Zoeken

IT-gebruik zonder lawaai

Geluidsisolatie voor computer en pc

  • Minder lawaai van ventilatoren, processoren of harde schijven
  • Verbeterde arbeidsomstandigheden in de aangrenzende vertrekken
  • Brandvertragende absorptieplaten voor meer brandveiligheid
  • Geluidsisolatie met CNC-technologie voor u op maat gemaakt

Hier meer over het thema geluidsisolatie voor computers, pc’s en servers..
Individuele geluidsisolatie met aixFOAM

Individuele serviceverzoeken

Bent u een grootafnemer? Hebt u andere leveringshoeveelheden nodig dan in de shop beschikbaar? Hebt u speciale wensen ten aanzien van verpakking of speciale verzend- en leveringsvoorwaarden? Neem gewoon even contact met ons op!

Naar de contactpagina

Classic Line

Professional Line

Nog meer keuze?

Viltgelamineerde akoestische elementen, klassieke akoestische schuimen en nog veel meer zijn te vinden in onze CLASSIC LINE.

Nog meer keuze?

Hogere brandbeveiliging, meer ontwerp, bedrukbare elementen en nog veel meer zijn te vinden in onze PROFESSIONAL LINE.

Geluidsisolatie voor computer en pc

Ze zijn uit onze dagelijkse routine niet meer weg te denken: computers en servers die ons ondersteunen bij zowat alles wat wij ondernemen, zowel in het werk als in vrije tijd. Bij alle voordelen waar de moderne apparaten ons mee verblijden, hebben ze soms wel het nadeel dat ze veel geraas veroorzaken.

Waardoor zijn computers of servers vaak zo luidruchtig?

Lawaai van ventilatoren, processoren en andere componenten

Computers, pc's en servers brengen in recordtijd soms echte mirakels voort. In een paar seconden lossen ze de meest complexe vragen en rekensommen op. Daarbij kunnen de apparaten bij volle belasting al gauw temperaturen bereiken van wel 100°C. Om de gevaren die daarbij ontstaan te verminderen en de heet geworden vaste schijven en processoren af te koelen, zitten er krachtige ventilatoren en koelers in de computerkast. Het nadeel van deze componenten is dat de geluiden die ze daarbij maken nogal eens als storend worden ervaren. De behuizing van de apparatuur, van dunne metaalplaat en lichte kunststof, gaat door het draaien van de ventilatoren trillen. En dat presenteert zich als een onaangename vibratie en gedreun. In combinatie met het kenmerkende geratel van de processoren, de harde schijven of het station ontstaat er dan echt lawaai.
Er bromt en raast van alles, het zoemt: ventilatoren, stations, processoren en harde schijven van pc's, computers en servers maken nu eenmaal lawaai. Een achteraf aangebrachte geluidsisolatie op het apparaat zorgt voor rust.
Ventilatoren in de computer of de PC zijn vaak de oorzaak van al het lawaai. geluiddemping zorgt voor rust.

Hoe werkt geluidsisolatie op computer of pc?

Om het lawaai van de server of de computer te verminderen, zijn er twee methodes. Isolatie van de individuele computer of geluidsisolatie van de complete serverruimte.

Geluidsisolatie voor pc's en computers

Evenals diverse andere bureaumachines kan ook een losstaande PC te luidruchtig zijn en daarmee een slechte invloed hebben op het werkklimaat op het kantoor of op de gerieflijkheid van de woning. Naast maatregelen als het vervangen van een oud type ventilator door een stiller model, kan ook de geluidsisolatie van de behuizing zorgen voor meer rust.

Om bijv. de vibraties van de kast te elimineren, moet het dunne plaatmateriaal of de kunststof worden versterkt. Daarvoor zijn onze flinterdunne en zeer flexibele anti-dreunmatten bij uitstek geschikt. Deze kunnen eenvoudig op maat gesneden en dan verder verwerkt worden. Voor het dempen kunnen ook poreuze absorptieplaten worden aangebracht aan de binnenzijde van de computerkast.

Wees hierbij echter wel voorzichtig, want het mag niet zo zijn dat vanwege de geluidsisolatie de temperatuur in de kast te hoog oploopt! Aan de ene kant is een te grote hitte-ontwikkeling een veiligheidsrisico, van de andere kant zullen de ventilatoren dan nog harder draaien om de temperatuur te regelen, met als gevolg juist meer lawaai. En dan heeft de hele geluiddemping weinig zin natuurlijk. Om te voorkomen dat het tot hittevorming komt in de PC-kast, moet er worden gezorgd voor voldoende ventilatie. Dit kan door voldoende afstand te houden ten opzichte van de schillende componenten in de kast of door een extra ventilatiekanaal aan te leggen. Desnoods kan er een aparte kast om de computer of de PC heen worden gezet, die dan wordt voorzien van geluidsabsorberende matten.

