Regeltechniek ruis implementeren
Effectieve kast geluidsisolatie
Kasten die komen alleen voor gebruik in grote ondernemingen en industriële bedrijven, zoals in industriële ondernemingen met technische apparatuur en machines, blijken vaak een belangrijke bron van lawaai. Het toegenomen gebruik van ventilatoren en koelsystemen, het geluidsniveau zonder voldoende kast isolatie verhoogt. Vaak zelfs de maximaal toelaatbare grenzen worden overschreden. Oplossingen van aixFOAM die kunnen worden vermeden.
Bel ons, wij zullen u adviseren over producten en toepassingen +49 2403 / 83830 - 22
 1. Art.nr. SH0011
  Absorptieplaten - glad
  • Rechthoekige plaat (100 cm x 50 cm) met een glad oppervlak
  • Breedband absorber
  • Kleur: anthraciet
  • Woor geluidsisolatie b.v. in de machinebouw, automobielindustrie, machinebehuizingen
  ...
  vanaf
  € 32,46
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 2. Art.nr. SH0021
  Akoestisch noppenschuim voor industriële geluidsisolatie
  • Rechthoekige plaat (100 cm x 50 cm) met noppenprofiel
  • Kleur: anthraciet
  • veelzijdig, b.v. voor machine behuizingen, motoren, elektronische apparatuur, compressoren, bedieningspanelen
  ...
  vanaf
  € 56,17
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 3. Art.nr. SH0131
  Zeer effectief akoestiekzwaarschuimafdekking geluidsisolatie
  • Rechthoekige panelen (100 cm x 50 cm) met zelfklevende rug
  • ideaal voor het minimaliseren van materiaal trillingen
  • flexibel technische toepassingen, b.v. Carrosserie- en voertuigbouw, machine- ...
  vanaf
  € 113,53
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 4. Art.nr. SH0061
  Absorptieplaten met robuust vilt oppervlakte
   >
  • Kleur: Vilt zwart / Polyether antraciet (100 cm x 50 cm)
  • Inzetgebieden: Machine ruimte, panelings, delen van de mening, cabines
  ...
  vanaf
  € 109,15
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 5. Nog meer keuze?

  Hogere brandbeveiliging, meer ontwerp, bedrukbare elementen en nog veel meer zijn te vinden in onze ARCHITECT LINE.

 1. Art.nr. SH0011 MH
  Bijzonder effectieve bescherming tegen geluidshinder van Duroplast akoestisch schuim
  • Oppervlak: homogeen poreus (100 cm x 50 cm), hoge geluidsabsorptie
  • Kleur: witgrijs, donkergrijs
  • Speciale kenmerken: buitengewone hitte- resp. vuurbestendigheid
  • Toepassin...
 2. Art.nr. SH0021 MH
  Bijzonder effectief noppenschuim van Duroplast akoestisch schuim
  • Oppervlak: Noppenprofiel, homogeen poreus (100 cm x 50 cm)
  • Kleur: donkergrijs
  • Speciale kenmerken: buitengewone hitte- en vuurbestendigheid door brandveiligheidsklasse DIN4102 B1 (zonder Ak...
 3. Nog meer keuze?

  Viltgelamineerde akoestische elementen, klassieke akoestische schuimen en nog veel meer zijn te vinden in onze CLASSIC LINE.

Geluidsisolatie voor schakelkasten

Hier kunt u een selectie vinden uit ons veelzijdige programma voor effectieve geluidsisolatie van uw schakelkasten en andere behuizingen.

De tips van onze experts

 • Voor de geluiddemping in schakelkasten kunt u het beste kiezen voor onze speciale geluidsisolerende matten, afgewerkt met een laag akoestisch vilt.
 • Om een zo goed mogelijke oplossing voor u te kunnen samenstellen, willen wij van u vooraf graag informatie hebben over de voor u geldende brandweervoorschriften.
 • Voor gratis advies kunt u op elk gewenst moment contact met ons opnemen.

