Zang cabine, sprekers cabine of geluidsdichte cabine - Zelf een cabine bouwen.

De klassieker: schuimstof met piramidestructuur (SH003)       Designabsorber met modern oppervlak (SH005)

                         

 

 

Efficiënte absorptieplaten van zwaar schuim (SH007)      

                 

 

 

Zelf een zangcabine bouwen

Muzikanten en muziekliefhebbers zullen bekend zijn met dit probleem: de buren en medebewoners zijn minder gecharmeerd door het  geluidsniveau. Aan de andere kant is het, zeker voor de zangopnames, erg vervelend als er storende geluiden van buiten naar binnen komen die de kwaliteit van de opname negatief beïnvloeden.

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een hele kamer om te bouwen tot een ware geluidsstudio. Een efficiënt en voordelig alternatief hiervoor zijn zangcabines.

Zangcabines zijn niet alleen akoestische geïsoleerde, maar ook akoestisch perfecte ruimtes. Ze hebben ongeveer de grootte van een telefooncel, maarnatuurlijk kan de grootte van de cabine aangepast worden, waardoor deze voor meerdere personen of instrumenten mogelijk zijn.

Zangcabines moeten zowel de storende geluiden van buiten elimineren als ook een reflectievrije ruimte creëren voor een perfecte opname. Om dit doel te bereiken wordt een combinatie van twee verschillende akoestische schuimstoffen erin verwerkt.

Eerst wordt een vakwerkdraagconstructie van bijv. hout gemaakt en aan de buitenzijde met planken bekleed. Deze beplanking wordt dan aan de binnenzijde naadloos bekleed met akoestisch zwaar schuim. Hierbij wordt een materiaaldikte van 80 mm geadviseerd. Om het resultaat nog te verbeteren, adviseren wij om eerst zwaar, akoestisch folie vast te lijmen aan de binnenkant van de beplanking en daarna het zware schuim hierop te kleven. Ons speciale zelfkleefsysteem is hierbij zeer praktisch. Daarna bekleedt u de binnenzijde van de draagconstructie van de cabine met planken. Op deze manier is de cabine zowel aan de binnen- als aan de buitenkant akoestisch geïsoleerd.

Als u het geluid van buiten compleet wilt isoleren, dient u een aparte draagconstructie te maken voor de beplanking aan de binnenkant van de cabine. U moet er dan wel op letten dat beide draagconstructies geen contact met elkaar hebben.

Hierna hebben we het over de verbetering van het geluid in de cabine.

Voor het verbeteren van de nagalmtijden en om een perfect geluid te garanderen, moet de zangcabine natuurlijk aan de binnenkant bekleed zijn met akoestische schuimstof panelen. Hiervoor zijn schuimstoffen met een piramide- of trapezeprofiel zeer geschikt omdat ze naadloos gemonteerd kunnen worden en een heel hoog absorptieniveau hebben. Bovendien garanderen ze een perfect geluid in grote bandbreedtes.

Houd er bij de afmetingen van de cabines rekening mee dat er geluidsabsorbers met een materiaalsterkte van min. 50 mm gebruikt kunnen worden. Anders wordt uw cabine misschien te klein!

Wij adviseren u graag bij het kiezen van het meest geschikte akoestische product.
Neem gewoon even contact met ons op.