Zoeken

Wij verbeteren uw akoestiek – al meer dan 65 jaar!

Geluidsisolatie voor ruimtelijke en technische akoestiek, direct en voordelig van de fabrikant

In onze webshop vindt u hoogst effectieve akoestische elementen voor elke toepassing. Als geluidsisolatie zorgen de absorptieplaten van aixFOAM dat het prettiger verblijven is in woon- en werkruimten, in de horeca en de vrijetijdssector. Als bescherming tegen geluidsoverlast zorgen de absorptieplaten voor meer rust en minder lawaai van machines, voertuigen en apparaten. Om de keus voor u te vergemakkelijken, hebben wij onze producten ingedeeld in diverse categorieën. Met gratis adviezen van onze deskundigen ondersteunen wij u bovendien bij het plannen van uw geluidsisolatie en helpen wij u, hiervoor het beste materiaal te vinden.
aixFOAM deurisolatiesets kopen in 20 verschillende kleuren

Kleurrijk is beautiful.

Ontdek de aixFOAM-isolatiesets in 20 aantrekkelijke kleuren en sluit lawaai buiten.

Nu ontdekken!
aixFOAM Premium Geluidsabsorber met brandveiligheidsklasse DIN 4101 B1

De meest effectieve lawaaibestrijding aller tijden

Met onze aixFOAM Premium absorbers met brandwerendheid Plus definieert u lawaaibestrijding opnieuw.

Ontdek nu!
Geluidsisolatie met de aixFOAM akoestische frames

Het passende frame voor uw akoestiek

Effectieve geluidsisolatie, zo mooi en flexibel als nooit tevoren – met de aixFOAM akoestische frames

Nu ontdekken!
aixFOAM plafondabsorbers voor thuis kopen

Al het goede komt van boven

Lawaaibestrijding voor het plafond Maak kennis met onze geluidsabsorbers voor meer rust en glasheldere akoestiek!

Ontdek nu!
aixFOAM Bass Absorber kopen

Diepe frequenties stevig onder controle

Ontdek ons multitalent tegen een slechte bassound - voor het beste geluid, zonder compromissen.

Ontdek nu!
aixFOAM geluidsabsorbers voor stil werken thuis

Rustig thuiswerken

Ontdek onze aixFOAM absorptieplaten voor uw thuiskantoor.

Ontdek nu
aixFOAM Imagefilm - Wij houden van en leven met akoestiek

We houden van en leven van de akoestiek.

Wie zit er eigenlijk achter aixFOAM? Start film! – We nemen u mee achter de schermen en geven u een klein kijkje in ons dagelijks werk.

Bekijk de video
Individuele geluidsisolatie met aixFOAM

Individuele serviceverzoeken

Bent u een grootafnemer? Hebt u andere leveringshoeveelheden nodig dan in de shop beschikbaar? Hebt u speciale wensen ten aanzien van verpakking of speciale verzend- en leveringsvoorwaarden? Neem gewoon even contact met ons op!

Naar de contactpagina

Akoestische panelen voor ruimtelijke en technische akoestiek.

De toepassingsmogelijkheden van akoestische schuimstof voor geluidsisolatie zijn eindeloos. Dit flexibele materiaal, verwerkt tot zeer effectieve absorptieplaten, verbetert de ruimteakoestiek en zorgt voor meer rust doordat het beschermt tegen geluidsoverlast.

Absorptieplaten in de ruimteakoestiek

Bij de toepassing van geluidsisolatie in de ruimteakoestiek gaat het er in de meeste gevallen om, een storende nagalm te verminderen, de klank in de ruimte te verbeteren en het lawaai terug te dringen. Afhankelijk van wat in uw situatie is vereist, zult u in de aixFOAM webshop akoestische panelen vinden voor geluidsabsorptie/demping van lawaai en absorptieplaten voor geluiddemping. Ons assortiment omvat absorptieplaten voor wand en plafond, bas- en randabsorptieplaten, vrijstaande akoestische elementen en bouwmaterialen voor het dempen van stapgeluiden en geluid in het algemeen.
Een goede akoestiek verbetert de hele sfeer van de omgeving en draagt er in belangrijke mate toe bij dat mensen zich er prettig voelen. Met aixFOAM absorptieplaten kan de ruimteakoestiek gericht verbeterd worden.

