Close
Minder lawaai voor meer productiviteit
Geluidsisolatie in industriehallen en werkplaatsen met absorptieplaten van aixFOAM
 • Minder lawaai van gereedschappen, machines en voertuigen
 • Minder geschal en onaangename echo's in grote hallen en werkplaatsen
 • Minder lawaai naar buiten toe
 • Voor beter communiceren en een grotere concentratie tijdens de productie
 • Bescherming tegen geluidsoverlast, volgens de verordeningen voor veiligheid op het werk, brandveiligheid en beveiliging tegen trillen
 • Ideaal om achteraf aan te brengen
Hier meer over het thema geluidswering voor industriehallen en werkplaatsen.
Gratis advies
Wij zijn er voor u.
Kijk op onze helppagina's of laat u anders gratis adviseren! +49 (0)2403 / 83830 - 22

Hal-isolatie in een praktische set

Veel hal, weinig nagalm - Ontdek onze complete sets voor een hoogwaardige hal-isolatie.

Geluidsisolatie op de werkplek

Kantoor, werkplaats of industriële hal: We hebben de passende geluidsisolatie voor u. Onze gespecialiseerde planners creëren voor u een individueel geluidsisolatieconcept - voor meer rust en productiviteit op de werkplek.

 1. Art.nr. HallenSet
  Veel hal, weinig galm
  Geluidsisolatieset voor hallen vanaf 50 m² met lawaaibestrijding en brandwerendheid Plus
  • Kant-en-klaar berekende sets voor diverse halmaten
  • Duromer akoestisch schuim met extra fijne poriën voor maximale geluidsisolatie
  • Zeer lichte, brandwerende element...
 2. Art.nr. SH001 MH IND
  Basiselement voor industriële geluidsisolatie
  Industriële geluidsabsorber met lawaaibestrijding en brandwerendheid Plus
  • Duromer akoestisch schuim met extra fijne poriën voor maximale geluidsisolatie
  • Buitengewoon hitte- en vlambestendig conform brandwerendheidsklasse DIN 4102 B1
  • Formaten: 120 x 50 c...
 3. Art.nr. SH001V MH IND
  Ophangelementen met Vlambeveiliging Plus
  Zeer effectieve akoestische schotten met lawaaibestrijding en brandwerendheid Plus
  • Duromer akoestisch schuim met extra fijne poriën voor maximale geluidsisolatie
  • Buitengewoon hitte- en vlambestendig conform brandwerendheidsklasse DIN 4102 B1
  • Extreem laa...
 4. Art.nr. SH010 MH IND
  Stopt het lawaai op de plek waar het ontstaat.
  Zeer effectief akoestisch zeil voor de industriële sector met lawaaibestrijding en brandwerendheid Plus
  • Duromer akoestisch schuim met extra fijne poriën voor maximale geluidsisolatie
  • Buitengewoon hitte- en vlambestendig conform brandwerendheidsklasse D...
 5. Art.nr. SH016 MH IND
  Zeer effectieve geluidsisolatie voor uw hal
  Zeer effectieve vierkante geluidsabsorber met lawaaibestrijding en brandwerendheid Plus
  • Duromer akoestisch schuim met extra fijne poriën voor maximale geluidsisolatie
  • Buitengewoon hitte- en vlambestendig conform brandwerendheidsklasse DIN 4102 B1
  • Format...

Individuele serviceverzoeken

Bent u een grootafnemer? Hebt u andere leveringshoeveelheden nodig dan in de shop beschikbaar? Hebt u speciale wensen ten aanzien van verpakking of speciale verzend- en leveringsvoorwaarden? Neem gewoon even contact met ons op!

Geluidsisolatie voor industriehallen, productiehallen en de werkplaats

Welke uitdagingen zijn er voor de geluidswering in een industriehal of een werkplaats?

Bij geluidswering in industriehallen, productiehallen en werkplaatsen gaat het in hoofdzaak om twee dingen: het verminderen van de geluidsoverlast voor de werknemers in de hal – ook in verband met de geldende wetgeving inzake geluidhinder en de Arbowet – en het dempen van de geluiden naar buiten toe. Dat laatste moet ervoor zorgen dat lawaai geen storende factor wordt voor de directe buren en de andere buurtbewoners.