Geluidsisolatie voor schakelkasten

Schakelkasten, die ook worden toegepast in grote bedrijven en industriële bedrijven alsmede industriële ondernemingen met technische apparatuur en machines, blijken vaak een belangrijke bron van geluidsoverlast te zijn. Met het toegenomen gebruik van ventilatoren en koelsystemen stijgt het geluidsniveau zonder adequate schakelkast isolatie nog verder. Vaak worden de maximaal toelaatbare grenzen overschreden.

Zo verhoogt u de geluidsisolatie in schakelkasten

Beste resultaten bij schakelkast geluidsisolatie kunnen bereikt worden, als er met het bekleden van de behuizing met isolatiematten reeds tijdens de planning van de schakelkast rekening wordt gehouden en door de fabrikant van schakelkasten uitgevoerd wordt. Het gebruik van moderne CNC apparatuur maakt het mogelijk om de aixFOAM absorbers in bijna elke vorm te brengen. Dit resulteert in flexibele opties voor een eerste uitrusting van de behuizing in de schakelkastbouw.

Vervolgens kan de schakelkast ook zo geïsoleerd worden. Om het latere schakelkast geluid te isoleren of het besturingskast geluid te isoleren komen zowel actieve als passieve maatregelen in aanmerking. Het makkelijkst te implementeren is om de ventilator te verminderen naar de eigenlijk benodigde behoefte. Is deze stap niet voldoende, dan biedt het bekleden van bereikbare onderdelen met geluidisolatie platen een relatief goedkope manier van isolatie van de behuizing speciaal voor de geluidsreductie van de midden-en hoge frequenties.

Hier komt het er op aan een absorber te kiezen, waarmee de kastoppervlakken zonder functionele beperkingen bekleed kunnen worden. Glad aixFOAM absorptie schuim met viltlaminering is bijzonder geschikt voor de geluidsisolatie van kasten en in de geluiddempende kast. Dit biedt ideale absorptie-eigenschappen in combinatie met de juiste stofwering. Voor vibratiegevoelige schakelkasten bevelen we een laminering van de onderzijde met aixFOAM akoestiek zwaar folie, om voor een passende behuizingisolatie te zorgen en in besturingskasten het geluid te dempen. Beide producten kunnen gemakkelijk worden ingebracht in de besturingskast geluidsisolatie of het schakelkast interieur om de geluidsisolatie in het paneel door een zelfklevende laag te verbeteren.

Geluidsisolatie in de industriële schakelkast

De schakelkast in de industrie neigt door zijn grootte en de daarmee verbonden uit grote kunststof of metalen vlakken bestaande behuizing naar zelf vibratie. Om dit te vermijden en het schakelkast geluid te dempen en de kast geluidsdicht te maken, dient de massa van de plaat-, metaal- of kunststof onderdelen te worden verhoogd. Daartoe hebben met name de aixFOAM antidreun matten zich bewezen. Deze onderscheiden zich door hun hoge oppervlakte gewicht, goede flexibiliteit en eenvoudige verwerking. Zij veranderen de natuurlijke frequenties van de onderdelen en voorkomen daardoor trillingen. Om een geluidsdichte kast te bouwen dient hiermee rekening te worden gehouden.

Bij het isoleren van de behuizing de brandveiligheid in acht nemen

Een schakelkast moet brandveilig zijn. Door hoge dichtheden is het risico op oververhitting en kortsluiting altijd aanwezig en het risico van een brand moet niet worden onderschatten. Daarom raden we iedereen die een besturingskast wil bouwen en eenieder, die bij een schakelkast naderhand de behuizing geluiddicht maken wil, sterk het gebruik van aixFOAM schakelkast geluiddempers van de hoogste brandbeveiliging klasse aan. De brandklassen DIN 4102, DIN 4102 B1 of B2 kunnen gemakkelijk bereikt worden met de producten van aixFOAM.