Repetitieruimteakoestiek - Professionele akoestische elementen

Voor de geluidsisolatie van uw testruimte kunt u gebruik maken van de volgende aixFOAM-producten:

Geluidsabsorber met driehoekig oppervlak (SH015)        Werkzaam, professioneel schuim met noppenprofiel (SH002)

              

 

Geluidsabsorber met glad oppervlak (SH001)                   De klassieker: schuimstof met piramidestructuur  (SH003)

             

 

Designabsorber met modern oppervlak (SH005)            Vierkante geluidsabsorbers met afgeschuinde randen (SH004)

            

 

 

Voor het ontkoppelen van uw drumstel met de vloer zijn de volgende producten zeer geschikt:

Efficiënte absorptieplaten van zwaar schuim (SH007)

 

Al onze absorbers werken op basis van het principe van omzetting van energie en werden speciaal voor het beoogde doel ontwikkeld. In deze producten wordt de trilling van de luchtdeeltjes omgezet in warmte-energie.

Daarom worden professionele geluidsabsorbers hoofdzakelijk gemaakt van materialen met open cellen en zijn ze speciaal ontworpen voor de absorptie van luchtgeluid.

Metingen bij ons bedrijf hebben aangetoond dat polyesterschuim in vergelijking met polyetherschuim een hogere akoestische efficiëntie van 10 % heeft.

Elk aixFOAM-product wordt bij ons in het bedrijf gemaakt volgens de specifieke wensen van de klant en wordt daarna aan de allerstrengste kwaliteitscontroles onderworpen.

Omdat we bij geluidsisolatie werken met sterk absorberende elementen met open poriën, nemen deze materialen ook vocht op en geven ze dat vocht ook weer af.

Om de nagalmtijd efficiënt te verkorten, moeten op ca. 40 % van het wand- of plafondoppervlak doelgericht geluidsabsorbers geplaatst worden.

De nagalmtijd wordt vervolgens zeer efficiënt verkort. In een eerste stap wordt de bekleding van het complete plafond geadviseerd. Hier kan ook uit verschillende producten gekozen worden. Een mix van SH003 (antraciet) en SH003 (lichtgrijs) is heel populair. U kunt de platen aan het plafond monteren in een schaakbordpatroon of in wisselende banen. Al onze absorbers worden met zeer moderne CNC-snijapparatuur op maat gemaakt. Door het breken van de randen ziet het product er nog mooier uit en voldoet het ook aan de hoogste designeisen.

Als deze maatregelen nog niet voldoen, worden in een volgende stap deelvlakken van de wand bekleed. Hiervoor zijn onze absorber SH002, SH005 en SH0015 zeer geschikt.

Ook het afwisselend monteren van SH003 (antraciet) en SH003 (lichtgrijs) is mogelijk. Deze absorbers hebben niet alleen een indrukwekkend akoestisch absorberend effect, maar ook een oogstrelend  design. Om een zo hoog mogelijke absorptiegraad te realiseren, adviseren wij een materiaaldikte van ten minste 70 mm aan.

Als de absorbers op de wanden niet zichtbaar mogen zijn, kunnen de wanden met stof bespannen worden. Ook hiervoor hebben we hoogwaardige oplossingen in ons assortiment.

Zo bieden wij linnengewoven, effen akoestische stoffen aan die nauwelijks te onderscheiden zijn van behang en dus perfect opgaan in de ruimte.
Nog meer inspiratie vindt u in onze trendgalerie ruimteakoestiek.