Veel geluidsbronnen en lange nagalmtijden

Het dempen van geluid in grote hallen en werkplaatsen is een hele uitdaging, omdat het meestal gaat om verschillende machines, gereedschappen en voertuigen die allemaal tegelijk op een luidruchtige manier in bedrijf zijn. Met elkaar zorgen deze apparaten en installaties voor aardig wat lawaai en drijven ze het geluidsniveau op tot onaangename hoogte. Het zijn echter niet alleen de vele geluidsbronnen in productiehal of werkplaatsen die invloed hebben op de keus van juiste geluidsisolerende elementen, ook de bijzonderheden van de constructie van de hal in kwestie wegen mee. Oppervlakken die het geluid hard weerkaatsen, omdat ze van bijv. beton, steen of metaal zijn, zorgen net als hoge plafonds en grote vloeroppervlakken voor een sterke nagalm en lange nagalmtijden.

Om gevolgen als gehoorbeschadiging of hart- en vaatziekten te voorkomen en de productiviteit te verhogen, mag het geluidsniveau eigenlijk nooit langere tijd boven de 80 dB uitkomen. Geluidsisolatie in industriehallen en werkplaatsen stopt het lawaai.
Een productiemedewerker met gehoorbescherming in een luidruchtige industriehallen of werkplaats.

Welke mogelijkheden zijn er voor de geluidsisolatie in industriehallen en werkplaatsen?

Voor de geluidsisolatie in hallen zijn er verschillende mogelijkheden. Geluidsoverlast kan bijv. door geluidsisolatie van de diverse machines en apparatuur worden verminderd. Daarbij worden vaak ingekapselde machines of geluidsisolerende elementen gebruikt, speciaal bedoeld voor het dempen van geluid in de machine- en installatiebouw. Nadere informatie daarover kunt u ook vinden in onze categorie „Machinebouw/ Installatiebouw“.

De tweede variant voor geluidsisolatie in industriehallen of werkplaatsen is het aanbrengen op grote schaal van breedband absorptieplaten tegen de wanden of plafonds. Ook hierbij kan worden gewerkt met diverse systeemoplossingen.

Akoestische schotten/schotten aan het plafond in industriehallen en werkplaatsen

Akoestische schotten zijn hangende akoestische elementen van zeer effectieve akoestische schuimstof die bevestigd worden aan het plafond van de hal. Deze absorptieplaten met open poriën kunnen ofwel volledig dekkend aan het plafond worden gehangen of puntsgewijs boven gedeelten waar de geluidsoverlast het hoogst is. De montage hiervan met kabelsystemen is zeer functioneel en ook voordelig.

Akoestische schotten/plafondschotten in een industriehal
Akoestische schotten dringen de nagalm in industriehallen en werkplaatsen terug en verbeteren de ruimteakoestiek. In de aixFOAM kennisbank (Duits) vindt u meer informatie over deze veelgevraagde akoestische elementen.

Aan wanden en plafond verlijmde toepassingen

Voor een bijzonder effectieve geluidsisolatie in grote hallen kunnen absorptieplaten met een praktische zelfklevende uitvoering tegen de wanden en het plafond worden geplakt. Ook hier kunnen de geluidsabsorberende matten ofwel volledig dekkend of alleen puntsgewijs worden vastgeplakt, bijv. rondom bepaalde machines. Daardoor wordt het geluid direct aan de bron geabsorbeerd en wordt verhinderd dat het lawaai zich verder verspreidt.

Zelfklevende absorptie platen verhinderen dat het geluid door wanden en plafond wordt weerkaatst. Het draagt dus in belangrijke mate bij aan het dempen van lawaai in industriehallen, productiehallen, opslaghallen en werkplaatsen.
Geluidsabsorberende matten aan banden en plafond van een werkplaats zorgen voor een goede geluidswering.

