Zoeken

Minder lawaai voor meer productiviteit

Geluidsisolatie in industriehallen en werkplaatsen met absorptieplaten van aixFOAM

  • Minder lawaai van gereedschappen, machines en voertuigen
  • Minder geschal en onaangename echo's in grote hallen en werkplaatsen
  • Minder lawaai naar buiten toe
  • Voor beter communiceren en een grotere concentratie tijdens de productie
  • Bescherming tegen geluidsoverlast, volgens de verordeningen voor veiligheid op het werk, brandveiligheid en beveiliging tegen trillen
  • Ideaal om achteraf aan te brengen

Hier meer over het thema geluidswering voor industriehallen en werkplaatsen.
Naar de gratis aanvraag

We plannen de geluidsisolatie voor je hal.

Met slechts een paar details kunnen we de optimale geluidsisolatie voor je hal of werkplaats plannen.

Naar de vraag
Toepassingsfoto's van aixFOAM geluidsabsorbers in hallen & werkplaatsen

Geluidsisolatie voor hallen en werkplaatsen

Hier vindt u foto’s van toepassingen van onze aixFOAM geluidsabsorbers in hallen en werkplaatsen!

Naar de fotogalerij

Classic Line

Professional Line

Individuele geluidsisolatie met aixFOAM

Individuele serviceverzoeken

Bent u een grootafnemer? Hebt u andere leveringshoeveelheden nodig dan in de shop beschikbaar? Hebt u speciale wensen ten aanzien van verpakking of speciale verzend- en leveringsvoorwaarden? Neem gewoon even contact met ons op!

Naar de contactpagina

Geluidsisolatie voor industriehallen, productiehallen en de werkplaats

Welke uitdagingen zijn er voor de geluidswering in een industriehal of een werkplaats?

Bij geluidswering in industriehallen, productiehallen en werkplaatsen gaat het in hoofdzaak om twee dingen: het verminderen van de geluidsoverlast voor de werknemers in de hal – ook in verband met de geldende wetgeving inzake geluidhinder en de Arbowet – en het dempen van de geluiden naar buiten toe. Dat laatste moet ervoor zorgen dat lawaai geen storende factor wordt voor de directe buren en de andere buurtbewoners.

Veel geluidsbronnen en lange nagalmtijden

Het dempen van geluid in grote hallen en werkplaatsen is een hele uitdaging, omdat het meestal gaat om verschillende machines, gereedschappen en voertuigen die allemaal tegelijk op een luidruchtige manier in bedrijf zijn. Met elkaar zorgen deze apparaten en installaties voor aardig wat lawaai en drijven ze het geluidsniveau op tot onaangename hoogte. Het zijn echter niet alleen de vele geluidsbronnen in productiehal of werkplaatsen die invloed hebben op de keus van juiste geluidsisolerende elementen, ook de bijzonderheden van de constructie van de hal in kwestie wegen mee. Oppervlakken die het geluid hard weerkaatsen, omdat ze van bijv. beton, steen of metaal zijn, zorgen net als hoge plafonds en grote vloeroppervlakken voor een sterke nagalm en lange nagalmtijden.
Om gevolgen als gehoorbeschadiging of hart- en vaatziekten te voorkomen en de productiviteit te verhogen, mag het geluidsniveau eigenlijk nooit langere tijd boven de 80 dB uitkomen. Geluidsisolatie in industriehallen en werkplaatsen stopt het lawaai.
Een productiemedewerker met gehoorbescherming in een luidruchtige industriehallen of werkplaats.

Welke mogelijkheden zijn er voor de geluidsisolatie in industriehallen en werkplaatsen?

Voor de geluidsisolatie in hallen zijn er verschillende mogelijkheden. Geluidsoverlast kan bijv. door geluidsisolatie van de diverse machines en apparatuur worden verminderd. Daarbij worden vaak ingekapselde machines of geluidsisolerende elementen gebruikt, speciaal bedoeld voor het dempen van geluid in de machine- en installatiebouw. Nadere informatie daarover kunt u ook vinden in onze categorie „Machinebouw/ Installatiebouw“.

De tweede variant voor geluidsisolatie in industriehallen of werkplaatsen is het aanbrengen op grote schaal van breedband absorptieplaten tegen de wanden of plafonds. Ook hierbij kan worden gewerkt met diverse systeemoplossingen.

Akoestische schotten/schotten aan het plafond in industriehallen en werkplaatsen

Akoestische schotten zijn hangende akoestische elementen van zeer effectieve akoestische schuimstof die bevestigd worden aan het plafond van de hal. Deze absorptieplaten met open poriën kunnen ofwel volledig dekkend aan het plafond worden gehangen of puntsgewijs boven gedeelten waar de geluidsoverlast het hoogst is. De montage hiervan met kabelsystemen is zeer functioneel en ook voordelig.
Akoestische schotten in de industriehal
Akoestische schotten dringen de nagalm in industriehallen en werkplaatsen terug en verbeteren de ruimteakoestiek. In de aixFOAM kennisbank (Duits) vindt u meer informatie over deze veelgevraagde akoestische elementen.