Naar de ruimteakoestiek

Ronde absorptieplaten aan het plafond van een kantoor verbeteren de ruimteakoestiek.

Geluidsisolatie voor vrijetijdscentra, de woonomgeving en de werkplek

Op het werk vervult geluidsisolatie een steeds belangrijkere rol. Kantoren en callcenters bijv. maken steeds vaker gebruik van absorptieplaten om achtergrondgeluiden en stress door lawaai te verminderen en geconcentreerd werken mogelijk te maken. Ook in de industrie is bescherming tegen geluidsoverlast niet meer weg te denken. aixFOAM absorptieplaten in industriehallen en werkplaatsen brengen het geluidsniveau of het geluidsdrukniveau omlaag. Daardoor wordt het gezondheidsrisico door geluidsoverlast verminderd, hetgeen bevorderlijk is voor de productiviteit. Voor geluidsisolatie in grote productie- en verkoophallen kunnen wij helpen met de planning en het bedenken van complete oplossingen als akoestische plafonds, al dan niet met schotten.
Ook in openbaar toegankelijke ruimten als scholen, de kinderopvang, sporthallen of concertzalen zorgen absorptieplaten, net als trouwens in de eigen woonomgeving, voor een betere akoestiek en een aangenamer verpozen. In bars en restaurants en cafés trekt een ruimteakoestiek die verbeterd is met geluidsisolatie extra gasten aan.
Absorptieplaten hangend aan het plafond in een industriehal verminderen het lawaai.
Akoestische panelen in industriehallen verhogen de productiviteit. Met akoestische plafonds, al dan niet met schotten, kan het geluidsniveau duidelijk omlaag worden gebracht. Onze deskundigen zullen u graag assisteren bij de planning en uitvoering.

Geluidsabsorptie in de technische akoestiek

In de technische akoestiek worden aixFOAM geluidsdempende matten gebruikt in de meest uiteenlopende machines en apparatuur, om geluid te dempen of te isoleren. Door te kiezen voor absorptieplaten met een afwasbaar of vloeistof- en waterafstotend oppervlak, krijgt u een geluidsisolatie die vooral in machineruimten, de behuizing van motoren en machines zeer efficiënt, ongevoelig voor vuil en zeer slijtvast is. En bij elektrische apparaten reduceren de geluidsisolerende elementen van aixFOAM het lawaai al net zo effectief. Ook als het gaat om het dempen van geluid bij schepen wordt steeds vaker naar onze producten gegrepen, want ook in de jacht- en botenbouw is geluiddemping een thema dat steeds belangrijker wordt.
Absorptieplaten in de technische akoestiek dempen het lawaai van machines, motoren, voertuigen, apparaten of installaties. Waar het dan om draait is dat je de juiste akoestische elementen moet weten te kiezen.

Naar de technische akoestiek

Een motor maakt lawaai, en dan zorgt geluidsabsorptie voor rust.

Waarom geluidsisolatie en absorptieplaten van aixFOAM?

Als fabrikant van geluidabsorberende elementen van hoge kwaliteit weten wij van aixFOAM hoe belangrijk, maar ook hoe gecompliceerd het thema geluiddemping in feite is. Dankzij 60 jaar ervaring en doordat wij onze absorptieplaten continu zijn blijven doorontwikkelen, zijn wij erin geslaagd flexibele en tegelijk stijlvolle geluidsabsorberende elementen te ontwikkelen met een hoge absorptiewaarde. Deze zijn in onze webshop direct en voordelig van de fabrikant te verkrijgen. Kies uw favoriet uit meerdere kleuren en brandveiligheidsklassen.
Zeer effectieve geluidsabsorbers
Geluidsisolatie
hoogste
geluidabsorptie
Icoon Geluidsabsorber met geprofileerd oppervlak
Oppervlakken
profielen
naar keus
Icoontje Geluidsabsorber materiaaldiktes
Hoogten
verschillende
mogelijk
Pictogram kleur selectie schuim
Kleurkeuze
naar wens

