorbeeld door de luchtstroom, een luchtgeluid en aan de andere kant gaat het plaatwerk oscilleren en produceert daardoor lawaai. Om de vibraties in het metaal tegen te gaan en het geluid te dempen in de auto, is het nodig om het vlaktegewicht van het metaal te verhogen. Hiervoor biedt aixFOAM een speciale antidreun folie aan, die dankzij de zelfklevende achterkant snel en makkelijk te verwerken is.
Tegen het luchtgeluid kunnen voor de geluidsisolatie voor auto plafonds membraanabsorbers gebruikt worden. Een bekleding met een speciale folie beschermt de geluidsabsorberende kern voor vloeistoffen, maar verzekert ook dat het geluid de absorber toch bereikt en door deze opgenomen wordt. Voorzien van een zelfkleefvoorziening en verkrijgbaar in kant-en-klare maten, kan een dergelijke geluidsisolatie mat in de geluidsisolatie van de motorkap vastgeplakt worden en daar in de auto voor het dempen van voor een isolatie zorgen.
Om de bodemplaat te isoleren of ook voor de geluiddemper van de car HIFI geluidsisolatie wordt voor geluidsisolatie voor de auto vaak een combinatie van akoestisch zwaar schuim en akoestisch zwaarfolie gebruikt, het lichaam- en luchtgeluid vermindert en wordt dus optimaal gebruikt als geluidsabsorber in de car HIFI sector. Ook verbeteren geluidsisolatie platen car hifi systeem het geluidsniveau. Voor de geluidsisolatie in oldtimers zij deze akoestische producten ook geschikt voor auto vloer demping, omdat deze voor de geluidsisolatie van deze voertuigen vaak het tapijt in verschillende delen hebben en er meer ruimte voor verwerking blijft.
Voor de demping motorruimte wordt overwegend zwaarschuim met metalen oppervlaktelaminering gebruikt. Producten voor de geluidsisolatie zijn in overeenstemming met de standaard in auto-voertuig brandklasse FMVSS 302, maar moet voldoende afstand tot de motor houden. Op het gebied van uitlaat en spruitstukken is het aanbrengen van een geluidsisolerende plaat in de auto niet aan te raden.

Geluidsisolatie voor bedrijfswagens

Vanwege hun omvang produceren landbouwwerktuigen een aanzienlijke mate van geluidsoverlast. Afgezien van het lawaai van de motor en de transmissie zorgen trillingen ook dat een voldoende geluidsisolatie in de tractor onontbeerlijk is in verband met de geluidsoverlast door de tractor. Als geluiddemper voor landbouwvoertuigen en is akoestisch schuim met een oppervlakte lamineren zeer geschikt, omdat het ongevoelig is voor de hoge vuil belasting in de agrarische sector.
Voor de geluidsisolatie voor de bestuurderscabine zijn aixFOAM akoestische schuimen met akoestisch vilt laminering of geluidsisolatie matten met microperforatie geschikt. Naast technische, bieden deze ook optische voordelen. Ze zijn ook wasbaar, waardoor ze ideaal zijn voor geluidsisolatie in vrachtwagens, omdat de cabine van de bestuurder vaak tegelijkertijd als een woonkamer dient.
Op het gebied van geluidsisolatie en geluiddempers voor speciale voertuigen en geluiddempers voor aanhangwagens, geluidsisolatie voor aanhangers, stuurhuis geluid en truck geluiden voor de bouwmachine geluidsisolatie, voor het locomotief geluid isoleren en voor de geluidsisolatie in de geluidsisolatie bus heeft aixFOAM de passende oplossingen om metaalplaat te ontdreunen met anti dreun platen en bij een metalen dak de geluidsisolatie te verbeteren.

Zo werkt de geluidsisolatie in een caravan

De noodzakelijkheid voor een voldoende geluidsisolatie in een caravan is er om meerdere redenen. Naast de al genoemde trillingen, lawaai en luchtgeluid is om de caravan te isoleren de isolatie ook bedoeld om ongewenste geluiden van buiten weg te houden. Op het dak kletterende regen of hagel kan bij een slechte caravan isolatie op de zenuwen werken en de vakantiestemming bederven.
Zelfklevende akoestische schuimstof bieden de mogelijkheid, een te luidruchtig metalen dak van een geluidsisolatie voor bedrijfswagens te voorzien en zo de caravan te isoleren. Dankzij de modernste CNC-snij en freesmachines laten de aixFOAM-producten en de isolatieplaten voor campers zich uiterst precies in een passende vorm brengen en zich ideaal aan elke caravan aanpassen voor de geluidsisolatie van de caravan.
Door het gewicht van de caravan worden hoge prestaties van de motor geëist. Wordt het passagierscompartiment onvoldoende geïsoleerde, beperkt het onaangename lawaai het rijcomfort behoorlijk. Ook in dit geval kan het nodig om de desbetreffende geluidsinstallatie in de caravan overeenkomstig te isoleren. Voor naderhand aangebrachte geluidsisolatie om de camper te isoleren kunnen isolatiematten van akoestisch schuim uitkomst bieden.