Naar de adviseur (Duits)

Aan wanden en plafond verlijmde toepassingen

Voor een bijzonder effectieve geluidsisolatie in grote hallen kunnen absorptieplaten met een praktische zelfklevende uitvoering tegen de wanden en het plafond worden geplakt. Ook hier kunnen de geluidsabsorberende matten ofwel volledig dekkend of alleen puntsgewijs worden vastgeplakt, bijv. rondom bepaalde machines. Daardoor wordt het geluid direct aan de bron geabsorbeerd en wordt verhinderd dat het lawaai zich verder verspreidt.
Zelfklevende absorptie platen verhinderen dat het geluid door wanden en plafond wordt weerkaatst. Het draagt dus in belangrijke mate bij aan het dempen van lawaai in industriehallen, productiehallen, opslaghallen en werkplaatsen.
Geluidsabsorberende matten aan banden en plafond van een werkplaats zorgen voor een goede geluidswering.

Absorptieplaten in ophangcassettes

Wanneer een geluidsisolatie puntsgewijs of extra zorgvuldig moet worden aangebracht boven een bepaald gedeelte, bijv. boven een luidruchtige machine, dan kunnen absorptieplaten worden gemonteerd in ophangcassettes. Met speciale trilpluggen of kabelsystemen kunnen de absorberende materialen eenvoudig tegen de wand of het plafond worden aangebracht. Voordeel daarvan is dat de mobiele akoestische elementen altijd gemakkelijk gemonteerd en ook weer verplaatst kunnen worden, zonder dat de ondergrond daarbij beschadigd raakt.

Voldoen aan de brandweerverordeningen in industriehallen, productiehallen en werkplaatsen

Om niet alleen lawaai en nagalm te verminderen, maar ook te kunnen voldoen aan de hoge eisen van brandveiligheid zoals deze gelden binnen de industrie, zijn alle akoestische absorptieplaten van aixFOAM voor industriehallen en werkplaatsen verkrijgbaar in een uitvoering die conform brandveiligheidsklasse DIN4102 B1 is. Daardoor zijn de absorptieplaten uitzonderlijk hitte- en vlambestendig, zelfs bij open vuur, en garanderen ze ook in het ernstigste geval de nodige veiligheid.

Geluidsisolatie van aixFOAM – de beste keus voor uw industriehal of werkplaats!

Als gerenommeerde onderneming met 60 jaar ervaring op het gebied van geluidsisolatie weten wij waar het op aankomt bij de geluidswering in industriehallen. Daarom hebben wij akoestische elementen ontwikkeld die exact aan deze eisen voldoen. Onze absorptieplaten combineren uitstekende absorptiewaarden met aantrekkelijke vormen. Ze dringen het geluid en de nagalm terug en zijn verkrijgbaar in verschillende brandveiligheidsklassen en materiaaldiktes. Kies uw favoriet voor uw project uit diverse kleurvarianten en opties voor het monteren.
Zeer effectieve geluidsabsorbers
Geluidsisolatie
hoogste
geluidabsorptie
Icoon Geluidsabsorber met geprofileerd oppervlak
Oppervlakken
profielen
naar keus
Icoontje Geluidsabsorber materiaaldiktes
Hoogten
verschillende
mogelijk
Pictogram kleur selectie schuim
Kleurkeuze
naar wens
Pictogram brandbeveiligingsschuim
Brandveiligheid
verschillende
klassen
Icon Montage geluidsabsorbers
Montage
meerdere
opties

Zo gaat het: haal de perfecte geluidsisolatie in huis, voor meer rust in uw industriehal of werkplaats.

In ons productoverzicht hebben wij verschillende absorptieplaten voor u op een rij gezet die speciaal geschikt zijn voor de geluidsisolatie in industriehallen, opslagloodsen, productiehallen en werkplaatsen.

Om ervoor te zorgen dat alles goed gaat bij zo'n gecompliceerde aangelegenheid als het dempen van geluid in een grote hal of werkplaats, zijn de deskundige planners van aixFOAM u graag met advies van dienst, via de servicehotline of per e-mail. Wanneer u contact met ons opneemt, zullen we de verschillende varianten die voor uw project in aanmerking komen graag samen met u bespreken. Daarna krijgt u dan van ons een vrijblijvende offerte met de passende akoestische elementen – desgewenst uiteraard ook incl. levering en montage.

Experts in geluidsisolatie brengen advies uit
Goed geadviseerd: de vakkundige planners van aixFOAM zullen u helpen bij het kiezen van de voor uw industriehal of werkplaats geschikte geluidsisolerende elementen. Neemt u vooral contact met ons op voor een gratis advies en een vrijblijvende offerte.
Uiteraard kunt u ook gewoon gebruik maken van de in onze aixFOAM webshop beschikbare optie voor het doen van een aanvraag, als u al besloten hebt welk product het moet worden. Wij sturen u dan een persoonlijke offerte of bellen u terug.
Gratis akoestisch advies van aixFOAM

De gespecialiseerde planners van aixFOAM zijn per telefoon of per e-mail te bereiken.

Gratis advies
aixFOAM Geluidsabsorbers voor industriële hallen en werkplaatsen

Hier vindt u geluidsisolatie voor industriehallen, productiehallen, opslagloodsen en de werkplaats.

Naar de producten
Op zoek naar inspiratie?

Hier zijn foto's van onze klanten van geluidsisolatie in hun industriehal of werkplaats.

Geluidsisolatietoepassingen in industriehal en werkplaats
Naar de fotogalerij
Callcenter user-circle logout