Absorptieplaten in ophangcassettes

Wanneer een geluidsisolatie puntsgewijs of extra zorgvuldig moet worden aangebracht boven een bepaald gedeelte, bijv. boven een luidruchtige machine, dan kunnen absorptieplaten worden gemonteerd in ophangcassettes. Met speciale trilpluggen of kabelsystemen kunnen de absorberende materialen eenvoudig tegen de wand of het plafond worden aangebracht. Voordeel daarvan is dat de mobiele akoestische elementen altijd gemakkelijk gemonteerd en ook weer verplaatst kunnen worden, zonder dat de ondergrond daarbij beschadigd raakt.

Voldoen aan de brandweerverordeningen in industriehallen, productiehallen en werkplaatsen

Om niet alleen lawaai en nagalm te verminderen, maar ook te kunnen voldoen aan de hoge eisen van brandveiligheid zoals deze gelden binnen de industrie, zijn alle akoestische absorptieplaten van aixFOAM voor industriehallen en werkplaatsen verkrijgbaar in een uitvoering die conform brandveiligheidsklasse DIN4102 B1 is. Daardoor zijn de absorptieplaten uitzonderlijk hitte- en vlambestendig, zelfs bij open vuur, en garanderen ze ook in het ernstigste geval de nodige veiligheid.

Geluidsisolatie van aixFOAM – de beste keus voor uw industriehal of werkplaats!

Als gerenommeerde onderneming met 60 jaar ervaring op het gebied van geluidsisolatie weten wij waar het op aankomt bij de geluidswering in industriehallen. Daarom hebben wij akoestische elementen ontwikkeld die exact aan deze eisen voldoen. Onze absorptieplaten combineren uitstekende absorptiewaarden met aantrekkelijke vormen. Ze dringen het geluid en de nagalm terug en zijn verkrijgbaar in verschillende brandveiligheidsklassen en materiaaldiktes. Kies uw favoriet voor uw project uit diverse kleurvarianten en opties voor het monteren.

 

Icon Zeer effectieve geluidsisolatie
Geluidsisolatie
hoogste
geluidabsorptie
Icon Geluiddemper met geprofileerd oppervlak
Oppervlakken
profielen
naar keus
Icon Geluidsdempende materiaaldiktes
Hoogten
verschillende mogelijk
Icon Geluidsabsorber gekleurdg
Kleurkeuze
naar wens
Icon Geluidsisolatie Brandbeveiliging
Brandveiligheid
verschillende klassenn
Icon Geluidsabsorberende montage
Montage
meerdere
opties

 

Zo gaat het: haal de perfecte geluidsisolatie in huis, voor meer rust in uw industriehal of werkplaats.

In ons productoverzicht hebben wij verschillende absorptieplaten voor u op een rij gezet die speciaal geschikt zijn voor de geluidsisolatie in industriehallen, opslagloodsen, productiehallen en werkplaatsen.

Om ervoor te zorgen dat alles goed gaat bij zo'n gecompliceerde aangelegenheid als het dempen van geluid in een grote hal of werkplaats, zijn de deskundige planners van aixFOAM u graag met advies van dienst, via de servicehotline of per e-mail. Wanneer u contact met ons opneemt, zullen we de verschillende varianten die voor uw project in aanmerking komen graag samen met u bespreken. Daarna krijgt u dan van ons een vrijblijvende offerte met de passende akoestische elementen – desgewenst uiteraard ook incl. levering en montage.

De gespecialiseerde planners van aixFOAM helpen u per telefoon de optimale geluidswering te vinden voor uw industriehal of werkplaats.
Goed geadviseerd: de vakkundige planners van aixFOAM zullen u helpen bij het kiezen van de voor uw industriehal of werkplaats geschikte geluidsisolerende elementen. Neemt u vooral contact met ons op voor een gratis advies en een vrijblijvende offerte.

Uiteraard kunt u ook gewoon gebruik maken van de in onze aixFOAM webshop beschikbare optie voor het doen van een aanvraag, als u al besloten hebt welk product het moet worden. Wij sturen u dan een persoonlijke offerte of bellen u terug

Op zoek naar inspiratie?

Hier zijn foto's van onze klanten van geluidsisolatie in hun industriehal of werkplaats.


Ook interessant?
Ook interessant?
  Voertuigbouw