Akoestiek plus design – absorptieplaten van aixFOAM

Het is niet alleen een goede akoestiek die in de moderne architectuur meer en meer geld als kenmerk van kwaliteit, maar ook een aantrekkelijk design van de geluiddempende elementen telt daar zwaar mee. Vandaar dat u bij ons zowel simpele, gladde (vlakke) geluidsisolerende platen vindt als een grote keur aan geprofileerde absorptieplaten, zoals het klassieke noppenschuim, piramideschuim en absorptieplaten met een fraai oppervlak van vilt. De verschillende opties voor de montage, zoals de platen in een praktische zelfklevende uitvoering, vergemakkelijken het aanbrengen van het materiaal en zijn, zoals de ophangcassettes van aluminium, bij onze klanten veelgevraagd. Zo kan met behulp van onze geluidsisolerende elementen ook een bijzonder cachet worden verleend aan de inrichting van restaurants, hifi-studio's, geluidsstudio's, thuisbioscopen, scholen, in de kinderopvang, de eigen woonomgeving, vrijetijdscentra en dokterspraktijken.
Pictogram brandbeveiligingsschuim
Brandveiligheid
verschillende
klassen
Icoon weerstand geluidsabsorbers
Bescherming
tegen vuil &
vloeistoffen
Icon Montage geluidsabsorbers
Montage
meerdere
opties
Icoon geluidsabsorber op maat gemaakt
Productie
gestandaardiseerd
of op maat

Nu is het aan u: haal de optimale geluidsisolatie in huis en maakt korte metten met al het lawaai!

Maak voor uw geluidsisolatie een keus uit het akoestisch materiaal van aixFOAM. Daarbij kunt u als het gaat om ruimteakoestiek bij sommige categorieën, zoals die van „Kantoor/callcenter“, kiezen tussen producten uit de „Classic Line“ en de „Professional Line“. In de technische akoestiek hebben wij bijv. in de categorie „Machinebouw/installatiebouw“ voor u de keus beschikbaar tussen „Classic Line“ en „Engineer Line“. In de „Classic Line“ vindt u basisproducten voor een effectieve geluidsisolatie. In de „Architect Line“ en de „Engineer Line“ hebben wij absorptieplaten voor u bijeen gebracht met een speciaal design en in de hogere brandveiligheidsklassen.
De afbeelding van een laptop staat voor de aixFOAM webshop, met een keur aan absorptieplaten en geluidsisolerende producten.
Ontdek de klassieke geluidsisolerende producten in de aixFOAM „Classic Line“ of absorptieplaten met een wat exclusiever ontwerp en geschikt voor hogere brandveiligheidseisen in de „Architect Line“ of de „Engineer Line“.
Kunt u uw favoriete product niet vinden in onze webshop, of bent u er niet zeker van wat u het beste kunt nemen, maak dan gebruik van onze gratis adviesservice. Onze gespecialiseerde planners zullen u assisteren bij uw projecten, om de passende oplossing te vinden voor wat u nodig hebt. Desgewenst krijgt u van ons ook individuele en op maat gemaakte oplossingen voor de geluidsisolatie voor uw project aangereikt, inclusief absorptieplaten – een kwestie van gewoon even contact opnemen met ons serviceteam.
Gratis akoestisch advies van aixFOAM

De gespecialiseerde planners van aixFOAM zijn per telefoon of per e-mail te bereiken.

Gratis advies
aixFOAM Schallabsorber und Schallschutz

Hier kunt u de geluidsisolerende producten voor uw toepassing selecteren.

Naar de categorieën
Callcenter user-circle logout