In elk geval moet bij het selecteren van de absorptieplaten worden gelet op de geldende brandweervoorschriften, bijv. die van brandveiligheidsklasse DIN 4102 B1 zoals deze in de regel van toepassing is op openbaar toegankelijke gebouwen. In het algemeen is het raadzaam om bij componenten die heel heet kunnen worden terug te grijpen op geluidsabsorberende matten met vlamwerende eigenschappen. Alle gegevens over de hitte- en vlambestendigheid van onze aixFOAM absorptieplaten vindt u op de desbetreffende productpagina's.

Geluidsisolatie voor pc's/computers
Dikwijls zijn het maar een paar componenten in de pc of computer, zoals de ventilator, die verantwoordelijk zijn voor al het lawaai. Als deze niet vervangen kunnen worden door onderdelen die stiller werken, dan is een goede optie om de hele PC te voorzien van geluidsisolatie om het geluidsniveau omlaag te krijgen.

Nagalm en een slechte akoestiek in de serverruimte

In de serverruimtes staan vaak meerdere computers of servers die lawaai produceren en die meestal de hele dag door worden gebruikt. In serverruimtes zijn meestal allerlei harde materialen als steen, glas en metaal terug te vinden die geluid weerkaatsen, dus ook het geraas van ventilatoren en processoren. Zonder geluiddemping versterken deze geluiden elkaar, waardoor er een geluidsniveau ontstaat dat vooral storend kan zijn voor degenen die in de naastgelegen ruimten moeten werken. Het achteraf aanbrengen van geluidsisolatie tegen wanden of plafond is hier de enige mogelijkheid om de geluidsniveau omlaag te brengen. Dit heeft bovendien het voordeel dat het gevaar van oververhitting van de apparatuur nagenoeg uitgesloten is.
Door veel apparaten en sonische oppervlakken gaat het geluidsniveau in de serverruimte snel omhoog. Geluidsisolatie op wanden en plafonds van de serverruimte zorgt voor rust. U vindt geschikte absorbeerders in onze bijbehorende productcategorie.

Naar de categorie Serverruimte

Geluidsisolatie in de serverruimte

Waarom is aixFOAM de beste keus voor de geluidsisolatie van uw computer?

Als fabrikant van geluidabsorberende elementen van hoge kwaliteit weten wij hoe belangrijk en hoe gecompliceerd het thema geluiddemping in de ICT is. Aan de ene kant moet het geluid van de apparaten zoveel mogelijk worden teruggedrongen, maar anderzijds mag deze gevoelige techniek niet te lijden hebben van een teveel aan geluidsisolatie. Daarom hebben wij akoestische elementen ontwikkeld die aan deze hoge eisen voldoen.
Icoon geluidsabsorber op maat gemaakt
Productie
gestandaardiseerd
of op maat
Icoon Geluidsabsorber met geprofileerd oppervlak
Oppervlakken
profielen
naar keus
Icoontje Geluidsabsorber materiaaldiktes
Hoogten
verschillende
mogelijk
Icon Montage geluidsabsorbers
Montage
meerdere
opties
Pictogram brandbeveiligingsschuim
Brandveiligheid
verschillende
klassen
Icoon weerstand geluidsabsorbers
Bescherming
tegen vuil &
vloeistoffen
Dankzij 60 jaar ervaring en doordat wij ons akoestisch schuim continu zijn blijven doorontwikkelen, zijn wij erin geslaagd effectieve en flexibele geluidsabsorberende elementen te ontwikkelen die ideaal zijn voor toepassing in sterk technische omgeving. Deze reduceren het lawaai en zijn verkrijgbaar in verschillende brandveiligheidsklassen en materiaaldiktes. Kies uw favoriet uit de vele soorten oppervlak en profielen. De verschillende opties voor de montage, zoals de praktische zelfklevende uitvoering, maken het aanbrengen van de absorptieplaten erg gemakkelijk.

Nu is het aan u: Schaf de passende geluidsisolatie voor uw computer of pc aan!

Maak nu voor uw computer en serverruimte een keuze uit onze aixFOAM geluidsisolerende producten of maak gebruik van onze gratis adviserende dienstverlening. Onze gespecialiseerde planners zullen u assisteren bij uw projecten, om de passende oplossing te vinden voor wat u nodig hebt.
Gratis akoestisch advies van aixFOAM

De gespecialiseerde planners van aixFOAM zijn per telefoon of per e-mail te bereiken.

Gratis advies
aixFOAM Geluidsabsorber voor computer en PC

Hier vindt u de passende geluidsisolatie voor uw computer of pc.

Naar de producten
Callcenter user-circle logout