Akoestiek – Schuimstof - Productie

Van aardolie tot akoestisch schuimstof – Slechts een kleine stap!

Een onwaarschijnlijk veelzijdige grondstof: akoestisch schuimstof.

Akoestisch schuimstof, gemaakt uit de organische basisgrondstof aardolie en gebruikt in ontelbaar veel akoestische toepassingen. Omdat het materiaal zich aan elke omstandigheid aanpast, zijn perfecte en individuele oplossingen voor akoestische problemen mogelijk. De schuimstof is absoluut uniek door de structuur, die nog het best vergeleken kan worden met een honingraat. Dankzij deze poriënstructuur van ontelbare, kleine, naadloos met elkaar verbonden cellen biedt onze schuimstof naast elasticiteit en zachtheid ook een zeer stabiele vorm. Deze speciale familie van schuimstoffen heeft een zeer laag eigengewicht. Dankzij deze combinatie van bijzondere eigenschappen kan de schuimstof zeer veelzijdig toegepast worden.

De schuimstof wordt als volgt geproduceerd: Met een doseerpomp worden de individuele, chemische componenten, in precies de juiste mengverhouding, in een mengkamer gebracht en daar homogeen door elkaar gemengd. Het mengsel dat hierdoor ontstaat wordt in papierbanen die in U-vorm gevouwen zijn overgebracht. Deze papierbanen gaan naar de zog. schuimtunnel.

Binnen een paar seconden ontstaat dan een crèmeachtige massa met een steeds hoger wordend volume. Al na enkele minuten (ca. 2 minuten) heeft de speciale schuimstof zijn hoogste volume bereikt en uiteindelijk hardt het uit tot een schuimstofblok van ca. 100 meter. Met moderne technieken is het mogelijk om de akoestische schuimstof tijdens deze chemische reactie een exact gedefinieerde poriënstructuur te geven. En door dit wezenlijke detail onderscheidt onze zeer efficiënte, akoestische schuimstof zich van de standaard op de markt verkrijgbare polster- of verpakkingsschuimen, die veel te snel "akoestische schuimstoffen" genoemd worden. Serieuze akoestische metingen van officiële instanties maken het verschil al snel duidelijk!

De toepassingsmogelijkheden zijn schier onbeperkt en gaan van thermische isolatie, geluidsisolatie, geluiddemping, geluidswering, geluidsabsorptie tot vergaande bescherming tegen trillingen en vibraties in de meest diverse, industriële sectoren.

De gemodificeerde speciale PUR-schuimstof beschikt over uitstekende eigenschappen die het gebruiksnut en het comfort van het eindproduct aanzienlijk verbeteren. Wie eenmaal met deze schuimstof gewerkt heeft, wil niets anders meer.

Ook bij continue belasting houdt het materiaal moeiteloos stand, waardoor het een onmisbare steun is voor een verlengde levensduur van hoogwaardige, economische producten.

Dit bijzonder basismateriaal is zeer temperatuurbestendig, luchtdoorlatend en fysiologisch veilig. Het is dan ook een zeer hoogwaardig en duurzaam materiaal.